Taistelua tärkeistä pisteistä

MESTIS / Ennakko
Maanantaina TV-kameroiden loisteessa kohtaavat Kokkolan Hermes ja KJT Järvenpäästä. KJT:lle TV-peli on ensimmäinen, kun taas Hermes on pelannut jo kahdesti penkkiurheilukansan valvovan silmän alla. Kuusi pistettä maanantain vierastaan edellä sarjataulukossa oleva Hermes lähtee otteluun ilman päävalmentajaansa Pasi Arvosta. Luvassa on tiukka taistelu tärkeistä pisteistä pudotuspeliviivan tuntumassa.

KJT on herännyt viime aikoina taistelemaan pisteistä, mutta ei ole hyvästä yrityksestä huolimatta pystynyt voittoihin. Keski-Uusimaalaiset saavuttivat viimeisimmän täyden pistepottinsa juuri Hermestä vastaan Järvenpäässä itsenäisyyspäivänä. Sen jälkeen voitoton putki on venynyt venymistään, ollen nyt jo 10 ottelun mittainen. Ainoat pisteet on saatu jatkoajalle venyneistä otteluista Sportia ja KalPaa vastaan.

Lauantaina KJT sai tunnustaa Ahmat paremmakseen radanvarren paikalliskamppailussa. Järvenpääläiset taistelivat hyvin ja nousivat pariinkin kertaan tappioasemasta rinnalle; tämä ei kuitenkaan riittänyt, vaan kovakuntoiset hyvinkääläiset nousivat pari minuuttia ennen loppua Raine Pulkkisen maalilla tiukkaan 6-5-voittoon.

KJT:n puolustus on harventunut jo hälyttävän kapealle pohjalle, kun joukkueen selvä ykköspakki, Kimmo Pikkarainen, siirtyi loppukaudeksi JYP:iin. Eilen tilannetta oli paikattu siirtämällä paremmin hyökkääjänä tunnettu Matti Lievonen puolustajan tontille. Kokeilu olikin onnistunut, sillä hyvin pelannut Lievonen toi siniviivalle paljon lisää tulivoimaa. Repo oli lauantaisen Ahmat-ottelun jälkeen tyytyväinen Lievosen otteisiin puolustajana, ja tästä voisikin päätellä, että mies jatkaa joukkueen alakerrassa ainakin toistaiseksi.

Lisäksi a-junioreista nostettu Fredrik Vara pelasi eilen ensimmäisen Mestis-ottelunsa. KJT:n tämän hetken kovaluisimman puolustajan, ”ihmiskuula” Patrik Lostedtin, on myös huhuttu siirtyvän HIFK:n liigarinkiin ennen siirtorajan sulkeutumista, mutta mies on pelannut Järvenpäässä ainakin toistaiseksi ja jatkanee myös maanantaina.

Hyökkäyspuolella KJT:n tilanne näyttää alakertaa valoisemmalta, sillä joukkue onnistui eilen maalinteossa peräti viidesti ensimmäistä kertaa sitten marraskuussa pelatun UJK-ottelun. Aina tsemppaava kapteeni Jaska Vilen onnistui jälleen, ja nopea Miikka Lindholmkin alkaa saada kiekkoja myös maalipuiden sisäpuolelle. Murheita aiheuttaa lähinnä Pekka Nöyräsen rannevamma, joka estää miehen paluun kentille vielä jonkin aikaa. Myöskään Toni Mustonen ei matkusta Kokkolaan armeijakiireiden vuoksi.

Hermeksellä maalivahtiongelmia

Neljän pisteen erotuksella pudotuspeliviivan paremmalla puolella majaileva Hermes hävisi eilen sarjakakkoselle ja hallitsevalle mestarille, Mikkelin Jukureille, 6-1-lukemin. Keskiviikkona joukkue taas otti nokkiin KalPalta Niiralan montussa. Sitä ennen kokkolalaiset kaatoivat paikallisvastustajansa Sportin kolmannen erän nousunsa ansiosta jatkoajalla 4-3.

Hermes pelasi lauantaina Jukureita vastaan pahasti vajaamiehisenä molempien maalivahtien ollessa kuumesairaina. Tilannetta paikkaamaan oli nostettu RoKi:n Harri Kohvakka ja Jeppiksen kakkosmaalivahti Ville Ranta-aho. Mikkelin pelistä sivussa olivat myös hyökkääjät Mikko Kaukokari ja Niko Papinaho sekä puolustaja Marc Gautschi, eikä heidän paluustaan ole vielä varmaa tietoa.

Ensiesiintymisensä kokkolalaisyleisön edessä tekevät isokokoinen Ilveksen a-juniorien kapteeni Raine Hartus ja Sportista paikallisvastustajaansa siirtynyt Petri Halme. Koeajalla Hermeksessä kiekkoillut Jani Ojala ei ollut joukkueenjohdon mielestä sopimuksen arvoinen, eikä näin ollen jatka Kokkolassa.

Hermeksellä on vielä vahvasti verkot vesillä ennen siirtoajan umpeutumista. Joukkueen olisi tarkoitus saada jossakin vaiheessa kasaan täydet neljä kentällistä, mikä olisi hyvin tärkeää pudotuspeleissä menestymisen kannalta.

Hermes lähtee televisio-otteluun ilman päävalmentajaansa, Pasi Arvosta, joka määrättiin kolmen ottelun pelikieltoon KalPaa vastaan pelatun mittelön jälkipeleissä tapahtuneen suunsoiton vuoksi. KJT-ottelussa kokkolalaisten valmennuksesta vastaakin kakkosvalmentaja Marko Rahikainen.

Ottelun voittajasta ei voi etukäteen sanoa mitään, sillä peli tulee ratkeamaan pieniin asioihin. Molemmilla joukkueilla on onnistuessaan mahdollisuudet voittoon. Helposti voisi luulla, että pitkässä voitottomien otteluiden putkessa vaeltava KJT ottaisi varmuudella turpiin, mutta näin ei kuitenkaan välttämättä ole. Eilen joukkue taisteli pedon lailla, ja on varmaa, että tuollainen peli palkitaan jossakin vaiheessa täydellä pistepotilla.

Peli on molemmille tärkeä, sillä Hermes yrittää varmistella pudotuspelipaikkaansa samalla kun KJT vielä elättelee toiveita play off –viivan paremmalle puolelle pääsystä. Toivottavasti luvassa on siis vauhdikasta kiekkoilua TV-kameroiden edessä!

» Lähetä palautetta toimitukselle