Nouseeko Kotka lentoon

MESTIS / Ennakko
Uudenkaupungin Jääkotkat on ollut koko tämän kauden sarjassa selvä vastaantulija. Vasta yhden voiton ja jatkoaikatappion saalistanut kotkaparvi hakee saalista tällä kertaa Forssasta.

Jo pitkään alakanttiin pelannut forssalaisryhmä hakee vieraidensa tapaan päätöstä tappioiden sarjalleen. FPS:n edellinen voitto on lähes kuukauden takaa. Lokakuun loppupuolella joukkue onnistui kellistämään Jukurit.

FPS:n ryhmä saa kokoonpanoonsa kovan luokan vahvistuksen kun Andrei Makrov vapautuu pitkästä pelikiellostaan. Makrovin juonikkuus ja huikea taito tuovat varjojen mailla vaeltaneeseen hyökkäykseen suuren avun.

Forssalaisten maalilla ovat maaottelutauon jälkeen esiintyneet vuorotellen Juha-Matti Taponen sekä Pasi Keinänen. Mikäli peluutus jatkuu vuorotellen, on lauantaina Taposen vuoro.

Jääkotkien puolustus on ollut Hokki-voiton jälkeen täysin tuuliajolla. Joukkue on hävinnyt kaikki tauon jälkeiset kolme otteluaan päästäen maalinsa yhteensä 22 maalia - yli seitsemän osumaa ottelua kohden. Koko kauden aikana Kotkille on tehty 19 ottelussa peräti 123 maalia.

Onnistumisia ei ole nähty myöskään hyökkäyspäässä. Joukkueen paras pistemies Topi Riutta on takonut 13 pistettä, mutta hänen jälkeensä on hiljaista. Riutta ei ole yksin pystynyt pelastamaan uppoavaa laivaa.

Uudenkaupungin katastrofikautta on mahdollista piristää lauantaina, sillä FPS ei todellakaan ole ollut vahvimmillaan viime peleissä. Etenkin Forssalaisten hyökkäyspeli on ollut pahasti hukassa. Mikäli Kotkat mielii voittoja metsästää, on FPS otollinen saalis tällä hetkellä.

» Lähetä palautetta toimitukselle