Tyvipään taisto Forssassa

MESTIS / Ennakko
Torstainen KOO-VEEn kohtaaminen on FPS:lle tähän asti kauden tärkein ottelu. Voitolla forssalaiset nousisivat taas paremmin mukaan bisnekseen, kun taas häviöllä sarjasijoituksen nostaminen jatkossa tulisi entistä mutkikkaammaksi.

Myös KOO-VEE janoaa pisteitä. Tamperelaiset ovat onnistuneet sarjan häntäpään taistoissa varsin hyvin. Niin Kiekko-Vantaa, HeKi, FPS kuin Salamatkin ovat taipuneet "Dynamolle". Joukkueen henkinen kantti näyttäisi olevan hyvä näissä tasaisissa kohtaamisissa, joissa tahto usein ohittaa taidon.

KOO-VEE on ehtinyt osoittautua FPS:lle jo kauden aiemmissa kohtaamisissa erittäin hankalaksi vastustajaksi, jota vastaan vihreät miehet ovat alisuorittaneet kenties kaikkein pahiten. Tamperelaiset ovat korjanneet täydet pisteet kahdesta aikaisemmasta kohtaamisesta.

FPS kuluttaa jäähypenkkiä

Rangaistusten välttäminen on näinä jäähyherkkinä aikoina tavoiteltavaa. FPS-valmentaja Karri Kivi on jo monta kertaa joutunut toteamaan, että vaikka asiaa on painotettu ennen ottelua, on joukkue siitä huolimatta istunut jo ottelun alkuhetkistä lähtien enemmän kuin tarpeeksi jäähyboksissa.

Kahdessa edellisessä ottelussa FPS on kerännyt pieniä rangaistuksia 32 ja 26 minuutin verran, mihin ei tällä kertaa ole varaa, sillä KOO-VEE on ratkaissut kaksi edellistä keskinäistä kohtaamista nimenomaan ylivoimalla.

Lauantaina Hokkia vastaan FPS:lla oli täydet mahdollisuudet napata voitto, mutta vierailijat onnistuivat ensimmäisessä erässä kahdesti maalinteossa kahden minuutin välein ja toistivat temppunsa päätöserässä kolmen minuutin sisään ratkaisten näin pelin itselleen. FPS sai melko olemattomista maalipaikoistaan tehtyä kolme täysosumaa, mikä herättää toiveita KOO-VEE-peliä ajatellen, sillä siinä tilanteita on odotettavissa varmasti enemmän.

Löytyykö KOO-VEEn syömähammas?

Myös KOO-VEE pelasi edellisen ottelunsa Hokkia vastaan. Tamperelaisten esitys oli hampaaton ja joukkue jäikin ensi kertaa kuluvalla kaudella nollille. Joukkue sai harjoitella ylivoimaa urakalla, mutta viimeistely oli luokatonta. KOO-VEE ei saanut edes kunnollisia laukaisuja aikaiseksi.

Jos joukkue ei onnistu erikoistilanteissa on vaarana, että KOO-VEEn esitys jää yksityisyritteliäisyyden varaan. Ainakin Hokkia vastaan viisikkopeli oli kehnoa. Tosin esim. Timo Ruuska taikoo parhaimmillaan puolinaisistakin paikoista osumia.

FPS:n pelaajarinki on edelleen erittäin kapea. Edellisessä ottelussa kenttäpelaajia oli kokoonpanossa vain viiden puolustajan ja 11 hyökkääjän verran, koska vähän peliaikaa saaneet Tuomas Kauti ja Henri Korteniemi pelasivat samana iltana A-junioreiden ottelussa. Loukkaantuneina sivussa ovat edelleen selkävammojen vuoksi Toni Ronkainen ja Matias Peltoniemi.

uutinen

Korhonen ja Vähämäki pelissä mukana
[lue lisää]

Maalin suulla forssalaisilla pitäisi riittää tasoa. Juho Santanen lainattiin TPS:sta vain pelaamaan, eikä viime kauden tapaan stuntiksi ja kirittäjäksi silloiselle ykkösvahdille Janne Kurikalle. Santanen on suoriutunut tehtävistään eikä viime pelissä ollut syyllinen neljään takaiskumaaliin.

KOO-VEEn puolustuksen rivistöt ovat edelleen harvat. Kimmo Lisko ja Antti Teisala ovat poissa, ja valmentaja Ari Jortikalla saattaa olla vaikeuksia muodostaa edes kolmea pakkiparia.

KOO-VEEn maalia vartioi Harri Kohvakka. Kohvakka pelasi hyvän ottelun Hokkia vastaan luisteltuaan tolppien väliin toisessa erässä. Myös KOO-VEEn maalivahtiosastoa voidaan pitää tasokkaana, sillä joukkueen kaikki kolme maalivahtia ovat kantaneet hienosti annetun vastuun.

» Lähetä palautetta toimitukselle