Tärkeitä pisteitä tarjolla

MESTIS / Ennakko
Forssan jäähallissa on tarjolla lauantai-illan ratoksi tiukka Mestis-vääntö. Sarjan jumbofinaalissa FPS isännöi Savonlinnan Pallokerhoa. Forssalaisten kaksi edellistä ottelua ovat päättyneet selviin tappioihin, eikä SaPKokaan voi ylpeillä viime aikojen saldollaan: edelliseen kymmeneen otteluun mahtuu vain yksi voitto.

Vierailija SaPKo on ollut matkapeleissään vaikeuksissa. Saldoksi on tullut vain neljä pistettä, joista kolme jatkoaikatappioiden myötä. Toki on huomioitava, että pässilauma on pakottanut jatkoajalle sekä Sportin että Jukurit, joten joukkuetta ei pidä väheksymän.

Savonlinnalaisten miehityksestä puuttuu edelleen kapteeni Anssi Kostiainen. Kostiaisen poissaolo aivotärähdyksen jälkeen on pitkittynyt uhkaavasti, eikä paluuajankohdasta ole vielä tietoa. Jami Miettinen oli polvivaivojen vuoksi sivussa torstaina Jukureita vastaan pelatussa ottelussa. Marko Mäenpään ja Markus Tuomaalan pelikunto on lisäksi arvoitus. Lisäksi miesvahvuudesta on poissa Savonlinnasta lähtenyt Matti Huilla.

Viime ajat ovat kaikesta huolimatta luvanneet parempaa SaPKolle. Kaksi jatkoaikatappioon päättynyttä vieraspeliä olivat tuloksista huolimatta hyvä näyttö joukkueen taisteluhengestä. Parhaimmillaan pässipaidat pystyvät tiiviiseen puolustuspeliin, joka vie hyökkäävältä joukkueelta tilan tehokkaasti pois. Maalivahtipeli on tärkeässä asemassa, joten Mikkelissä erinomaisesti torjunut Iiro Tarkki jatkanee tolppien välissä.

Forssassa SaPKo saa vastaansa ennakolta hieman viime pelejä kevyemmän vastustajan. FPS on kotonaan kuitenkin paha vastus, joten puolustuspelin lisäksi Jori Kokkosen suojattien täytyy panostaa hyökkäyspeliin. Mikkelissä vastaiskuihin perustunutta taktiikkaa on syytä muuttaa aktiivisempaan suuntaan.

FPS:llä tutut murheet

Forssalaisten arki Mestiksessä on ankeaa. Laivaa ovat keinuttaneet murskatappiot ja edelleen jatkuva vaihtuvuus pelaajaosastolla. Kupittaalla TuTo ei jättänyt vihreäpaitaisille vierailleen mitään mahdollisuuksia, vaan takoi seitsemän kiekkoa Santasen selän taakse.

Rumputuleen joutunut Santanen onkin paljon vartijana. FPS tarvitsee voittaakseen hyvää maalivahtipeliä. Näillä näkymin lauantaina edessä on Santasen viimeinen peli Forssassa, minkä jälkeen TPS kutsuu taas maalivahtia. Luukkuvahtina toimii A-nuorten 2. divisioonaa pelannut Jari Leino. Valmentaja Karri Kivi on veskaritilanteeseen jo tottunut:

- Maanantaiksi pitää löytyä kaksi maalivahtia. Jo kaksi kuukautta maanantait on aina alkaneet näin, joten en ole edes hermostunut. Se on ihan saletti, että maanantaina meillä on kaksi molaria. A-junnuista tuli eilen tämä yksi mokke.

Jos pelaajavajausta on Savonlinnassa, lienee FPS:n tilanne vielä huonompi. Turussa kolmella kentällä operoinut ryhmä saattaa saada mukaan kuumetta poteneen Lasse Lintulan, mutta muuten miehitys pysyy entisellään. Sentteripula näkyy hyökkäyspelissä, joka on toisinaan ollut melko väkinäistä. Myös puolustuksessa pelaajia on vähänlaisesti.

Forssalaiset ovat kuitenkin pystyneet pitämään pelit tasaisina kotisalissaan. Odotettavissa onkin tiukka ja melko vähämaalinen vääntö pisteistä. FPS lähtee kotipeliinsä suosikkina, vaikka ottelu onkin lähtökohdiltaan arvaamaton. Mikäli SaPKo saa pidettyä peli-ilmeensä Mikkelin vierailun kaltaisena, ovat mahdollisuudet vierasvoittoon erittäin hyvät.

» Lähetä palautetta toimitukselle