Hermes Vuorisen johdolla Kajaaniin

MESTIS / Ennakko
Kajaanin Hokki ja Kokkolan Hermes pelaavat kauden toisen keskinäisen ottelunsa perjantaina Kajaanissa. Jumalpaidat suuntaavat Kainuuseen valmennusportaaseen kuuluvan Jouni Vuorisen johdolla, sillä päävalmentaja Pasi Arvonen ja maalivahtivalmentaja Jens Friis kärsivät toimitsijakieltoaan.

Hermeksen valmennusportaan rangaistukset annettiin 3.11. pelatun KooKoo-Hermes-ottelun jälkimainingeissa. Arvoselle lätkäistiin yhden ja Friisille kahden ottelun toimitsijakielto. Vuorinen selvisi varoituksella ja johtaa joukkueen peliä perjantaina Kajaanissa.

Toimitsijakiellossa olevat valmentajat eivät saa olla missään tekemisissä joukkueen kanssa ottelun aikana. Kielto astuu voimaan tunti ennen ottelun alkua ja päättyy 30 minuuttia loppusummerin jälkeen.

Lisäksi Hermekselle määrättiin tuhannen euron sakot, mutta seura ei aio maksaa niitä. Puheenjohtaja Leif Kempas sanoi Keski-Pohjanmaa -lehdessä, että Jääkiekkoliitto on tervetullut Kokkolan käräjäoikeuteen, mikäli nuo rahat haluaa.

Hermes normaalikokoonpanolla Kajaaniin

Vuorinen saa Kajaaniin jalkeille normaalikokoonpanolla pelaavan Hermeksen, sillä joukkueen riveistä puuttuvat ainoastaan pitkäaikaispotilaat Jani Uski ja Mikko Jortikka. Ässien kanssa kolme päivää harjoitellut Eero Kilpeläinen on taas Hermeksen mukana ja vartioi maalia Kajaanissa. Mukana on myös HPK:n kanssa harjoitellut hyökkääjä Mikko Vihtola.

- Pojat kävivät tulevaisuuden pelaajina haistelemassa liigatuulia. Mutta kyllä ne vielä on Hermeksen pelaajia ja pelaavat meillä loppukauden. Meillä on takana hyvä harjoitusviikko, Arvonen kommentoi.

Harjoituksissa syntyneen vireen siirtyminen peliin olisi Hermekselle erittäin tärkeää, sillä joukkue ei ole Kajaanissa runkosarjan aikana viime vuosina juhlinut. Edellinen ja ainoa Vimpelinlaaksosta haettu runkosarjavoitto on syyskuulta 2002. Tuolloin joukkueet kohtasivat ensimmäistä kertaa Mestiksessä ja Hermes kaatoi Hokin jatkoajan jälkeen maalein 5-6. Sen jälkeen Hokki on ollut tyly isäntä ja antanut kokkolalaisvieraille vain yhden tasapelin.

- Kajaani on aina paha paikka. Täytyy olla hereillä varsinkin ottelun alussa, Hokki tulee päälle kovalla sykkeellä. Meidän pitää jaksaa ja malttaa pelata fiksua peliä, Arvonen tietää.

Voitto Hokin ainoa tavoite

Hokki kohtasi Hermeksen edellisen kerran lokakuun alussa. Tuolloin kokkolalaiset olivat tylyjä isäntiä ja passittivat linnapaidat kotimatkalle 5-2-tappio niskassaan. Nyt Hokille kelpaa vain voitto, vaikka päävalmentaja Vladimir Kolek tietääkin Hermeksen olevan alkusyksyä kovemmassa iskussa.

- Mielestäni Hermes on nyt kovempi joukkue kuin alkukaudesta. Pelaamme kotiottelun, joten meillä ei voi olla muuta tavoitetta kuin voitto. Meidän täytyy tehdä kovasti töitä voittaaksemme heidät, sillä Hermes on hyvä joukkue, Kolek kertoo.

Hermeksen kaatoa kajaanilaisryhmä pääsee yrittämään lähes parhaalla miehistöllään, sillä sivussa on varmuudella vain koko alkukauden lonkkavammansa vuoksi sivussa ollut hyökkääjä Juho-Tuomas Appel. K-Vantaa-ottelussa selkänsä loukanneen ja ottelun päätöserän väliin jättäneen Juha-Pekka Ketolan pelikunnosta ei vielä ole varmuutta.

- Appel ei varmaankaan vielä marraskuussa ole kokoonpanossa, mutta jos hän pääsee mukaan joulukuussa niin hyvä. Edelleen pitää olla kärsivällinen, sillä hänestä on iso apu joukkueelle - mutta vain jos hän on terveenä, Kolek sanoo.

Vantaalla debytoineet Lukko-lainat Antti Jokela ja Otto Honkaheimo jatkavat edelleen joukkueen mukana. Kolek kiittelee ammattimaisella asenteella mukana olevia maalivahti Jokelaa ja puolustaja Honkaheimoa.

- He toimivat hyvin yhteen muiden pelaajien kanssa ja ovat esimerkkinäkin toisille. Harjoituksissa he tekevät kovasti töitä ja ovat jo sisällä joukkueessa. Jos he antavat samat näytöt kuin Kiekko-Vantaata vastaan niin olen tyytyväinen.






Viimeisimpien otteluiden pistepörssit eivät valitettavasti toimi tällä hetkellä.

» Lähetä palautetta toimitukselle