Löytääkö Hokki lääkkeet vieraspelaamiseen Kokkolasta?

MESTIS / Ennakko
Hermes-maalille ei ole ollut asiaa viime aikoina.
Keskiviikon Mestis-ottelussa Kokkolassa vastakkain iskevät hyvässä vireessä viime aikoina ollut Hermes ja edelleen kauden ensimmäistä vierasvoittoaan jahtaava Hokki.

Hermeksen pelaaminen on ollut viime aikoina vakuuttavaa katseltavaa. Kokkolalaisjoukkue kepitti viikonlopun tuplaotteluissa RoKin puhtaalla pelillä, ja on muutenkin kerännyt edellisestä viidestä ottelustaan 13 pistettä.

Antti Karhulan joukkojen pelaaminen on ollut kokonaisvaltaisesti aktiivista. Joukkue liikkuu hyvin koko 60-minuuttisen, puolustaa tiiviisti ja pyrkii pysymään kiekossa.

Joukkueen maalia vartioineet Mikael Edelmann ja Juraj Holly ovat muodostaneet tasaisen maalivahtitandemin, joka pystyy antamaan joukkueelleen mahdollisuuden pelata voitosta joka ilta.

Hokki ja vieraspelaamisen sietämätön vaikeus

Vierasjoukkue Hokki seilaa vielä marraskuussakin edelleen ilman yhtäkään vierasvoittoa. Revanssiottelut IPK:ta vastaan noudattivat tuttua kaavaa: kotijäällä Hokki kykeni niukkaan voittoon, mutta vieraissa tukkaan tuli taas.

Kajaanin ottelua linnapaidat veivät ajoittain selkeästikin, mutta joukkueen kauden suurin murheenkryyni, maalinteko, oli jälleen vaikeaa paikoista huolimatta. Myös Iisalmessa Hokki ehti karata jo 0-2-johtoon, mutta tuolloin kajaanilaisten virheet ja rangaistukset nostivat IPK:n rinnalle ja ohi.

Erikoistilanteissa kajaanilaisten peli on pääosan kaudesta toiminut, mutta IPK teki lauantain pelissä ylivoimalla kolme, ja alivoimallakin yhden maalin Hokin verkkoon.

— Meidän alivoimapelaamisemme on useamman ottelun ajan toiminut ihan hyvin, nyt tuli pitkästä aikaa alivoimalla maaleja omiin, joten ei ole tarvetta lähteä liikaa reagoimaan. Omassa ylivoimapelissä on oltu pidemmän jakson aikaa nollatehoilla ja siihen pitää saada muutosta. Meillä on hankalaa pelata voitoista, jos meidän on mahdollista tehdä maaleja vain tasaviisikoin, Hokki-valmentaja Jari Laukkanen pohtii seuran verkkosivuilla.

Hokin terveystilanne on hyvä, ja ainoa muutos onkin Taneli Siikaluoman paluu Kärpistä Hokki-puolustukseen. Maalilla jatkaa SaiPa-laina Frans Tuohimaa.

Aikaisemmat kohtaamiset

Kauden aikaisemmat ottelut ovat olleet tiukkoja, ja sellaista voi tästäkin odottaa. Kauden ensimmäisessä kohtaamisessa Hokki vei pisteet kotonaan lukemin 3-2, Kokkolan pelissä oli puolestaan Hermeksen vuoro napata maalin voitto numeroin 4-3.

Seuraa Heitä

Miika Franssila #17 | Sheffield

Puolustaja

Jatkoajan lokakuun pelaajaksikin valittu puolustaja on jatkanut tauon jälkeen siitä, mihin ennen sitä jäi. Kantaa itseoikeutetusti kokkolalaisten kultakypärää.

Joni Piipponen #12 | Kiekko-Espoo

Laitahyökkääjä

Iski perjantain IPK-kotiottelussa kaksi maalia heti sairastuvalta kokoonpanoon palattuaan. Hokki tarvitsee monipuolisen hyökkääjän tehoja myös Kokkolassa.

» Lähetä palautetta toimitukselle