FPS saa vieraita Heinolasta

MESTIS / Ennakko
Sarjan hännille jämähtänyt FPS saa vastaansa kolmen ottelun tappioputkeen ajautuneen HeKin. Heinolalaisille vieraspeli on ensimmäinen yli kahteen viikkoon. Molemmille joukkueille olisi tärkeää palata pian takaisin voittokantaan.

HeKi kohtasi kuluneella viikolla kaksi sarjan parhaimmistoon kuuluvaa joukkuetta. Jukurit ja Sport veivät pisteet Heinolasta mennessään, mutta pelillisesti HeKin esitys oli hyvä. FPS taasen hävisi kotonaan torstain heikkotasoisessa ottelussa KOO-VEElle 2-5.

FPS:n pelin on petraannuttava huomattavasti torstain esityksestä, mikäli pisteiden on tarkoitus Forssaan jäädä. Torstain ottelussa henkilökohtaisia virheitä tuli aivan liikaa, eikä maalivahtipelikään täysin onnistunut. Kaksi maalia meni luvattoman helposti ohi Ville Hostikan.

Forssalaisilla on nyt kolmas peli kymmenen päivän sisään kotihallissa sarjanousijoita vastaan. Heikosti pelanneen SaPKon FPS onnistui kaatamaan, mutta KOO-VEEta vastaan häviämään. Noiden pelien esityksellä ei HeKi tule kaatumaan.

Ketjumuutokset sekoittavat entisestään pakkaa. Valmentaja Karri Kiven mukaan osalla pelaajista alkaa myllerryksessä mennä pää sekaisin. Hyökkääjä Pekka Rautio oli pois viime pelistä, kuten viimeisen kuukauden ajan on ollutkin. Puolustaja Matias Peltoniemen pelaaminen riippuu taas siitä, tarvitsevatko Suomen Puolustusvoimat miestä enemmän omissa tarkoituksissaan.

Uusimmista vahvistuksista Oskar Essen teki torstaina kaksi maalia ykkösketjusta ja Henri Korteniemi pelasi useita vaihtoja joka erässä ihan siedettävästi. Tuomas Kauti pelasi vain vähän alussa, joten joukkue pelasi viidellä pakilla joista Tommi Heinonen ja Jonne Hattunen viettivät paljon aikaa jäähypenkillä.

HeKi hakee ensimmäistä voittoaan Forssasta

Heinolan Kiekko ei ole vielä kertaakaan onnistunut voittamaan Forssassa. Toissa kauden Mestiskarsinnoissa tuli takkiin ja sama kohtalo oli nytkin elokuisessa harjoitusottelussa. HeKi on muutenkin viihtynyt selvästi paremmin kotonaan. Vieraspeleissä pelaaminen on ollut kautta aikain HeKille todella vaikeaa.

Heinolalaiset lähtevät kuitenkin otteluun ennakkosuosikin asemasta. Asetelma ei ole heinolalaisittain paras mahdollinen, sillä HeKin peliesitykset ovat olleet selvästi parempia, kun joukkue on päässyt iskemään altavastaajan asemasta parempiaan vastaan.

Loukkaantumishuolia ei HeKillä ole. Flunssan kourissa ollut Juhani Suomalainenkin palaa lauantaina kaukaloon. Suomalainen aloittaa joukkueen 13 hyökkääjänä.

HeKi kaipaisi ottelusta kipeästi kahta pistettä, säilyttääkseen asemansa kahdeksan parhaan joukossa ja välttääkseen tappioputken venymistä kolmea ottelua pidemmäksi.

Mikäli FPS jatkaa heikkoja pelisuorituksiaan, pitäisi HeKin korjata pistepotti peruspelillä. Tiukemmista tilanteissa heinolalaiset voivat tukeutua maalivahti Janne Kurikkaan, joka on pelaamassa jälleen loistavaa kautta. Kurikka on pelannut tähän mennessä yhdeksää minuuttia vaille täydet minuutit.

Kurikka esiintyy nyt viime kautisen kotiyleisönsä edessä. Läpimurtonsa maalivahtien eliittiin Kurikka teki juuri viime kaudella viherpaitojen riveissä. Viime pelissä FPS:n torjui nurin KOO-VEEn ex-forssalaisvahti Juha-Matti Taponen, kuinka käy nyt Kurikan kanssa?

» Lähetä palautetta toimitukselle