Hermes hakee avausvoittoa

MESTIS / Ennakko
Hermes hakee sunnuntaina kauden avausvoittoa, kun Hyvinkään Ahmat saapuu Kokkolaan. Ahmat ei ole historiansa aikana Kokkolassa pahemmin juhlinut, ja tälläkin kertaa Hermes lähtee otteluun ennakkosuosikkina, vaikka Ahmat majaileekin sarjataulukossa Hermeksen yläpuolella.

Ennen kauden alkua maalivahtipeliä pidettiin Hermeksen akilleenkantapäänä. Viime viikolla Hermes valmentaja Pasi Arvosen johdolla reagoi tilanteeseen hankkimalla Turun Palloseuran nuoren lupauksen Teemu Lassilan tilkitsemään joukkueen maalia loppukaudeksi. Näin Hermeksellä on riveissään kolme 19-vuotiasta maalivahtia.

Hermeksen avainpelaajista ainakin Jari-Pekka Pajula on vielä sairastuvalla. Kapteenin Jani Uskin pelikunnosta ei ole kirjoitushetkellä tietoa.

Hermeksen kausi on alkanut suhteellisen hyvin, vaikka voittosarakkeessa onkin edelleen pyöreä nolla. Nousu kahden maalin tappioasemasta tasoihin mestari-Jukureita vastaan nosti itseluottamusta, mutta jatkoaikatappio KJT:lle oli pettymys. Järvenpäästä saatiin kuitenkin piste, kun Ismo Siren tasoitti pari minuuttia ennen loppua.

Ahmoja vastaan kokkolalaisyleisö odottaa avausvoittoa. Ahmat on vuosien varrella lähes poikkeuksetta kärsinyt Kokkolassa murskatappioita, mutta tällä kertaa hyvinkääläisjoukkue on aikaisempia vuosia iskukykyisempi, joten Hermes saa tehdä täyden päivätyön mikäli haluaa nousta Ahmojen ohi sarjataulukossa. Viime kaudella Hermes voitti Ahmat kaikissa neljässä keskinäisessä ottelussa, ja hyvinkääläisjoukkueen edellinen voitto Kokkolasta on kaudelta 1999-2000, jolloin peli päättyi 2-4.

Ahmat mielii lisää onnistumisia

Ahmat pääsi ainoanan joukkueena Mestiksessä aloittamaan kautensa kahdella perättäisellä kotiottelulla. Etu meni osittain hukkaan, kun hyvinkääläiset menettivät avauspisteet KJT:lle, mutta 7-2-voitossa Jää-Kotkista joukkueen peli sujui jo vapautuneemmin ja tehokkaammin, vaikka toki vastuskin oli helpompi.

Kokkolan ja Hermeksen kohtaamisen jälkeen Ahmat ottelee keskiviikkona TuToa vastaan Turussa. Näissä kahdessa vieraspelissä nähdään jo huomattavasti enemmän suuntaa kauden kululle ahmalaisittain. Ahmat ei viime kausina ole erityisemmin vieraspeleissä loistanut, mutta jos joukkue tänä keväänä pudotuspeleihin tosissaan mielii, ei pistesaldo saisi sekä Hermestä että TuToa vastaan nollille jäädä, jos tavoitteessa mielitään pysyä. Toki Ahmat lähtee molempiin otteluihin selkeästi haastajan roolissa.

Jää-Kotkat-ottelun parasta antia olivat kahden sarjapisteen lisäksi monen pelaajan saamat onnistumiset. Suurin muutos hyvinkääläisjoukkueessa edellisiin kausiin verratuna onkin, että tehojen pitäisi jakautua tasaisesti kolmen tai jopa neljän hyökkäysketjun kesken, kun aiemmin vastuu on ollut parin tehomiehen harteilla.

Ahmojen puolustuksen tiiviys testataan todenteolla ensimmäistä kertaa Kokkolassa, kun sen enempää KJT:n kuin Jää-Kotkienkaan hyökkäyskalusto ei sarjaan terävimpiin kuuluu. Vierasharjoituspeleissä Ahmat pelasi tulokset 5-5 ja 5-6, mutta sarjapelissä viidellä päästetyllä maalilla harvoin pisteitä mukaan kaapataan. Tarkimpaan syyniin joutuu luonnollisesti maalivahti Patrick Machreich, joka ei avauspeleissä vielä kovin kovaan kiekkosateeseen ole joutunut. Hermeksen vieraana töitä lienee jo selvästi enemmän, ja itävaltalaisen kyvyistäkin tietetään sunnuntai-iltana taas vähän enemmän.

Ahmojen kokoonpanosta puuttuvat sunnuntaina kakkosmaalivahti Joonas Lindberg ja puolustaja Olli Tukonen, jotka valmistautuvat ylioppilaskirjoituksiinsa. Pelicansin puolustaja Esa Saksinen jatkaa Ahmoissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle