Enemmän kuin kaksi pistettä

MESTIS / Ennakko
FPS ja KOO-VEE ottavat mittaa toisistaan toisen kerran kuluvan kauden runkosarjassa. Samoista sijoituksista kamppailevien joukkueiden edellinen kohtaaminen Tampereella päättyi kotijoukkueen juhliin, vaikka vierasjoukkuellakin oli oivallinen mahdollisuus kerätä pisteet. Molemmat valmentajat odottavat vaikeaa ottelua ja kumpi tahansa voi korjata täyden pistepotin.
Kolumni

Vain muutos on ollut pysyvää
[lue lisää]

Forssan pelillinen kaamos on vähitellen osoittanut valkenemisen merkkejä, sillä kahdessa viimeisimmässä ottelussa ollaan nähty ilmeeltään taistelevampi FPS. Edellinen kotiottelu SaPKoa vastaan oli nappisuoritus, eikä vierasjoukkueella ollut juurikaan saumoja tuossa ottelussa. Hyvät otteet eivät tulosten puolesta saaneet jatkoa Vantaalla, vaikka joukkue Karri Kiven mukaan pelasikin kaksi ensimmäistä erää hyvin. Kolmannessa erässä tuli muutamia pahoja virheitä ja Vantaalla oli jälleen FPS:aa vastaan tuuri puolellaan. FPS:lta esimerkiksi hylättiin kaksi maalia hyvinkin kyseenalaisesti.

Karri Kivi on ollut päävalmentajana debyyttikaudellaan kovassa paikassa ja jatkon kannalta olisi tarkeää napsia pisteitä muilta sarjataulukon huonomman puoliskon joukkuelta pisteitä.

- Samoista sijoituksista pelataan KooVeen kanssa, joten tulossa on tärkeä peli kuin mikä. Aivan varmasti enemmän kuin kahden pisteen ottelu, kommentoi Kivi ottelua KOO-VEEta vastaan.

KOO-VEEn pelillinen ilme on kirkastunut viimeisimmissä otteluissa. Paperilla nimetön joukkue on taistellut jokaisessa tilanteessa esimerkillisesti, eikä alkukauden tappioputki synkistänyt liikaa nousijajoukkueen pelimiehiä. Tamperelaisten valmentaja Petri Sullanmaa toivookin hyvän ilmeen säilyvän.

- Peli luistaa ihan mallikkaasti ja ollaan pelattu viimein omannäköistä kiekkoa. Edelleen pitää välttää typeriä virheitä, mutta ne onkin ollut vähissä viimeisimmissä peleissä.

KOO-VEE puristi edellisessä ottelussaan hienon jatkoaikavoiton HeKistä. Joukkueen vahvuus on ollut periksiantamaton asenne ja kolme tasavahvaa hyökkäyskentällistä.

- Meidän kaikki ketjut pelaa hyvin. Jopa neljäskin vähäisestä jääajasta huolimatta. Jos jollain ketjulla ei peli luista, niin löytyy ainakin yksi joka kykenee kääntämään otteluita. Viime pelissä Helmisen, Simulan ja Ruuskan ketju pelasi todella hienosti, Sullanmaa kehaisi.

Hermokontrolli pääroolissa

Aiemmassa kohtaamisessa peli oli varsin tasaväkistä ja vauhdikasta täysillä viisikoilla pelattaessa. Ei tarvitse olla kovinkaan suuri meedio ennustaessaan erikoistilanteiden olevan ratkaisevassa roolissa tässäkin kamppailussa. Edellisen kamppailussa kahdeksasta maalista kuusi tehtiin ylivoimalla ja yksi tyhjään maaliin.

KOO-VEEn ylivoima on parantunut huimasti viimeisimmissä otteluissa ja Ari Jortikka myönsi aiemmin joukkueen harjoitelleen erikoistilanteita huomattavasti normaalia enemmän. Tamperelaisten ylivoima onkin ollut koko Mestiksen kolmanneksi tehokkainta. Alivoima on vastaavasti täysin päinvastaista, sillä ainoastaan nuorten alle 20-vuotiaiden maajoukkueella on huonompi alivoimatilasto.

Myös FPS on rankaissut vastustajiaan kiitettävästi ylivoimalla, sillä forssalaiset keikkuu ylivoimatilastossa sijalla viisi. Alivoima ei ole ollut aivan niin surkeaa, kuin KOO-VEElla, sillä siinä taulukossa FPS löytyy keskikastista.

KOO-VEEn loukkaantumistilanne on helpottanut huomattavasti, sillä sivussa on edelleen rannettaan poteva Samu Helminen ja nilkkavaivainen Anssi Ranta. FPSn mahdollisia poissaolijoita ovat kymmenen peliä missannut hyökkääjä Pekka Rautio ja edellisen kotipelin kesken jättänyt Niko Nikkilä.

- Edellisessä pelissä Antti Teisala pelasi erinomaisen pelin vuoden poissaolon jälkeen. Toivottavasti tahti jatkuu Forssassakin, Perti Sullanmaa toivoo.

KOO-VEElla on täysi työ keskittyä FPS -otteluun, sillä muutama hyvä peli ei saisi hiipiä puseroon liialliseksi hyvänolontunteeksi.

- Vaikea peli on takuulla tulossa. FPS on parantanut peliään myös ja heillä on takana 1-2 maalin tappioita. Pitää pyrkiä pelaamaan omilla vahvuuksilla, Sullanmaa päättää.

» Lähetä palautetta toimitukselle