Kovakuntoinen Ahmat Hokin lauantaivastus

MESTIS / Ennakko
Keskiviikon kierroksella pitkästä aikaa kotonaan voittanut Hokki jatkaa kotipelien sarjaansa lauantaina, kun reissuvuorossa on Hyvinkään Ahmat. Kovakuntoinen vierailija on voittanut kuusi ottelua putkeen, joten helpolla pisteet eivät Kainuuseen jää.

Keskiviikon 3-1-voitto FPS:stä oli Hokille lähes elintärkeä, sillä kyseessä oli ns. neljän pisteen ottelu. Ero karsintaviivan paremmalle puolelle kutistui kolmeen pisteeseen, ja henkinen taakkakin varmasti helpotti, kun kuuden ottelun mittainen voitoton kotiputki katkesi.

- Voitto antoi meille uskoa tähän työhön ja toi joukkueelle itseluottamusta. Tästä on hyvä lähteä viikonvaihteen koviin peleihin, Hokin valmentaja Timo Meriläinen pohtii.

Ongelmiakin kainuulaisilla toki vielä riittää. Hokki on tehnyt hännänhuippu Jää-Kotkat poislukien vähiten maaleja Mestiksessä, eikä kaksi maalia FPS-vahdin taakse ja kolmas tyhjiin ole vielä sellainen saavutus, että ongelmaa voisi pitää ratkaistuna. Antti Karhulan ykkössentterinä korvannut tshekki Zdenek Eichenmann sentään avasi pistetilinsä heti ensimmäisessä pelissään.

Hokilta puuttuu viikonlopun otteluista polvea poteva Antti Tenhunen, mutta muuten joukkue on valmentaja Meriläisen mukaan iskussa.

Hokki kaipaa tehoja Heinosen ohittamiseksi

Vieraileva Ahmat pelaa ehkä jopa divarihistoriansa parasta kauttaan. Viime aikojen hurjan vireen ansioista hyvinkääläiset matkaavat Kainuuseen kuuden ottelun voittoputkessa.

- Kyllähän Ahmat on kaikkinensa saanut pelinsä ihmeen hyvin kuntoon ja pisteitä kerättyä niin, että ovat vieraissakin vaarallisia, sanoo Meriläinen.

Suurin peikko kainuulaishyökkääjille saattaa olla maalivahti Sami Heinonen, joka ei ole hävinnyt kauden aikana vielä yhtään aloittamaansa ottelua. Torjuntaprosentti Ahmoissa pelatuissa viidessä ottelussa on peräti 94,30.

Heinosen lisäksi Ahmojen vahvuus on viime peleissä ollut uhrautuvainen puolustuspeli, ja ykkösketju Miikka Jäske – Juha-Pekka Loikas – Jukka Penttinen on ollut sarjan tehokkaimpia. Ahmat on myös päässyt eroon alkukauden synnistään, liian runsaasta jäähyilystä. Raine Pulkkisen tervehtymisen myötä joukkue on myös saanut jalkeille täydet neljä hyökkäysvitjaa.

Ahmojen hurjasta putkesta huolimatta Hokki lähtee otteluun pienenä ennakkosuosikkina, sillä vaikka alkukauden tulokset kotijäällä eivät kajaanilaisilla odotusten mukaisia ole olleetkaan, on Hokin kotietu vähintäänkin sarjan keskitasoa.

- Kotiyleisön edessä meillä on hyvä pelata, varsinkin jos kannustus on keskiviikon FPS-pelin luokkaa, Timo Meriläinen myhäilee.

» Lähetä palautetta toimitukselle