Pelissä hiukset ja kunnia

MESTIS / Ennakko
Samaan aikaan kun Joensuussa pelataan Mestis-karsintojen päätöskierrosta valtavin panoksin, ottavat Forssassa FPS ja HeKi yhteen huomattavasti leppoisammissa merkeissä. Periaatteessa merkityksettömän ottelun voitto kiinnostanee kuitenkin molempia joukkueita.

Ennen karsintasarjan viimeistä ottelukierrosta on kotijoukkue FPS jo varmistanut paikkansa Mestikseen ensi kaudeksi. Tehottomuudesta koko kauden kärsineen ryhmän yksi vahvuuksista on kauden ratkaisuhetkillä ollut yllättäen maalinteko. Forssalaiset hankkivat arvokkaat vierasvoitot sekä Heinolasta että Seinäjoelta pääosin terävämmän viimeistelynsä ansiosta.

Sunnuntaina pelatussa tärkeässä SHT-pelissä FPS käytti pohjalaisten virheet kovalla prosentilla hyväkseen ja iski neljästä maalistaan kaksi hyökkäyspään kiekonriistojen seurauksena. Myös puolustus pysyi tiiviinä, ja ailahtelevasti pelanneella maalivahti Krister Antilalla oli hyvä päivä.

HeKi tasasi sunnuntaina pisteet Jokipoikien kanssa yhdellä kauden parhaista esityksistään. Heinolalaiset hallitsivat kotikaukalossaan pelattua peliä selvästi, mutta heikon viimeistelyn ansiosta pistetili karttui vain yhdellä. Samalla HeKi menetti teoreettisetkin mahdollisuudet nousta karsintasarjan kahden parhaan joukkoon.

Pudotuspelien ja karsintasarjan alkukierrosten ajan kotonaan melko hermostuneesti pelannut HeKi oli vihdoin sunnuntaina löytänyt otteisiinsa rentoutta ja peli-iloa. Tämä saattaa näkyä positiivisesti myös vieraspelaamisessa, vaikka siinä ei missään vaiheessa ehtinyt yhtä suuria ongelmia ollakaan.

Molemmat valmentajat vakuuttivat sunnuntain pelien jälkitunnelmissa, että torstainakin liikkeellä ollaan tosissaan. Sekä FPS:n Timo Tuomi että HeKin Jarno Pikkarainen ilmoittivat joukkueensa lähtevän hakemaan voittoa kauden päätöskamppailusta.

Maalinteko edelleen vaikeaa HeKille

FPS:n yksi vahvuus illan ottelussa ovat kotietu, joka merkitykseltään vähäisissä otteluissa voi olla yllättävänkin arvokas tekijä. Joukkue haluaa jättää kotiyleisölleen hyvän maun kaudesta, vaikka se kokonaisuudessaan ei kovin loistokas ollutkaan. Lisämielenkiintoa otteluun tuo karsintasarjan voitosta saatava palkinto: ykköspaikan tullen lähtevät hiukset niin päävalmentaja Timo Tuomelta, kakkosvalmentaja Pasi Vuorelalta kuin kapteeni Asko Rantaseltakin.

HeKi antoi viimeisen näyttönsä kotiyleisölleen jo sunnuntaina, mutta sekin haluaa päättää kautensa kunnialla. HeKiä kannustaa eteenpäin pelin loksahtaminen kohdalleen karsintasarjan loppukierroksilla. Sunnuntain Jokipojat-ottelussa joukkueen esitys oli yksi parhaista Jarno Pikkaraisen valmentajakaudella, ja tämä voi siivittää heinolalaiset myös hyvään vieraspeliin Forssassa.

Vaikka HeKillä onkin hyvä peli alla, ei sen kompastuskiveksi karsintasarjassa muodostunut maalinteko ole osoittanut parantumisen merkkejä. Hallinnastaan huolimatta HeKi teki sunnuntaina vain yhden maalin, eikä joukkue ole yltänyt karsintasarjassa kertaakaan yli kolmeen tehtyyn maaliin. FPS:llä on sen sijaan hyökkäystehoja löytynyt aivan toiseen malliin, mikä voi ratkaista kauden päätösottelunkin.

Molempien joukkueiden maalivahdit, FPS:n Krister Antila ja HeKin Mikko Kapanen, pelasivat sunnuntaina hyvät ottelut. FPS:n hahmoja Seinäjoella olivat lisäksi puolustaja Heikki Saarinen ja hyökkääjä Tuomas Ilola, jotka molemmat viimeistelivät maalin mieheen. Joukkueiden edellisessä kohtaamisessa Heinolassa sankareita olivat kaksi maalia ampuneet Toni Ronkainen ja Matti Raunio.

HeKin takalinjojen liideri Anssi Silfver on parantanut otteitaan karsintasarjan kuluessa ja on nyt yksi HeKin potentiaalisista ratkaisupelaajista. Myös ykkösketju Olli SinkkonenJanne SinkkonenOlli Salo pelasi sunnuntaina erinomaisen pelin, vaikka ei maalinteossa onnistunutkaan. Karsintojen positiivisin heinolalaisyllättäjä on ehkä kuitenkin ollut vahvasti taistellut hyökkääjä Jani Kuusela.

FPS:n vaarallisempi hyökkäyskalusto ja kotietu nostavat vihreäpaidat ottelun suosikiksi. Hyviä vieraspelejä karsintasarjassa pelannut HeKi on kuitenkin valmiina yllättämään, mikäli forssalaiset eivät löydä riittävää motivaatiota kauden päätöskoitokseen.

» Lähetä palautetta toimitukselle