Perjantai-illan huumaa

MESTIS / Ennakko
Forssan Palloseura saa vieraita Mikkelistä, kun Jukurit saapuu alustamaan viikonloppua Forssaan. Rökäletappion vieraissa KalPaa vastaan kärsinyt Palloseura lähtee nyt varmasti ärsytettynä, mutta pinnat eivät tule helposti Forssaan jäämään, sillä vastaan asettuu Mestis-tasolla tähtisikermäksi luokiteltava Jukurit.

Kotijoukkueen pelisuma ei alkanut kovinkaan ruusuisesti, sillä Kuopiossa tarjoilut olivat ruhtinaalliset. Yhdeksän maalia omiin ja kaksi kaverin päätyyn tuskin antoivat Pekka Laksolalle vaihtoehtoa herkutella kalakukoilla ottelun jälkeen, vaikka ykkössentteri Jukka-Pekka Koistinen ja Matti Raunio olivatkin poissa rivistä.

Myöskään maalivahtikaksikolla ei ollut paras päivänsä. Pasi Keinäsen urakka loppui ensimmäisen vartin jälkeen, kun isännät olivat latoneet taululle viisi kaappia. Keinästä paikkaamaan tullut Juha-Matti Taponen onnistui pitämään kuopiolaiset alle kaksinumeroisissa, ja pelannee tänään maalissa.

KalPa-otteluun kiiruhtanut Mikko Kurvinen pelasi ensimmäisen pelinsä miesmuistiin, ja iski teki heti tehot 1+1. Ylivoimalla saadut pinnat eivät silti juuri lämmittäneet, sillä lopuista maaleista vastasi kotijoukkue. Eniten koko joukkueesta juuri puolustuspelin on parannuttava, sillä jääkiekko-ottelua tuskin voitetaan, jos omiin menee lähes kaksinumeroiset lukemat.

Ennakkotietojen mukaan Matti Raunio ja JP Koistinen palaavat kokoonpanoon, joten hyökkäystehot ovat jälleen ennallaan. HPK:sta lainasopimuksella Forssassa olleen Juhamatti Yli-Junnilan pesti päättyi KalPa-otteluun, mutta mies on kuitenkin merkitty tänäpäiseen kokoonpanoon. Lisää Yli-Junnilan statuksesta illalla.

Kolehmainen ja Kivenmäki uusina kasvoina

Vierailija Jukurit kukisti kotiottelussaan Kokkolan Hermeksen jatkoajalla lukemin 2-1. Voiton takuumiehenä hääri maalivahti Tommi Nikkilä, jolla tulee olemaan myös tänään hikinen ilta. Nikkilän loistopelillä olisi jälleen tilausta, sillä hyökkäysarsenaalia FPS:lla löytyy tulivoimaa enemmän kuin keskimääräisestä Mestis-joukkueesta.

Jo valmiiksi nimekkääseen puolustukseen Jukurit on kiinnittänyt uuden nimen, kun IFK:n 19-vuotias Teemu Kolehmainen liittyi joukkueen mukaan. Kolehmainen teki ensiesiintymisensä sarvipaidassa keskiviikon kotiottelussa, ja nyt on ensimmäinen vierasreissu edessä. Jukureiden puolustuksen leveydestä kertoo se, että jokaiseen pakkipariin on heittää entinen liigamies, mikäli valmentaja Risto Dufva mielii.

Hyökkäysosastoa vahvistamaan tulee Marko Kivenmäki, joka pelannee tänään ensimmäisen ottelunsa Jukuripaidassa. Kivenmäki on kiertänyt liigaseuroja hakemassa pelipaikkaa, mutta HPK eikä Ässät olleet tyytyväisiä miehen esityksiin koepestillä. Kivenmäki tulee Jukureihin auttamaan joukkuetta loukkaantumisongelmissa ja peliruuhkassa. Jukurihyökkäyksestä poissa ovat forssalaislähtöinen Antti Laakso, Riku Rahikainen sekä Marko Tauriainen.

Jukureilla on entistä forssalaisedustusta mielin määrin, kun sarvipaitaa kantaa perjantaina kolme entistä forssalaista. Puolustuksessa luutii Matti Kuusisto, joka suuntasi Espoon Bluesin hyvän kautensa jälkeen Palloseurassa, mutta palasi kauden visiitin jälkeen takaisin Mestikseen. Hyökkäyksestä löytyy Jukureiden ykkössentteri Petri Lehtonen, joka kauden aikana palasi Norjan reissultaan takaisin Jukuripaitaan. Viime kaudella FPS:n ykkössentterinä häärinyt Ville Kiiskinen siirtyi Jukureiden kolmoskentälliseen, ja esiintyy tänään ensimmäistä kertaa viimevuotiselle kotiyleisölleen.

Ottelu tulee ratkeamaan forssalaisten viisikkopuolustuksen toimivuuteen, sillä mikäli FPS aikoo pisteet Forssassa pitää, tulee puolustuksen toimia aivan eri tasolla kuin keskiviikkoisessa KalPa-ottelussa. Liukkaat Jukurihyökkääjät tulevat tarjoamaan täyden puhteen myös forssalaisvahdille, joka lienee Juha-Matti Taponen. Myös toisessa päässä torjuva virkaveli Tommi Nikkilä lienee tulituksessa, sillä kotijoukkueella on tapana viimeistellä muutama osuma kotiotteluissaan.

Päivitetty 13:09

» Lähetä palautetta toimitukselle