Karsintasarjan ensimmäinen kulminaatiopiste Keravalla

MESTIS / Ennakko
HCK on voittanut karsinnan molemmat ottelunsa.
Kuva © Teemu Eirtovaara
Mestiksen karsintasarja jatkuu yhden ottelun merkeissä, kun HCK saa Keravalla vastaansa PYRYn Nokialta. Viime lauantaina samat joukkueet ottivat yhteen PYRYn kotiareenalla, ja nokialaiset onnistuivatkin riistämään pisteen HCK:n pistesaaliista.

Edelliskierroksen ottelussa PYRYä vastaan sai HCK terveellisen muistutuksen, ettei sen pidä aliarvioida yhtään Suomi-sarjan joukkuetta. Nokialaiset taistelivat lujalla karvauksella ja sääntöjen rajamailla olleella fyysisellä pelillä keravalaisilta peli-ilon pois. Aivan ottelun viimeisillä minuuteilla oli PYRYllä mahdollisuus vaikka riistää itselleen koko potti, kun HCK:n puolustus pelasi hieman huolimattomasti. HCK:n rutinoitunut joukkue maalivahtinsa Aaro Peltosen johdolla vei kuitenkin kamppailun aina voittomaalikilpailuun asti, jossa HCK veti vahvalla suorittamisellaan pitemmän korren.

Kotijoukkue on nyt varmasti läksynsä lukenut eikä enää naureskele kumikaupungin ylpeydelle. HCK:n on sarjassa säilyäkseen otettava nyt lusikka kauniiseen käteen ja palata suorittamisensa tasossa siihen, missä joukkue oli playout–sarjassa K-Vantaata vastaan. Muuten saattaa tulla eteen isommat paineet ja kiire saada pisteitä tarpeeksi kasaan, ettei pohjoisen puhuri puhalla Keravan kolleja alemmalle sarjatasolle. Tällä hetkellä säilyminen on vielä täysin omissa käsissä.

Taitoa, nopeutta ja voimaa joukkueessa kyllä riittää, mutta esimerkiksi edellisessä pelissä PYRYä vastaan jäi HCK selkeästi fyysisyydessä kakkoseksi, joten lienee syytä satsata enemmän nopeuteen. Nokialaisten hitaaseen vauhtiin ei passaa hypätä mukaan vaan luistella vierailta jalat alta. Joukkueen valmentaja Sami Ranta kommentoi joukkueen peliä tiistain harjoitusten jälkeen ytimekkäästi:

- Täytyy pystyä pelaamaan täydet 60 minuuttia sitä peliä, jota esitimme KeuPaa vastaan ensimmäisessä erässä ja PYRYä vastaan kolmannessa erässä.

Ranta jatkaa joukkueen tähänastisesta lievästä alisuorittamisesta.

- Taustalla on saattanut olla tietynlaista pettymystä Vantaa pelien jälkeen, mutta sitä on yritetty nyt poistaa hyvällä rennolla fiiliksellä. Pojat eivät jännitä, ja fiilis on hyvä.

Viime ottelussa loukkaantunut Otto-Eemeli Linke ei ole toipunut pelikuntoon, mutta hyvänä uutisena on Jesse Urosen paluu kokoonpanoon.

PYRYn on hyvä jatkaa siitä mihin jäi ja nostaa vain hieman suoritustasoa. Joukkueen huikea taisteluilme hyydytti vastustajan lauantaina tyystin ja tässä on nokialaisilla hyvä ase kokeneempaa ja nopeampaa HCK:ta vastaan. Mikäli vieraat onnistuvat jälleen tukkimaan keskialueen ja taklaavat pelaamisen riemun isänniltä pois, voi lauantaita isompi yllätys olla mahdollinen.

Edellispelissä itsensä alkuminuuteilla suihkuun taklannut Tino Sandhu sai tempustaan pelirangaistuksen lisäksi myös kaksi ottelua pelikieltoa, jonka kärsiminen alkaa tästä ottelusta. Muuten joukkue pelaa todennäköisesti edellispelin kokoonpanossa.

» Lähetä palautetta toimitukselle