HeKi hamuaa pisteitä Forssasta

MESTIS / Ennakko
Peli-ilonsa löytänyt Heinolan Kiekko jatkaa pistejahtiaan Forssassa. Koko kauden kapealla materiaalilla taistellut kotijoukkue FPS sen sijaan pyrkii laittamaan omaa pakettiaan kuntoon ja kohentamaan itseluottamustaan voitolla. HeKi ei ole saanut miltään aiemmalta Forssan vierailulta pistettäkään, joten vaikea iltapuhde on odotettavissa nytkin.

FPS ja HeKi kohtaavat toisensa viimeisen kerran runkosarjassa. Kumpikin joukkue on voittanut omat kotiottelunsa. Kapealla materiaalilla taisteleva sarjan häntimmäinen tulee laittamaan vieraansa jälleen koville.

FPS on hävinnyt viisi edellistä peliään, joten mahdollisuudet KOO-VEEn ohittamiseen sarjataulukossa ovat jo aika minimaaliset. FPS hävisi odotetun tiukan ottelun jälkeen Kirkkonummella 3-2. Parempaan tulokseen oli eväitä varsinkin monissa ylivoimatilanteissa, mutta se osa-alue ei ollut lauantain ottelussa lainkaan kunnossa.

FPS on joulutauon jälkeen hävinnyt kaikki kuusi otteluaan Mestiksen kärkikuusikon joukkueita vastaan, mutta muita jälkipuoliskon ryhmiä kohdatessaan se ylsi kolmeen voittoon ennen Salamat-tappiota. FPS:n edellisestä kotipelistä on kulunut jo yli kaksi viikkoa, mikä on nykyisessä tiivistahtisessa Mestiksessä pitkä aika.

Selkävammaiset Pekka Rautio ja Toni Vähämäki, sekä universiadien päätöspelissä iskun kasvoihinsa saanut Tommi Heinonen ovat melko varmasti kaikki sivussa tiistaina.
Uusimpana kenttäpelaajana miehistöön on liittynyt jättikokoinen ja fyysisestä pelityylistään tunnettu Ilves-kasvatti Miikka Luodes, joka pelasi alkukaudella puolustajan tontilla Suomi-sarjan HCM:ssa.

Maalivahdeista jo viime pelissä luukkua aukonut Janne-Kari Koskinen jatkaa Forssassa loppukauden. Mika Korhonen on sen sijaan Bluesin A-nuorten mukana. Tiistaina selviää seuraava kokelas.

HeKi yrittää Forssan valloitusta

HeKi hakee Forssasta ensimmäisiä pisteitään. Kauden aiempi vieraspeli ja harjoitusottelu päättyi FPS:n voittoon. Takkiin tuli myös toissa kauden Mestis-karsinnoissa. Motivaatiota sarjajumbon kohtaamiseen luulisi ainakin löytyvän.

Heinolalaiset lähtevät otteluun ennakkosuosikin viitan hursti harteillaan. Se asetelma ei tunnu selvästikään joukkueelle sopivan. Lisäksi vieraspelaaminen on ollut jo pitkään tuskaista. HeKin viimeisin vierasvoitto on marraskuun puolelta välin, jolloin TuTo kaatui Turussa jatkoajan jälkeen 2-3.

Joukkueen peli-ilme on muuttunut täysin Tommi Jämingin tultua hyökkäyksen vahvuuteen. Torstaina kaatui sensaatiomaisesti Vaasan Sport 4-3 ja lauantaina oli Jokipoikien vuoro nöyrtyä Heinolassa 5-2.

Lauantain ottelussa HeKi sai jalkeille vain kolme kentällistä, mutta nyt joukkue pääsee matkaan liki täydellä joukkueella. Poissa ovat pitkäaikaispotilaat Miikka Tölli ja Ville Väkeväinen. Samu Vilkman on Pelicans-komennuksella ja Juhani Suomalainen kärsii sitkeästä flunssakuumeesta.
Joukkueen oma kasvatti Tuomas Riutta siirtyi toiseen heinolalaisjoukkue Tinatuoppeihin, joka taistelee noususta II-divisioonaan. Riutan rooli jäi HeKissä alun perinkin pieneksi ja peliaikaa oli tarjolla vain satunnaisesti.

HeKille ottelu tulee olemaan erittäin tärkeä. Jäljellä on vain yksi kotipeli ja sekin Jukureita vastaan. Tarvittavia pisteitä pitäisi alkaa ropisemaan vieraskentältä. Jämingin tulon myötä HeKillä on nyt kaksi vahvaa maalintekoon kykenevää kentällistä. Lisäksi myös muut pelaajat, kuten Tomi Inkinen ovat löytäneet lisää potkua omiin otteisiinsa.

Tiistain ottelusta on syytä odottaa tiukkaa. Sarjataulukkoa on turha liiemmin tiirailla, sillä FPS tulee olemaan kotihallissaan taisteleva joukkue. Pelaajilla on varmasti kova hinku katkaista tappioputki. Vierasjoukkueella on takanaan kaksi maukasta kotivoittoa, jatkuvatko hyvät esitykset myös vieraisilla?

» Lähetä palautetta toimitukselle