Hermes katkaisemaan tappioputkea – IPK tavoittelee ensimmäistä vierasvoittoa

MESTIS / Ennakko
IPK on hakemassa keskiviikkona ensimmäistä vierasvoittoaan kriisijoukkue Hermeksen vieraana. Saako Antti Karhula Hermeksen pelaamaan tasollaan ja nappaamaan kauden avauspisteet?
Kuva © Sami Kemppainen
Surkeasti kauden aloittanut Kokkolan Hermes hakee keskiviikkona kotonaan avauspisteitä. Vierailija Iisalmen Peli-Karhut hakee puolestaan kauden ensimmäisiä vieraspisteitään.

Hermes, joka on aloittanut kauden reilusti mollivoittoisesti, on tuskaillut ennen kaikkea puolustuksensa kanssa ja vastustajat ovatkin tehtailleet joukkueen verkkoon kuudessa ottelussa peräti 34 osumaa. Kun joukkue on itse tehnyt selvästi vähiten maaleja vain 11 kappaletta, ei ole ihme, että joukkue on sarjan hännillä.

Viitteitä paremmasta oli toki nähtävissä jo viikonlopun SaPKo-pelissä, sillä vaikka Hermes ei itse onnistunut maalinteossa kuin kerran, niin se pystyi pitämään pässipaidatkin vain kahdessa osumassa.

Hermes-luotsi Antti Karhulan onkin saatava joukkueensa puolustus pelaamaan kuten perjantaina SaPKoa vastaan. Maalintekoon sen sijaan on löydettävä rutkasti lisää rentoutta.

— Rentoa kuin rautakanki tällä hetkellä meidän tekeminen, Karhula luonnehti joukkuettaan perjantain tappiopelin jälkeen.

IPK jyrää ylivoimalla

Voittamattomana kotikaukalossaan esiintynyt karhulauma ei ole vuorostaan pystynyt kartuttamaan pistetiliään vieraskentällä. Joukkue on esittänyt alkukaudesta vahvaa erikoistilannepelaamista ja etenkin ylivoima on ollut vahvaa. IPK on onnistunut miesylivoimalla jo kahdeksan kertaa, mikä on kolmanneksi paras tulos heti KeuPan ja TUTOn jälkeen.

Onnistujia karhunutuista luonnollisesti löytyy. Nuori KalPa-laina Topi Piipponen on iskenyt jo komeat tehot 4+3, mutta toisaalta tehotilasto on rumasti seitsemän pistettä pakkasella. Iloinen yllättäjä on loukkaantumisten takia pakkinakin pelannut Niko Putkonen. Mies iski KeuPa-voitossa maalin ja syötti kaksi, ja nousi joukkueen sisäisen pistepörssin kakkossijalle komeilla seitsemän (2+5) pisteen tehoilla.

Mikäli IPK jatkaa samalla teholla erikoistilanteissa kuin aikaisemmin, on ensimmäinen vierasvoitto keskiviikkona lähellä.

Seuraa Heitä

Saku Kinnunen #16 | IPK

Puolustaja

Kinnunen palasi IPK-paitaan perjantain kamppailuun ja otti eittämättä paikkansa puolustuksen johtavien pelaajien joukkossa. Mikäli pelit jatkuvat KalPan sijasta IPK:ssa on mies joukkueen vahvaan alakertaan tärkeä palanen.

Wiljami Myllylä #18 | HIFK

Hyökkääjä

Nuoren Myllylän hyvät esitykset ovat jääneet osin Hermeksen konttaamisen varjoon. Myllylä ennätti jo tehdä ensimmäisen Mestis-maalinsa vain 16-vuotiaana.

» Lähetä palautetta toimitukselle