Hermekselle vieraita Kajaanista

MESTIS / Ennakko
Viimeisistä pudotuspelipaikoista tappeleva Kokkolan Hermes saa lauantaina vieraita Kainuusta kun sarjakolmonen Kajaanin Hokki saapuu pistejahtiin jumalpaitojen kotiluolaan.

Hermes pelaa Vaasan Sportin tavoin Hokin kanssa samassa välisarjalohkossa, joten joukkueet kohtaavat kauden aikana toisensa kuusi kertaa. Hermes ja Hokki ovat kohdanneet tällä kaudella toistaiseksi kahdesti, ja molemmat ottelut ovat päättyneet kotijoukkueen voitonjuhliin.

Lokakuiselta Kokkolan vierailulta kotiin 5-2-tappio niskassaan palannut Hokki onnistui nujertamaan Hermeksen kotijäällään marraskuun puolivälissä maalein 4-2. Lauantaina on vuorossa jälleen uusi peli, johon linnapaidat lähtevät tappelemaan pisteistä kovalla asenteella.

- Kokkolaa pitää miettiä tarkasti. Menemme sinne eri kokoonpanolla kun Törnvall on pois. Hävisimme siellä viimeksi ja Hermes on nyt kovempi kuin aikaisemmin. Meillä on kuitenkin kaikki omissa käsissä ja ottelu alkaa tilanteesta 0-0, päävalmentaja Vladimir Kolek pohdiskeli voittoisan Jokipojat-ottelun jälkeen.

Puolentoista kauden mittaisella sopimuksella Ässiin siirtyneen ykköspuolustaja Iikka Törnvallin lisäksi kajaanilaisten riveistä puuttuu muitakin pelimiehiä. Puolustaja Antti Ylönen palasi torstain Pelicans-ottelussa Kärppien kokoonpanoon. Lisäksi linnapaitojen ykkössentteri Ville Vimpari on ollut kahden ottelun ajan helpottamassa oululaisjoukkueen hyökkääjäpulaa.

Loukkaantumisten vuoksi sivussa ovat hyökkääjät Juho-Tuomas Appel (lonkkavamma), Tuomo Laukkanen (käsivamma) ja Markus Haverinen (aivotärähdys). Lisäksi torstain aamujään jälkeen kuumeeseen sairastuneen hyökkääjä Juha-Pekka Ketolan pelaaminen on epävarmaa, samoin koko viikon kuumeilleen maalivahti Joni Myllykosken.

Hermeksellä loukkaantumismurheita ei ole aivan yhtä paljon kuin Hokilla, sillä joukkueen kokoonpanosta puuttuvat loukkaantumisten takia vain hyökkääjät Jani Uski (olkapäävamma) ja Jarno Kantelus. Kylkivamman vuoksi Kiekko-Vantaa-ottelun huilannut isokokoinen keskushyökkääjä Jari-Pekka Pajula puolestaan palasi jäälle torstain Jukurit-pelissä ja on pelikuntoinen Hokkiakin vastaan.

Koko syksyn sairastellut Tuomas Lohtander teki torstain Jokipojat-ottelussa paluun linnapaitojen tolppien väliin. Mies jatkanee maalin suulla myös Kokkolassa. KalPa-lainoja Hokilla oli torstaina käytössään yksi kun hyökkääjä Matti Tiihonen kurvaili kajaanilaisjoukkueen ykkösketjussa. Hokki odotti otteluun myös hyökkääjä Marko Ahosiltaa, mutta tämä sairastui ja joutui jättämään Kajaanin reissun väliin.

Hermeksen tammikuu on ollut pisteiden valossa varsin laiha, sillä Haukat-tasapeliä on seurannut tappiot Jokipojille, Kiekko-Vantaalle ja Jukureille. Hokin uusi vuosi alkoi kolmella voitolla, sen jälkeen joukkue hävisi ensin Kirkkonummella ja sen jälkeen kotonaan Sportille murskaluvuin 0-8. Sport-pelin jälkeen joukkue kaatoi Jokipojat maalein 3-2.





Viimeisimpien otteluiden pistepörssit eivät valitettavasti toimi tällä hetkellä.

» Lähetä palautetta toimitukselle