Kovalle kotisaldolle luvassa jatkoa

MESTIS / Ennakko
Hyväksi kotijoukkueeksi mainostettu Hokki saa vastaansa vahvistuneen, mutta loukkaantumisista kärsivän Hermeksen. Kotietu ja kokkolalaisten sairaslista kallistavat vaa'an kajaanilaisten puoleen.

Sarjan mustaksi hevoseksi ja kovaksi kotijoukkueeksi ennakoitu Hokki on aloittanut kautensa suurin piirtein odotuksien mukaan. Kotonaan joukkue voitti Sportin ja piinasi pitkään Jukureita, vaikka lopulta hävisikin. KalPan vieraana kajaanilaisilla ei sen sijaan ollut juuri saumoja pisteisiin. Hokki on pelannut vasta kolme ottelua, ja alkukierrosten ohjelma on ollut vaikea, joten joukkueen iskukyky on edelleen pieni arvoitus.

Hermes avasi kauden hyvin nipistämällä pisteen Jukureilta, mutta tappiot KJT:lle ja Ahmoille synkistivät tilannetta. Kotivoitto FPS:stä osoitti kuitenkin, että joukkueelta löytyy hyökkäysvoimaa johtohahmo Jani Uskin sivussa ollessakin. Hermeksen alkukauden maalivahtiongelmakin on ratkeamassa, sillä TPS:n Tommi Lassila on esittänyt maalin suulla mainioita otteita.

Hokki on tehnyt kolmessa pelissään vasta kuusi maalia, joten tehopelaajia ei ryhmästä ole vielä noussut esille. Vastustajat ovat olleet kovia, joten hyökkäyksen iskukyvystä ei tämän perusteella voi vielä vetää johtopäätöksiä. Sami Kaartinen ja Antti Tenhunen johtavat kahdella maalillaan joukkueen sisäistä pistepörssiä. Alkukauden ykkösmaalivahtina on torjunut Ville Salminen, joka pelasi viimeksi hyvin Jukureita vastaan.

Hermekseltä on sivussa kaksi tärkeää hyökkääjää: Jani Uski ja Jari-Pekka Pajula. Joukkueen melko kapeaa materiaalia avainpelaajien poissaolo koettelee. Uskia ja Pajulaa ovat tehokkaimmin paikanneet viime kauden rivimiehet Karo Koivunen ja Mikko Kaukokari. Myös Jyväskylästä tulleet Jari Jääskeläinen ja Niko Papinaho ovat avanneet kauden kohtalaisen hyvin. Heikoksi epäilty puolustus ei ainakaan alkukierroksilla ole vielä romahtanut, jos nyt ei varsinaisesti loistanutkaan.

Hokki lähtee peliin suosikkina, sillä sen otteet Kajaanissa ovat olleet hyviä. Hermeksen mahdollisuuksia heikentää myös Uskin ja Pajulan poissaolo. Vierasvoitto olisi yllätys.

» Lähetä palautetta toimitukselle