Taistelu viidennestä sijasta

MESTIS / Ennakko
Tasapisteissä sarjataulukossa olevat joukkueet ratkaisevat lauantaina Kokkolassa, kumpi saa kunnian miehittää viidennen sijan härkäviikon päätteeksi. Kotonaan KalPan ja Jukurit kylvettänyt Hermes on suosikki, mutta jos Alfie Michaud jatkaa loisto-otteitaan Ahmojen maalilla, ovat hyvinkääläiset tiukasti mukana voittotaistossa.

Perjantai-iltana joukkueet ottelivat parinkymmenen kilometrin etäisyydellä toisistaan varsin erilaiset ottelut. Ahmat naatiskeli uskomattoman tuntuisen 13-0-voiton Jää-Kotkista, kun taas Hermes joutui nöyrtymään KJT:n vieraana 1-3. Kokkolalaisjoukkue lähti kotimatkalle luultavasti heti perjantai-iltana, kun taas Ahmojen bussin lähtöaika kohti Pohjanmaata on varhainen lauantaiaamu.

Joukkueiden keskinäiset ottelut ovat aiemmin olleet Hermeksen juhlaa, mutta tällä kaudella Ahmat on tehnyt paljon toisin kuin aiemmin, ja Hermeksenkin petolauma on raadellut jo kahdesti.

Polttopisteessä ovat joukkueiden maalivahtitilanteet. Hermeksen maalivahtiosasto heikentyi hieman viikolla, kun TPS nappasi Teemu Lassilan takaisin itselleen. Tilalle Turusta tullut Tuomo Karjalainen on hänkin pätevä Mestis-tason vahti, mutta kun sarjan paras vaihdetaan toiseen, laskee taso väistämättä hieman.

Ahmojen maalivahtien vaihtoviikot ovat oman tarinansa arvoiset, mutta tällä erää torjuntaosasto on erinomaisella tolalla, ja sarjan parhaan maalivahdin titteli taitaa kuulua Tapparan ja Ahmojen kanadalaiselle Alfie Michaud’lle, joka ei ole suostunut häviämään sen enempää Jukureille kuin Kiekko-Vantaallekaan. Neljä matsia on takana, ja torjuntaprosentti on yli 95:n.

Jos ennen UJK-ottelua esitettiin arveluita Ahmojen asenteesta, niin vuorokautta myöhemmin on mielenkiintoinen toinen näytös. Miten huikea 13 maalin voitto vaikuttaa? Jos joukkue lähtee Hermeksen vieraaksi takki auki, ei ennen seuraavaa ottelua ole enää mitään syytä olla vetämättä vetoketjua ylös, mutta jos taisteluasenne säilyy ja itseluottamus senkun kasvaa, on Ahmat vaikeasti voitettava jopa Kokkolassa.

» Lähetä palautetta toimitukselle