Kumman kurssi kääntyy?

MESTIS / Ennakko
Samassa välisarjalohkossa pelaavat Kokkolan Hermes ja Kajaanin Hokki pelaavat lauantaina ensimmäisen kuudesta runkosarjakohtaamisestaan. Ottelun lähtökohdat ovat mielenkiintoiset, sillä Hokki konttasi torstaina kotijäällään FPS:n isäntänä ja Hermes koki samana päivänä jo kauden neljännen peräkkäisen tappionsa.

Syyskuussa tappiosta toiseen rämpineellä Hermeksellä on lauantaina elämänsä tilaisuus putkensa katkaisemiseen, sillä vieraaksi saapuvan Hokin peli oli täysin sekaisin FPS:aa vastaan.

Varsinkin maalivahtipeli oli heikkoa, joten mikäli torstaiaamuna kuumeeseen sairastunutta Tuomas Lohtanderia ei saada linnapaitojen tolppien väliin, joutuu Hokki valitsemaan veskarin kahdesta edellisottelussa epäonnistuneesta torjujasta. Valinta kohdistunee siinä tapauksessa Joni Myllykoskeen. Ainakin pienimuotoiseen maalivahtiongelmaan ei voi hakea ratkaisua Simo Leinosestakaan, sillä mies parantelee vielä murtunutta kättään.

Parannettavaa Hokin pelistä löytyy myös asennepuolelta. Juuri asenteen luulisikin olevan kunnossa Hermestä vastaan, sillä joukkue haluaa varmasti pestä kasvonsa nöyryyttävän kotitappion jälkeen. Päävalmentaja Vladimir Kolek toivookin torstain kamppailun olleen joukkueelleen hyvä pudotus maanpinnalle.

- Toivottavasti pelaamme Kokkolassa paremman pelin kuin pelasimme FPS:aa vastaan. Kokonaisuutena jokaiselle osa-alueelle tarvitaan parannusta. Toivottavasti tämä oli herätys meille, Kolek sanoo.

Kajaanilaisten riveistä puuttuu varmuudella lonkkavammaansa paranteleva viime kauden tehomies Juho-Tuomas Appel. Myös pitkään kuumeessa olleen Niko Saarenpään ja nilkkavammaansa yhä potevan Teemu Rintaniemen pelaaminen on epävarmaa.

Joko nyt, Hermes?

Hermes on aloittanut kautensa ennätysmäisen heikosti, sillä jumalpaitojen kausi ei ole vielä kertaakaan alkanut Mestiksessä neljällä peräkkäisellä tappiolla. Hokkia vastaan joukkue janoaa varmasti kauden avausvoittoaan, mutta vastus ei kajaanilaisjoukkueen edellispelin konttaamisesta huolimatta ole helppo, sillä ärsytettynä Kokkolaan matkaava Hokki voitti kaikki kolme syksyllä pelattua keskinäistä harjoitusottelua.

Heikosta alusta huolimatta Hermeksen pelissä on ollut paljon hyvääkin, kiekot eivät ole vain pomppineet joukkueelle. Neljästä tappiostakin kolme on tullut maalin erolla. Viimeksi näin kävi torstaina Järvenpäässä, josta kokkolalaisille ei lohjennut edes pistettä hyvästä pelistä huolimatta.

Parhaalla mahdollisella kokoonpanollaan ei Hermeskään lokakuun ensimmäiseen otteluun pääse. Nivusvammaa poteva Mikko Vanninen puuttunee edelleen kokkolalaisten miehityksestä. Sen sijaan kuumetta alkuviikosta potenut Sami Nummi ja kylkivamman vuoksi niin ikään alkuviikon sivussa ollut Jani Kylmämaa tekivät paluun kaukaloon Järvenpäässä. Puolustaja Jarmo Heikkilä on vuokrattu kolmen pelin ajaksi Suomi-sarja-joukkue Jeppikseen.

» Lähetä palautetta toimitukselle