Hermes saa vieraita Kymenlaaksosta

MESTIS / Ennakko
Kuusi pistettä viidestä pelistä kerännyt Hermes joutuu kohtaamaan viime kauden hopeajoukkueen, KooKoon, siipirikkona. Kokkolalaisten vahvana pidetystä hyökkäyskalustosta on sivussa ainakin kolme erittäin tärkeää lenkkiä.

Kokkola on perinteisesti ollut vaikea paikka vierasjoukkueille. KooKoon vierailut Kokkolaan ovat kuitenkin viime vuosina sujuneet voitokkaasti. Viimeisistä viidestä Hermes-KooKoo -otteluista se on voittanut neljä ja hävinnyt vain kerran. Maaliero on kouvolalaisten hyväksi 12-20. Vastavuoroisesti Hermes taas on hakenut viidestä viimeisestä Kouvolan pelistä pussiinsa 7 pistettä.

Viime kaudella kaikki joukkueiden väliset kohtaamiset päättyivät vierasvoittoihin: Kouvolassa 2-3 sekä 1-2 ja Kokkolassa 0-3 sekä 3-6. KooKoon pelit länsirannikon joukkueita vastaan ovat perinteisestikin olleet "tunnerikkaita", näin myös viime kauden Hermes-peleissä. Neljässä pelissä vihellettiin yhteensä 196 minuuttia jäähyjä, eli lähes 50 minuuttia/ottelu!

Ottelujen luonteesta kertonee myös se, että viime kaudella Hermestä vastaan parhaiten kouvolalaisista onnistuivat taistelijoina tunnetut Tatu Kattelus (3+3) sekä Mikko Mattila (3+0). Isäntien parhaimmistoa olivat totutusti tehoduon muodostaneet Aku Joki-Erkkilä (2+2) sekä nyt nivusvaivan takia sivussa oleva Jani Uski (1+3).

Hermeksellä vajausta hyökkäyspäässä

Loukkaantumiset häiritsevät kotijoukkueen peliä, varsinkin hyökkäyksessä. Hermeksen johtohahmo Jani Uski on poissa kaukalosta vielä parin viikon ajan. Toinen tärkeä mies, Jari-Pekka Pajula, on käsimurtuman takia sivussa noin kuukauden. Lisää jobinpostia tuli lauantain Hokki-pelissä, jossa Jari Jääskeläinen loukkasi itsensä. Jääskeläinenkin joutuu lepäilemään noin kuukauden päivät. Juha Tomusen nenä leikattiin viime viikolla, joten häntäkään ei jäällä vielä nähdä.

KooKoon joukkueesta lienevät Jari Keltanen sekä Mikko Koivistoinen vielä sivussa, mutta muuten matkaan päästään parhaalla ryhmällä. Testissä ollut hyökkääjä Jari Suorsa ei jatka enää Kouvolassa.

Ottelu on joukkueille kauden kuudes. Hermesken kauden neljäs kotiottelu on samalla KooKoolle jo viides vieraspeli. KooKoo aloitti kauden kolmella voitolla, mutta on hävinnyt kaksi viimeistä kohtaamistaan. Hermeksen saldona alkukaudesta on niin’ikään kuusi pistettä, mutta viime ottelujen suunta on ollut täysin eri, kuin illan vastustajallaan. Hermeksellä on nimittäin allaan jatkoaikavoitto Kajaanista sekä 6-1-voitto FPS:sta.

Turkulaisvahti Teemu Lassila on tilkinnyt viime peleissä kokkolalaisten maalia loisto-ottein. Neljä ottelua pelannut kouvolaiskollega Carl Grahn puolestaan on Mestiksen maalivahtitilaston piikkipaikalla, joten maali-iloittelua Kokkolassa tuskin nähdään, mikäli asia veskareista riippuu.

Ottelu on kohteena Veikkauksen Pitkä- ja Tulosvedoissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle