Onko Hermeksestä Hokki-junan pysäyttäjäksi?

MESTIS / Ennakko
Hermes lähtee katkaisemaan Hokin voittoputkea Denis Godlan johdolla.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Kokkolan perjantai-illassa Hermes saa vieraita Kajaanista, kun Mestiksen sarjakärki Hokki saapuu vieraaksi. Molemmat joukkueet lähtevät otteluun voitokkaisat merkeistä.

Isäntäjoukkue Hermes on vaikean alkukauden jälkeen saanut pakettiaan huomattavasti parempaan kasaan, ja napannut kolme voittoa ja kymmenen sarjapistettä neljästä edellisestä ottelustaan. Pisteitä joukkue on raapinut jo kuudesta ottelusta peräkkäin.

− Treeniotteluissa he pyrkivät paineistamaan vahvasti. Meidän täytyy päästä sieltä paineen alta pois ja luonnollisesti mahdollisimman vähän härsiä kiekolla samalla, etteivät he pääsisi riistoihin tai muihin vastaaviin tilanteisiin. Paineen purkamisen pitää olla parasta A-luokkaa, kuvaili Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen tulevaa vastustajaa kajaanilaisseuran verkkosivuilla.

Hermeksen voittojen taustalla onkin ollut vahva painostuspeli, johon Kokkolassa luotetaan kuin kallioon. Lisäksi kokkolalaisten puolustuspeli on tiivistynyt huomattavasti alkukaudesta. Oma vaikutuksensa on ollut myös slovakialaismaalivahti Denis Godlalla, joka on torjunut vakuuttavasti.

Hermekselle eniten ongelmia on tuottanut maalinteko. Joukkue onkin tehnyt sarjassa toiseksi vähiten maaleja.

Hokin putkelle ei näy loppua

Perjantain kotijoukkueen löydettyä vasta viime aikoina pelivireensä, on Hokin meno ollut koko alkukauden ajan vakuuttavaa. Kajaanilaiset jatkavat Mestiksen kärjessä edelleen ilman yhtäkään tappiota.

Joukkueen pelaamisesta on vaikeaa löytää yskähdelleen ylivoiman lisäksi puutteita. Hyökkäyspelaaminen on monipuolista ja laadukasta, ja puolustus on ollut alkukaudesta sarjan varminta, mistä kertoo vain 14 päästettyä maalia. Myös maalivahdit Antti Lehtonen ja Tuukka Smura ovat suoriutuneet vakuuttavasti.

Hokin pelipäivät ovat alkukaudesta keskittyneet viikonlopuille, ja kajaanilaiset pelasivatkin viimeksi lauantaina, joilloin mukaan tarttui kolme pistettä Jyväskylästä. Myös Hermes kaatoi edellisessä ottelussaan JYP-Akatemian, kun se oli keskiviikkona parempi lukemin 1-3.

Joukkueiden erikoistilannetilastot näyttävät hyvin erilaisilta. Siinä missä Hokin ylivoima ei ole pyörinyt toivotusti, on Hermes yksi sarjan tehokkaimpia ylivoimajoukkueita. Vastaavasti Hokin alivoima on ollut timanttista, kun taas Hermeksen verkko on soinut useammin miesvajaalla.

Molempien kokoonpanoissa kuhisee

Kummankin joukkueen kokoonpanot ovat kokeneet ottelun alla muutoksia. Hermes menetti tehopelaajansa Ville Rajalan yhteistyöseura Sportiin, jossa Rajala onnistuikin heti maalinteossa. Myös Sport-lainat Felix Westermarck ja Tommi Tikka palasivat Vaasaan.

Ovet kävivät Kokkolassa molempiin suuntiin, kun tulopuolella oli Ässien sopimushyökkääjä Joonas Huovinen. Huovinen kiekkoilee Hermes-paidassa lokakuun loppuun asti.

Hokki saa näillä näkymin Joni Piipposen sairastuvalta takaisin kokoonpanoonsa. Sen sijaan Heikki Klemetti on edelleen sivussa. Loukkaantumisesta toipuva Jarkko Harjula pelaa viikonlopun yhteistyöseura IPK:n riveissä, johon Hokki lainasi viime viikolla myös puolustaja Ville Vittaniemen.

Seuraa Heitä

Joonas Huovinen # | Asplöven

Laitahyökkääjä

Saapuu Kokkolaan hakemaan peliaikaa ja kärkiketjujen roolia. Onnistuuko monipuolinen hyökkääjä heti Hermes-debyytissään?

Christoffer Seppelin #21 | Hokki

Vasen laitahyökkääjä

Työteliäs hyökkääjä onnistui maalinteossa viime viikonlopun molemmissa otteluissa. Jatkuuko vaasalaislähtöisen hyökkääjän maaliputki myös synnyinseuduilla?

» Lähetä palautetta toimitukselle