Seuraavana pysäkkinä Forssa

MESTIS / Ennakko
Lauantaina kauden ensimmäisen vierasvoittonsa napannut Jokipojat jatkaa etelän kiertuettaan sunnuntaina Forssassa. Reissun päältä kotihalliinsa saapuu myös FPS, sillä forssalaiset puolestaan kävivät edellisiltana nipistämässä tasapelipisteen Kirkkonummelta.

Molemmat joukkueet saapuvat sunnuntain kamppailuun edellisottelun muistot vielä tuoreena muistissa vain vuorokauden takaa. Pientä väsymystä saattaa tiukan otteluohjelman vuoksi olla havaittavissa muutenkin pelaajien kropissa, sillä lauantain lisäksi molemmat pelasivat tahoillaan myös torstaina.

Edistystä forssalaisotteissa

Vierasjoukkue Jokipojilla on syytä hymyyn, sillä tappiottoman kotisaldon lisäksi voittotili aukesi neljännellä yrittämällä myös vieraskentällä. Joensuulaisten jalkoihin jäi lauantai-iltana tappionsa myötä entistä syvemmällä uiva Kiekko-Vantaa.

Kiekko-Vantaan tavoin synkän alkukauden pelannut FPS puolestaan sai pientä piristystä syksyn harmauteensa katkaistuaan lauantaina jo kuuden ottelun mittaiseksi venyneen tappioputkensa. Saavutetun tasapelin hohtoa himmentää kuitenkin forssalaismielissä se, että pelillisesti jonkin verran jäljessä ollut Salamat tasoitti ottelun harmittavasti vielä viimeisellä minuutilla.

Forssalaisten sankariksi nousi lauantaina yllätysnimi, sillä rikkovassa roolissa nelosketjussa pelaava erittäin jykevä laitahyökkääjä Niko Nikkilä viimeisteli kaksi maalia. Tilastojen mukaan peräti 111-kiloiselle Nikkilälle yllättävät osumat olivat ensimmäiset tehopisteet reiluun vuoteen. Maaliensa jälkeen Nikkilä sai tällin päähänsä ja joutui huilaamaan, mutta mistään vakavasta ei ilmeisesti ollut kuitenkaan kysymys.

FPS:n riveissä ensimmäistä kertaa tositoimissa debytoi testissä oleva maalivahti Jukka Kuusivuori, joka onnistuikin mallikkaasti päästyään pelaamaan toisen erän alussa. On oletettavaa, että vasta muutama päivä sitten forssalaisjoukkueeseen liittynyt Kuusivuori pääsee tolppien väliin myös sunnuntaina.

”Liike on aseemme”

Jokipoikien päävalmentaja Jami Kauppi ei onnistuneesta alkukaudesta huolimatta lähde ennen sunnuntain peliä henkseleitä paukuttelemaan. Tuoreessa muistissa on myös FPS:n kohtaaminen kauden avauspelissä syyskuun puolivälissä.

- FPS ei ollut ollenkaan huono meitä vastaan Joensuussa, joten nöyrin mielin mennään Forssaan. Liike on meidän aseemme, joten ajetaan tiukasti kiinni vastustajaan eikä peruutella yhtään. Tässä tilanteessa on kiva lähteä pelaamaan, sillä joukkue on sellaisessa iskussa, että se tekee ihan mitä vaan valmentaja käskee, tuumailee Kauppi joukkueeseensa tyytyväisenä.

Pitkän pelireissun ratoksi joensuulaispelaajille on keksitty myös virikkeitä, sillä vantaalaisessa retkimajassa vietetyn yön jälkeen luvassa on biljarditurnee ennen illan ahkerointia kiekon kanssa.

- Mennään pistämään palloa pussiin, lohkaisee Jami Kauppi sunnuntaipäivän ajanvietteestä.

Huolenaihetta joensuulaisleiriin tuo puolustajatilanne. Pakistossa on sunnuntaina mahdollisesti paha vaje, sillä alun perinkin vähälukuinen pakkikalusto koki kovia lauantaina. Jarkko Immonen loukkaantui pahannäköisesti taklaustilanteessa ja on kaiken järjen mukaan sunnuntaina sivussa. Lisäksi ykkösketjun puolustaja Juuso Akkanen sai laukauksen peukaloonsa, joten Akkasen pelaaminen on ensikommenttien perusteella epävarmaa.

Lisäksi Juho Kuronen oli henkilökohtaisten syiden vuoksi lauantaina kotonaan. On kuitenkin mahdollista, että Kuronen saadaan sunnuntaiksi hätiin. Toinen mahdollinen lisäapu olisi tähän asti kokoonpanon ulkopuolelle jäänyt nuori puolustaja Ville Väänänen, jonka mukaanpääsy on kuitenkin armeijan vuoksi epävarmaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle