Hermeksen neljäs yritys

MESTIS / Ennakko
Keskiviikko-iltana Kokkolan Hermes yrittää avata voittosarakkeensa vierailija Forssan Palloseuran kustannuksella. Edellisessä ottelussaan Ahmoja vastaan viimeisen kahdeksan minuutin aikana 3-1 -johdon kadottanut kotijoukkue on epäilemättä saanut satikutia valmentaja Pasi Arvoselta, ja nyt piiskuri odottaa takin pysyvän kiinni koko 60 minuuttia. FPS lähtee Kokkolaan yllätysvalmiina ja ärsytettynä, kun KJT kiri viherpaitojen ohi myös kahden maalin tappioasemasta.

Avausottelussaan tasurin Mikkelin Jukureita vastaan vääntäneen Hermeksen alkukausi ei ole lähtenyt kulkemaan odotetunlaisesti. Ei ensimmäistäkään voittoa otteluista, joissa vastustajina ovat olleet Jukurit, KJT ja Ahmat. Vaikka otteluista on pari pinnaa mukaan tarttunutkin, niin selkeästi alakanttiin lähtenyttä käyrää tulisi tänään nostaa ylöspäin FPS:n tullessa kylään. Edellisen Ahmat-ottelun jälkeen Arvonen ei omiaan kiitellyt menetetystä johtoasemasta.

- Huomenna (maanantaina) harjoitellaan kovaa. Ollaan hallissa iltaan saakka. Asenteeseen täytyy tulla muutos, Arvonen salamoi ottelun jälkeen. Saa nähdä onko kokkolalaisten jalat tukossa ottelun alkupuolella, kun aikamoista rallia ollaan pidetty, mikäli Arvosen uhkaus lopulta piti kutinsa.

Hermeksen maalilla pelaa Turun Palloseurasta lainassa oleva Teemu Lassila. Varsinainen ykkösvahti Mikko Hankaniemi saa lepopäivän ja luukkua aukoo Vesa Lahtonen. Lassilaa tuskin hirmuinen kiekkosade illalla odottaa, joten toivottavasti Lassilalla on niksit pitää itsensä lämpimänä ottelun aikana.

Hermeksen puolustusosastolla nähtäneen ex-FPS, kun Sami Nummi pelaa entistä seuraansa vastaan. Nummi oli tosin pois edellisestä kohtaamisesta Ahmoja vastaan, joten Tyringestä palanneen kiekollisen puolustajan pelaamisvarmuudesta ei ole takeita. Toinen entinen Palloseuran mies seisoo kokkolalaisten penkin takana, kun FPS:n viime kaudella playoffeihin luotsannut Arvonen yrittää kaataa viime vuotisen joukkueensa.

Hyökkäyskaartissa Hermeksellä löytyy vaikka muille jakaa. Varsinkin Aku Joki-Erkkilällä on tapana pitää forssalaisia työkseen pilkkanaan, eivätkä myöskään liigasta tulleet Jari-Pekka Pajula ja
Jari Jääskeläinen ole tyhjäntoimittajia Mestis-tasolla. Myös Pajulalla on takanaan forssalaishistoriaa, kun mies kävi viiden ottelun ajan lainalla Forssassa, mutta tänään jääkaappi-pakastin -yhdistelmä on vielä sivussa loukkaantumisen takia.

Vierailija Palloseuran maalissa aloittaa Pasi Keinänen, joka on pelannut kaikki joukkueen kolme ottelua. 2-4 -lukemin hävityssä Jukurit-ottelussa Keinänen pelasi lähes yksin mikkeliläisryhmää vastaan ja sai pidettyä lukemat siedettävinä, vaikka torjuntalukemat huitelivatkin lähes viidenkymmenen luokkaa. Myös Tänään Keinäseltä vaaditaan paraatipelastuksia, mikäli forssalaiset mielivät ottaa matkamuistoja mukaansa Kokkolasta.

Puolustuksessa kannattaa pitää silmällä Anssi Rantasta, joka on esittänyt hyviä otteita alkukaudesta. A-junioreista noussut pienempi Rantanen on nauttinut vastuuta myös alivoimalla, ja edellisessä kotiottelussa Jussi Kulmalan kanssa he muodostivat eheän pakkiparin. Puolustuksen selkärangan Heikki Saarisen ja Asko Rantasen on lupa parantaa otteitaan ja varsinkin jälkimmäisen on pysyttävä poissa penalttiboksista, koska miehellä on huomattavasti enemmän käyttöä laatikon sisällä kuin sen ulkopuolella.

Andrei Makrovin palattua takaisin Forssaan, FPS sai takaisin yleisön rakastaman pikakiiturin. Vielä Makrov ei ole aivan siinä lyönnissä missä hänet on totuttu näkemään, mutta ainekset ovat olemassa. Olli Sillanpään alun perin kahden ottelun mittainen sopimus venytettiin kolmeen KJT-ottelun alla. Sillanpään ottelukohtainen sopimus umpeutui kuitenkin KJT-ottelun jälkeen, eikä miestä tänään nähtäne forssalaispaidassa. Ykköskentällinen Jukka-Pekka Koistisen johtamana saa myllytyksiä aikaan joukkuetta kuin joukkuetta vastaan, ja varsinkin valkokuuppa Koistisen otteet on syytä laittaa merkille. Ykkösvitjan koostumus on hieman muuttunut, kun Juha Nurmisto on istutettu ykköseen Jaakko Kallion tilalle.

Muokattu 13:29

» Lähetä palautetta toimitukselle