Joko FPS on keksinyt lääkkeet?

MESTIS / Ennakko
FPS on tällä kaudella juhlinut melko harvoin maaleilla. KooKoo-ottelujen osalta jopa todella, todella harvoin: keskimäärin kerran yhdeksässä erässä… Kouvolalaiset yrittävät kasvattaa lauantaina tappiotonta putkeaan jo seitsemän ottelun mittaiseksi.
kauden aiemmat kohtaamiset

Pahimmin forssalaisia kiusanneet KooKoo-pelurit kauden kolmesta aiemmasta ottelusta:



Timo Nurmberg 3+4

Mikko Silvennoinen 2+3

Teemu Kolehmainen 2+3

Tuomas Ilola 1+4

Mikko Liukkonen 2+2

Jani Keskinen 0+4

Forssan Palloseuralle tuskin mikään vastustaja on ollut erityisen helppo tällä kaudella; majaileehan joukkue itse pahnan pohjimmaisena. Mutta KooKoo on kauden kolmessa osoittautunut selvästi keskimääräistä vaikeammaksi vihulaiseksi viherpaidoille.

KooKoo on vienyt kaikki aiemmat kohtaamiset selvästi, yhteismaalein 17-1. Siinä missä FPS:lta vain Ossi Häkkinen on onnistunut maalaamaan, on peräti kymmenellä eri kouvolalaisella tilillään täysosumia kyseisistä kamppailuista.

Sami Heinonen on pelannut kauden molemmat nollapelit edellisissä FPS-otteluissa, torjuttuaan 25 ja 28 laukausta. Kertaalleen antautunut Antti Ore ehti kiekon tielle 21 kertaa. Forssalaisilta aiemmissa otteluissa ovat torjuneet Ville Hostikka ja Juho Santanen, mutta nyt KooKoo-hyökkääjien vireen testaa Mika Korhonen.

”Mitään ei tule ilmaiseksi”

Ennakkoasetelmien perusteella Korhoselle ei uskalla lupailla helppoa iltapuhdetta isäntien maalilla. Sarjassa toiseksi eniten maaleja päästäneen FPS:n pakisto on pahasti vajaalukuinen, kun taas KooKoo on ollut kovassa iskussa viime kuukaudet.

Kotijoukkue joutuu tulemaan toimeen viidellä puolustajalla, kun armeijakiireisen Tuomas Kautin lisäksi myös Jukurit-ottelussa tärskyn saanut Toni Vähämäki on selkävaivaisena sivussa ainakin tämän ottelun. Hyökkääjistä Tino Sandhu on palannut kokoonpanoon, mutta kolmos-nelosketjujen rivimiehiä lienee kuitenkin yhä sen verran sivussa, ettei kokoonpanoa saada lähellekään täyteen.

KooKoo on puolestaan ilmoittautunut vielä todelliseen kisaan kotiedusta. Neljäntenä pysyttelevällä TuTolla on edelleen etumatkaa, mutta suurempiin lipsahduksiin sillä ei ole varaa, mikäli kahdestatoista viime ottelustaan vain yhden hävinnyt KooKoo jatkaa nykytasollaan. Torstaina pohjoiskymenlaaksolaiset hakivat pisteet Kirkkonummelta yllättävänkin selvän 2-6-voiton myötä.

– Forssalla on ollut vaikeuksia kokoonpanonsa kanssa, mutta heillä on hyviä yksilöitä ja maalivahti ja he varmasti taistelevat, joten ei ole helppo peli tulossa. Perjantaina pidetään lyhyt harjoitus, ja omalla pelillä lähdemme hakemaan pisteitä, mutta mitään ei tule ilmaiseksi, Vladimir Kolek muistutti Salamat-voiton päätteeksi.

Selvähköistä ennakkoasetelmista huolimatta KooKoolla ei ole varaa leijumiseen sarjajumbon vieraaksi matkustaessaan. FPS sai roppakaupalla itseluottamusta kukistettuaan pahimmat kilpakumppaninsa KOO-VEEn ja SaPKon perättäisissä otteluissa. Jukureitakin vastaan joukkue pystyi torstaina kotonaan pelillisesti melko tasaväkiseen esitykseen – vaikka loppuluvut 3-7 kertovatkin omaa kieltään sarjan kärjen ja tyven joukkueiden kyvyistä hyödyntää maalipaikat.

Mattila kovassa pisteputkessa

Launtain ottelun käsikirjoitus saattaa hyvinkin olla pitkälti samanlainen kuin joukkueiden edellisen kierroksen ottelut. KooKookaan ei hallinnut peliä Kirkkonummella niin selvästi kuin pelkistä numeroista voisi päätellä, mutta viimeisteli varmasti kuten Jukuritkin Forssassa.

Yllättääkseen vieraansa FPS:n pitäisi pystyä hyödyntämään omat paikkansa, mutta sen lisäksi myös pystyä pitämään takaiskut minimissä. Helpommin sanottu kuin tehty, sillä materiaaliero on kohtalaisen suuri KooKoon eduksi. Erikoistilanteet voisivat kuitenkin olla yksi lääke: viimeksihän KooKoo ei päässyt Forssassa pelaamaan sekuntiakaan ylivoimaa, vaikka ottelun nimiinsä puhtaasti veikin.

FPS:n vastustajalla vaarallisimman kolmikon muodostavat 21-vuotiaat Pekka Rautio, Veli-Matti Savinainen ja Oskar Essen. Vastuu tekee todellakin ihmeitä, sillä oivan tutkaparin muodostavat Savinainen ja Essen olivat vielä viime kaudella marginaalipelaajia, mutta nyt kaksikko pitää hallussaan kaksoisjohtoa joukkueen sisäisessä pistepörssissä. Vauhdikas rouhija, Rautio, on hänkin jo sivunnut tulokaskautensa tehomerkintöjä.

Myös KooKoon nuorisokentällisessä roolijako on samankaltainen. Aapo Lampinen ja Valtteri Skyttä ihastuttavat taidoillaan ja Ilkka Saarela tekee arvokkaan likaisen duunin. Kolmoskentän kolmikosta jokainen on jo nakuttanut uuden piste-ennätyksensä.

Erona FPS:iin on kuitenkin se, että KooKoolta ratkaisijoita riittää muihinkin ketjuihin. Viime kierroksilla erityisesti joukkueen kokenein kaarti on ollut iskussa. Erityisen huimaan vireeseen on äitynyt kapteeni Mikko Mattila. Laitahyökkääjällä on allaan kuuden ottelun pisteputki (5+6) – ja sen myötä vanhat piste-ennätykset ovat joutaneet jo romukoppaan. FPS-puolustuskin saa olla tarkkana irtokiekoissa pitääkseen ”Mamban” nollilla.

» Lähetä palautetta toimitukselle