Riittääkö haamukiri runkosarjan voittoon?

MESTIS / Ennakko
FPS:n ja TuTon välisessä runkosarjan viimeisen kierroksen ottelussa ei kotijoukkue enää kamppaile verisesti sarjasijoitustensa puolesta. Turkulaisten tilanne on toinen, sillä 18 peräkkäistä voittoa ottanut miehistö nousisi voitolla ja Sportin varsinaisen peliajan yllättävällä tappiolla ykköspaikalle.

Runkosarjan päätöspelillä ei ole forssalaisille sijoitusten kannalta mitään merkitystä, sillä jumbopaikka varmistui jo pari viikkoa sitten. Löysästi ei TuTon kohtaamista kuitenkaan ole tarkoitus ottaa.

- Ladataan peliin kaikki mitä löytyy. TuTo on hyvä mittari tässä vaiheessa. He jatkavat taisteluaan runkosarjan voitosta, joten panosta tulee ottelussa heidän kannaltaan olemaan, totesi FPS-valmentaja Asko Rantanen.

Edellisessä pelissään viime lauantaina FPS hävisi kotonaan Jokipojille selvästi 0-4. Tuossa ottelussa sekä hyökkäys- että puolustuspeli oli forssalaisittainkin vaisua. Säpinää otteluun saatiin vasta loppuhetkien pienimuotoisella kahinoinnilla.

FPS:n pelaajatilanne on hyvällä mallilla. Loukkaantuneena on vain Toni Vähämäki (selkä), jota ei tällä kaudella ole enää syytä takaisin peleihin odottaa. Ennalta sovitusti Sami Nummi tulee pelaavaan miehistöön vasta jatkopeleissä.

Who’s next?

Kysymyksen ”kenet me seuraavaksi kohdataan?” synonyymiksi olisi TuTon hurjan voittoputken aikana voinut muotoutua vaikka kysymys ”kenet me seuraavaksi lanataan?” Perjantaina tappiota sai nieleskellä tänään kovien paineiden saattelemana Kirkkonummelle matkaava Sport.

Viimeksi yli kaksi kuukautta sitten tappion kokenut TuTo on ottanut 18 peräkkäisestä pistepotistaan 12 kotoisella Kupittaalla ja 6 vieraskaukaloissa. Peräkkäisistä voitoista kaksi on tullut jatkoajalla ja peräti kuudesti on Mestiksen maalivahtipörssin kärkinimi Juha Kuokkanen pitänyt nollan.

Syyskuun lopun vastaavassa ottelussa FPS kukisti maalein 3-2 kauden kankeasti aloittaneen TuTon. Sen jälkeen viherpaidat joutuivatkin Kupittaan koitoksissa kokemaan kovan vastustajansa mahdin, samoin kuin kaikki muutkin Mestis-joukkueet

TuTon riveistä puuttuu poikien maajoukkuetta Italiassa edustava Anton Kokkonen, joka vuoden ensimmäisessä ottelussa täräytti hattutempun forssalaisten rysään. Sport-ottelussa saamansa tällin vuoksi kaukalon kesken pelin jättänyt ja puolustajan paikalta hurjat 16 maalia sivaltanut Kai Syväsalmi on taas mukana ja kirjattu tutulle paikalleen ykköspariin Pasi Järvisen rinnalle.

» Lähetä palautetta toimitukselle