SaPKo haastaa Palloseuran

MESTIS / Ennakko
Forssan torstaisessa kiekkoillassa kohtaavat muutamista hyvistä yrityksistä huolimatta vielä ilman vierasvoittoa oleva SaPKo sekä lähes neljä viikkoa sitten ainoaa kotivoittoaan juhlinut FPS.

FPS oli lauantaina Kirkkonummella lähellä voittoa, mutta Salamat tuli loppuhetkillä tasoihin eivätkä FPS:n lukuisat läpiajot jatkoajalla tuoneet enää ratkaisua.

Sunnuntain Jokipojat-pelin alku näytti että joukkueella oli vakaa aikomus ottaa vahinko takaisin kaatamalla vieraansa, mutta joukkueen selvä hallinta avauserässä ei tuonut maaleja yhtä enempää ja seuraavissa erissä rivinsä koonnut Jokipojat tuli rinnalle ja ohi FPS:n vaikuttaessa jo kovin väsyneeltä.

FPS lähtee huomiseen otteluun ja todennäköisesti koko loppukauteen ilman alkukauden hyökkäysvoimaisinta puolustajaansa Markus Nordlundia, jolla on seuranvaihto käsillä.

Tulopuolella puolustukseen on try-outin kautta tarjolla TuTossa kauden aloittanut ja Pietarsaaren Jeppiksessä muutaman ottelun pelannut Tommi Heinonen, joka on valmentaja Asko Rantasen mukaan ensimmäisissä harjoituksissa esiintynyt edukseen.

Maalivahti Jukka Kuusivuoren sopimuksen suhteen tilanne on vielä täysin auki, mutta jos hän SaPKo-ottelussa pelaa ja onnistuu - voivat luultavasti kaikki osapuolet olla jo valmiita paperien allekirjoittamiseen. Loukkaantumisten takia ainoana sivussa olijana jatkaa Pekka Rautio mutta sen sijaan viime viikolla pois ollut Jonne Hattunen on jälleen pelikuntoinen.

SaPKolla ei otteluruuhkaa

SaPKon ottelutahti viime aikoina on ollut huomattavasti FPS:aa väljempi, sillä pässipaidat ovat pelanneet vain kahdesti viimeisen 13 päivän aikana ja nämäkin pelit se on saanut pelata kotikentällään. KooKoota vastaan peliesitys oli ehjä ja taistelutahto kohdallaan, joten vieraat joutuivat jättämään kaukalon tappio niskassaan.

Sportia vastaan yllätystä ei sentään nähty ja vaasalaiset hakivat Talvisalosta voiton maalein 1-4. Kenttäpelissä Sport jaksoi pitää kovaa tempoa alusta loppuun moniin muihin otteluihinsa poiketen, mutta SaPKon erinomaiseen vireeseen päässeen maalivahdin Tuomas Lohtanderin hyvän torjuntatyöskentelyn (57 torjuntaa) vuoksi maaliero ei revennyt suuremmaksi.

SaPKolla on ollut tapana otteluissaan pelata kolmella kentällisellä ja nyt se on pakon sanelema asia koska vielä vähän aikaa paluuta kaukaloihin odottavien Jukka Niemelän (p) ja Miika Piikkilän (h) lisäksi riveistä ovat erittäin todennäköisesti poissa myös kuumeessa olevat puolustaja Anssi Kostiainen sekä hyökkääjä Ville Rautiainen.

Päävalmentaja Jori Kokkonen ei paljastanut ottelua edeltävänä iltana maalivahtivalintaansa, vaan sanoi että kumpi tahansa hyvistä vahdeista voidaan laittaa luukulle. Molemmat voitot torjunut ja paremmat tilastot omaava Lohtander lienee kuitenkin kaavailuissa Iiro Tarkkia edellä. Sarjatilanteesta huolimatta Kokkonen ei koe joukkuettaan millään tavalla suosikiksi tässäkään ottelussa.

- Me emme lähde suosikkina mihinkään peliin vaan haastajan roolissa olemme selvästi. Tavoitteena on pelata kauden tähän asti paras vieraspeli ja ottaa sitä myöden voitto.

» Lähetä palautetta toimitukselle