Tulikuuma LeKi tasaista tulosta tekevän Hermeksen vieraaksi

MESTIS / Ennakko
Franssila ei edusta sitä tasaista Hermestä. Puolustaja on pistepörssin neljäntenä.
Kuva © Timo Savela
Hermes ja LeKi kohtaavat Kokkolassa itsenäisyyspäivän jälkeisellä Mestis-kierroksella. Hermes on pelannut viime aikoina erittäin tasaisia otteluita, kun LeKi puolestaan on peitonnut vastustajansa monesti selvällä erolla.

Hermes lähtee illan otteluun sarjapaikalta neljä. LeKi on karistanut jumbosijan kannoiltaan ja miehittää tällä hetkellä yhdeksättä sijaa. Joukkueiden ero sarjataulukossa on seitsemän pistettä.

Hermes on pelannut 25 ottelua runkosarjaa, joka on yhden ottelun enemmän kuin LeKillä (24). 

Joukkueen edellinen ottelu kuvaa Hermeksen viime otteluita

LeKi voitti joukkueiden kauden ensimmäisen kohtaamisen jatkoajan jälkeen 4-3. Marraskuun puolivälissä pelatussa ottelussa Tomi Peltonen hääri LeKin sankarina iskien kaksi maalia, joista jälkimmäinen oli ottelun voittomaali. Molemmat maalivahdit olivat ottelussa hyvin työllistettyjä, sillä kummallekin kertyi yli 30 torjuntaa.

LeKi liitää viiden ottelun voittoputkessa, joista jokainen on tullut suuremmalla kuin maalin erolla. Viimeisimpänä irtosi Hakametsän jäähallista numeroin 4-2, kun vastustaja Espoo United kaatui vakuuttavan esityksen jälkeen.

Hermeksellä on takanaan useampi varsinaisen peliajan yli venynyt ottelu, joista on irronnut niin voittoja kuin tappiotakin. Edellisen ottelun Hermes hävisi IPK:lle voittolaukauksilla. 

Tilastoista poimittua

Hermes-puolustaja Miika Franssila on Mestiksen pistepörssissä peräti kuudentena. Maaleja Franssilan tilillä on vain kaksi, mutta syöttöjä on kertynyt peräti 23. Myös hyökkääjät Niklas Appelgren ja Jussi Nättinen mahtuvat myös kymmenen tehokkaimman pelaajan joukkoon.

LeKin paras pistemies löytyy pistepörssistä sijalta 19. Santeri Vuoti on kunnostautunut viime otteluissa erityisesti syöttöjen jakelijana. Koko kauden saldona 9+10. Anton Levtchi valittiin Mestiksen marraskuun parhaaksi pelaajaksi sekä sarjan itsensä että Jatkoajan äänestyksissä.

LeKi on maalivahtirintamalla kokkolalaisjoukkuetta pikkuisen edellä, sillä Christian Heljanko on ollut huikeassa vireessä viime aikoina. Mikael Edelmann on Hermeksen ykköstorjuja, mutta hänen ollessa loukkaantuneena, on Hermeksen maalilla torjunut Juraj Holly.

Seuraa Heitä

Miika Franssila #17 | Sheffield

Puolustaja

Puolustajalle käsittämättömästi pistepörssin neljäntenä oleva Franssila on Hermeksen peräpään ykköspyssy, eikä pistesaldon karttuminen LeKiä vastaan olisi suuri yllätys.

Anton Levtchi #76 | Tappara

Laitahyökkääjä

Levtchi valittiin marraskuun parhaaksi pelaajaksi. "Taikuri"-lempinimen joukkuekavereiltaan saanut Levtchi kolkuttelee varmasti jo Tapparan Liiga-joukkueen portteja. Jatkuuko tulosvire myös Kokkolassa?

» Lähetä palautetta toimitukselle