FPS:llä täysi työ Sportia vastaan

MESTIS / Ennakko
FPS ei ole voittanut joulukuussa otteluita. Sport on hävinnyt vieraissa vain kerran tällä kaudella. Ennakkoon selvä peli, mutta Sportilla on ollut tapa kompuroida selvissä otteluissa, eikä Forssa ole koskaan ollut Sportille helppo paikka - päinvastoin.

Ennakkoon FPS:n puolesta ei löisi rahojaan likoon kuin innokkain optimisti. Lähtökohdat otteluun ovat varsin yksipuoliset, mutta Sportin otteet ovat paikkapaikoin ns. helpoissa otteluissa olleet ailahtelevia.

FPS lähtee tosissaan haastamaan

Kolme edellistä kotipeliään FPS on hävinnyt yhdellä vaivaisella maalilla. Niistä varsinkin viimeisestä, eli KOO-VEE -ottelusta olisi pelitapahtumien mukaan pitänyt ottaa pisteet, mutta henkilökohtaiset virheet nousivat päärooliin, ja edesauttoivat KOO-VEE:n voittoon.

ajankohtaista

Teemu Ramstedt lainalle Forssaan
[lue lisää]

Myös HeKiä vastaan FPS aloitti pelin todella räväkästi ja piti kiekkoa HeKin päädyssä pitkät tovit mutta pääsi harvoin maalipaikoille. HeKi meni erässä johtoon eikä FPS saanut kiekkoa tolppaa lähemmäksi.

FPS:lla pois pelistä on pitkäaikaisina edelleen Toni Ronkainen ja Matias Peltoniemi. Häviöistä huolimatta viime viikolla hyvin pelannut Mika Korhonen jatkaa maalilla tällä viikolla. Juho Santanen kutsuttiin viime viikonloppuna takaisin TPS:aan, koska liigassa luukkuvahtina ollutta Jesse Kososta tarvittiin A-junnuissa.

- Viimeksi oli Forssassa hyvä vääntö ja mukana oli sitä muutakin säpinää, mutta menneet on menneitä. Sportia vastaan on aina ollut kotona tiukkoja otteluita ja joskus me ollaan niitä itsellemme käännettykin. Toivottavasti huomenna taas natsaa. Peli ei ole ennakkoon pelattu, vaikka vastustajan huippumateriaali ja kovuus onkin tottakai tiedossa, kertoi FPS:n Asko Rantanen Sportin kohtaamisista.

FPS:n peliin ei ole kovasti haettu uudistuksia, vaan vihreäpaitaisten joukossa on pyritty hakemaan rutiinia perusasioihin.

- Ei tässä mihinkään yksittäisiin asioihin voi keskittyä, vaan kokonaiskuvaa yritetään saada paremmaksi koko ajan. Tottakai se lähtee pienistä asioista, kuten huolellisesta kiekollisesta pelistä. Hyvällä liikkeellä pitää saada kiekkoa ylös niin ollaan mukana peleissä. Kun kiekkoa on jääty liikaa hautomaan, niin ollaan oltu vaikeuksissa, Rantanen jatkoi.

Sport terveenä ja iskukykyisenä

Sport on saanut levätä reilun viikon ajan ennen kahta viimeistä ottelua ennen joulutaukoa. Erittäin nihkeiden Salamat-, SaPKo- , KooKoo-otteluiden jälkeen Sport palasi mallikkaasti voittokantaan kaatamalla HeKin peräti 10-3. Taisteluilme löytyi myös TuToa vastaan ja kotivoitto kirjattiin luvuin 3-2. Pelillinen ilme ei vielä ollut lähelläkään sitä Sportia mikä esiintyi syksyllä, mutta pienen notkahduksen jälkeen maalihanat ovat auenneet.

Sportin sairastupa on ensi kertaa tällä kaudella niin hyvässä kunnossa kuin voi odottaa. Poissa on vain pitkäaikaispotilas Kalle Mattila, sekä pääasiassa A-junioreissa pelaava Jani Kiviniemi, joka saattaa olla pelikunnossa jo hyvinkin pian. Muuten Sportin pelaava kokoonpano on terveenä. Edustusjoukkueesta on lähetetty A-juniori-ikäisiä pelaajia A:n mukaan pelaamaan.

Sportin parasta osaamista on viime peleissä esittänyt kolmos- ja nelosketjut. Varsinkin Filip Riska ja Timo Pahkala ovat olleet joukkueen valopilkkuja saatuaan laidalleen Ilpo Salmivirran. Myös kolmosketju Miro Laitisen johdolla on ollut illasta toiseen luotettavan varma. Duunariosaston pelaajilta odotetaan nytkin paljon, sillä taitopelillä Sport ei ole juurikaan juhlinut Forssassa.

Sport on kaatanut FPS:n tällä kaudella Forssassa luvuin 4-1.

» Lähetä palautetta toimitukselle