Alavireisten kohtaaminen

MESTIS / Ennakko
Forssan Palloseura saa lauantai-illan Mestis-kierrokselle vieraita Vantaalta. FPS ei ole viime otteluissa loistanut, eikä myöskään sarjan kärkisijoista taisteleva Kiekko-Vantaa ole ollut terävimmillään viime aikoina ja joukkueen pistepussiin on jäänyt viimeisistä neljästä ottelusta vain kaksi pistettä. Forssalaisittain mielenkiintoa otteluun tuo sarjatilanteen lisäksi tolppien välissä nähtävä uusi vahti HPK:sta.

Kotijoukkue FPS:n kausi on ollut kaukana ruusuilla tanssimisesta, eikä tänään liene yhtään sen helpompaa. FPS:lla on menossa orastava kolmen ottelun tappioputki, joiden aikana tukkaan on tullut vieraissa Ahmoilta ja KooKoolta, sekä kotona Kajaanin Hokilta.

Nyt yritetään keittää uusia käärmekeittoja ja vihreissä nähdään kaksi uutta miestä. Maalissa pelaa Savonlinnassa kiekko-oppinsa kerännyt Eero Väre, joka liittyy joukkueeseen yhden ottelun lainapestillä HPK:n A-junioreista ja asettuu tolppien väliin. Tuomas Lohtanderin takana HPK:n A:ssa pelanneesta Väreestä Jatkoajan toimituksella ei ole antaa sen parempaa tietoa, joten mikäli herran esitykset kiinnostavat niin katsomossa on vapaita paikkoja.

Toinen uusi mies on Jaakko Hagelberg, jonka lainapesti kestää kuun loppuun asti. Edellisellä visiitillään Hagelberg ei esittänyt mitään mainittavan arvoista, joten nyt olisi korkea aika Hagelberginkin alkaa esittämään jotakin. FPS-hyökkäys kärsii loukkaantumisista, kun Jussi Eloranta kärsii pelikieltoaan, Jaakko Kinnunen on olkapään takia sivussa ja pitkäaikaispotilas Rami Jokinen ei ole vielä pelikuntoinen. Jokisen toipuminen on kestänyt odotettua kauemmin, mutta mies on kuitenkin jo luistimilla. Vielä on kuitenkin arvoitus koska Jokinen palaa kehiin.

Kiekko-Vantaan joulutauko loppui vasta keskiviikkona ja Hermes tarjoili lunta tupaan Tikkurilassa. Surkean viimeistelyn ja Vesa Lahtosen hyvän pelin johdosta 2-5-tappion jälkeen valmentaja Jarmo Kauppi syytti joukkuetta lähinnä heikosta asenteesta, joka näkyi kentällä virhesumana.

Debyyttiottelunsa Kiekko-Vantaassa torjunut Mikko Strömberg ei saanut toivomaansa alkua Suomeen paluussaan. Kiirunasta Vantaalle siirtynyt vahti oli varsin yksin pelaajiston tehtyä solkenaan virheitä, eikä Kauppi suostunut syyttämään maalivahtia tappiosta. Strömberg jatkanee maalissa myös FPS:aa vastaan heikohkosta ensiesiintymisestä huolimatta.

Kiekko-Vantaan puolustuksesta puuttuu nuori Joonas Rönnberg, joka ajettiin ulos A-juniorien ottelussa ja hän joutuu kärsimään kahden ottelun pelikiellon juniorisarjassa, jonka aikana hän ei myöskään saa pelata Mestiksessä. Vierailijoiden ehdottomasti mielenkiintoisin nimi on Tommi Hannus, joka liittyy joukkueeseen toistaiseksi. Hannus ei mahtunut Jokereiden matkaan Continental Cupiin ja mies otettiinkin avosylin vastaan Vantaalla.

Kauppi voi alkaa teroittamaan miehistölleen asennetta, sillä sitä tarvitaan kun kohdataan sarjan häntäpäässä oleva joukkue. Kuitenkin Forssassa FPS on kautta aikojen ollut kova, ja kotiotteluista tälläkin kaudella pääasiassa pinnat on napsittu. Nyt tehtävä on kuitenkin vaikeampi, kun sarjajohtaja Jukureita hamuava Kiekko-Vantaakin lienee kiinnostunut pisteistä.

» Lähetä palautetta toimitukselle