Kauden avausvoittoa metsästetään Kajaanissa

MESTIS / Ennakko
Kristian Kangas osui kahdesti Hermeksen edellisessä ottelussa. Soiko verkko taas?
Kajaanissa kohtaavat keskiviikkona kautensa kaksi alavireisesti aloittanutta joukkuetta, kun Hokki ja Hermes iskevät yhteen. Molemmat joukkueet ovat kärsineet tappiot kauden kahdessa ensimmäisessä ottelussaan.

Kotijoukkue Hokki kohtasi sarjanousija IPK:n Iisalmessa ja kotiluolassaan Jokipojat, tuloksena näistä otteluista yksi sarjapiste. Otteluissa Hokille erityisesti vaikeuksia tuotti maalipaikkojen luominen, sekä tasakentällisin että ylivoimalla, kun taas viisikkopuolustaminen oli pääosin hyvällä tasolla.

— Suoritusta pitää petrata koko ajan. Alkuviikosta olemme käyneet läpi viime viikon molemmista otteluista hyviä ja huonoja asioita niin hyökkäys- kuin puolustuspelaamisesta. Uskon, että pelaajat ovat saaneet selkeän kuvan siitä, missä ollaan oltu hyviä ja missä on parannettavaa. Pyritään jatkamaan sitä, missä ollaan oltu hyviä ja niitä pieniä virheitä pyritään napsimaan pois pelistä, kommentoi Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen kajaanilaisseuran verkkosivuilla.

Myös Hermes hävisi sarja-avauksensa hieman yllättäen, kun RoKi murjoi kokkolalaiset jäänrakoon perästi 6-1. Kauden toisessa pelissä Hermeksen hyökkäyspeli oli jo pirteämpää, mutta tuloksena oli silti 3-2-tappio KeuPa HT:lle.

Hokki ja Hermes kohtasivat toisensa myös harjoitusottelukaudella, ja noissa peleissä kajaanilaiset veivät voitot lukemin 4-3 ja 2-1.

Molempien kokoonpanossa lisäyksiä

Kummankin joukkueen hyökkäyksessä nähdään ainakin ainakin yhdet muutokset, kun Hokki saa sairastuvalta takaisin ykkössentteri Markus Korkiakosken, ja Hermeksen ryhmään liittyy lainalla Ässien sopimuspelaaja Kasperi Nuto.

— Korkiakoski on pystynyt harjoittelemaan joukkueen mukana alkuviikosta normaalisti. Tietenkin kun edellisestä pelistä on viisi viikkoa, on pelituntuma vähän kysymysmerkki. Kyseessä on kuitenkin kokenut pelaaja, uskon että illan mittaan "Kore" pääsee pelirytmiin, Laukkanen kommentoi.

Hokin maalilla aloittaa kesken IPK-pelin pois vaihdettu Tuukka Smura. Hermeksen tolppien välissä jatkanee Mikael Edelmann.

Seuraa Heitä

Samu Pyykkönen #24 | Hokki

Vasen laitahyökkääjä

On ollut Hokin pirteimpiä pelaajia, ja johtaakin joukkueen sisäistä pistepörssiä tehoin 2+1. On näyttänyt pieniä merkkejä, että tämä voisi olla lopullinen läpimurtokausi.

Kristian Kangas #16 |

Hyökkääjä

Vastasi Hermeksen molemmista maaleista KeuPa-pelissä. Heiluisiko verkko myös Kajaanissa?

» Lähetä palautetta toimitukselle