Hokki velkojenmaksuun Forssaan

MESTIS / Ennakko
Mestiksen kolmospaikalla oleva Kajaanin Hokki matkaa joulukuun alun etelänkiertueensa toisessa ottelussa Forssaan paikallisen Palloseuran vieraaksi. Vaikka FPS on sarjan jumbojoukkue, on se pystynyt iskemään tiukasti kapuloita linnapaitojen rattaisiin kauden aiemmissa kohtaamisissa.
ylivoimapeli

pelatut ottelut:
FPS: 26
Hokki: 24

ylivoimaminuutit:
FPS: 290:18
Hokki: 362:25

ylivoimamaalit:
FPS: 28
Hokki: 45

yvmin/tehty yvmaali:
FPS: 10:22
Hokki: 8:03

sijoitus ylivoimatilastossa:
FPS: 6
Hokki: 3

FPS ja Hokki iskevät lauantaina yhteen jo kauden neljännen kerran. Hokki voitti kaksi ensimmäistä kohtaamista maalein 4-2, kolmas keskinäinen päättyi marraskuun alussa Kajaanissa FPS:n 3-5-vierasvoittoon.

FPS otti tuolloin kauden ensimmäisen vierasvoittonsa täysin ansaitusti. Hyvähenkinen joukkue kaatoi Oskar Essenin (1+2) ja Tino Sandhun (1+1) johdolla heikolla asenteella taistoon lähteneet kajaanilaiset. Hokin taklauspeli oli olematonta, karmeat sijoittumisvirheet värittivät puolustuspään pelaamista, maalineduspelaaminen oli kaukana edes tyydyttävästä ja harhasyöttöjä annettiin uskomaton määrä.

Sekä Hokki että FPS ovat pelanneet edellisen ottelunsa Turussa TuToa vastaan. Hokki taisteli Kupittaan uudesta monitoimihallista 3-3-tasapelin Teemu Virtalan (1+1) ja paluun linnapaitaan tehneen Tuomas Nikoskelaisen (1+1) johdolla.

FPS puolestaan romahti torstaina rumin 7-1-lukemin. Kovasti yrittäneen joukkueen tekemisessä menikin lähes kaikki muu niin pieleen, kuin vain voi mennä.

Joulutaukoon saakka Palloseuran maalia vartioiva Juho Santanen romahti niin pahasti, etteivät vihreäpaidat voita koskaan sen tasoisella veskarityöskentelyllä. Muutama täysin otettavissa ollut kaukoveto upposi miehen selän taakse, ja pari kertaa 21-vuotias veskari lahjoitti käsittämättömiä reboundeja. Epävarmuuden huomatessaan tutolaiset ampuivatkin melkein paikasta kuin paikasta.

FPS ei pysynyt torstaina alkuunkaan täyttä höyryä edenneen TuTo-junan vauhdissa. Rikkeet johtivat jäähyihin, joista turkulaiset rankaisivat peräti kuudesti. Palloseuralla oli ongelmia etenkin maalineduspelaamisessa, mistä päävalmentaja Karri Kivi on varmasti muistuttanut mainostamissaan videosessioissa.

FPS pelasi Turussa viidellä puolustajalla Tuomas Kautin kuluttaessa koko pelin ajan vaihtopenkkiä. Hyökkääjistä Toni Ronkainen ei ollut kokoonpanossa TuToa vastaan.

Keränen mukana, Erkinjuntti sivussa

Turussa koko kolmen päivän ja kolmen ottelun mittaisen turneensa ajan majoittuva Hokki lähtee lauantaina kohti Forssaa ainoastaan voitto mielessään.

- Kyllähän meillä on nyt velanmaksun paikka samalla tavalla kuin Lehkosen Ismo sanoi ennen tämän päivän ottelua, että heillä on tänään meitä vastaan. He eivät ihan onnistuneet, mutta meidän pitää saada kaksi pistettä huomenna. Se on ihan sama tuleeko se vaikka 1-0, mutta voittoa lähdetään ehdottomasti ottamaan, Hokin päävalmentaja Kai Suikkanen totesi TuTo-ottelun jälkeen.

alivoimapeli

pelatut ottelut:
FPS: 26
Hokki: 24

alivoimaminuutit:
FPS: 386:50
Hokki: 332:33

alivoimamaalit:
FPS: 48
Hokki: 24

avmin/päästetty avmaali:
FPS: 8:03
Hokki: 13:51

sijoitus alivoimatilastossa:
FPS: 11
Hokki: 2

- Olemme hävinneet koko vuonna vain viisi peliä. Se on jotenkin ymmärrettävää jos häviää kärkijoukkueille, mutta jos häviää ns. häntäjoukkueelle kotona niin se ei missään tapauksessa ole hyväksyttävää, Suikkanen jatkoi.

Hokki saa lauantaina mukaan kahden ottelun pelikiellostaan vapautuvan hyökkääjä Juho Keräsen, joka Suikkasen mukaan tuo fyysisyyttä kajaanilaisjoukkueeseen. Keräsen mukaantulo ei kuitenkaan kasvata linnapaitojen hyökkääjien määrää, sillä Antti Erkinjuntti puuttuu lauantaina kokoonpanosta henkilökohtaisen syyn vuoksi.

Kajaanilaisten hyökkäyspäästä puuttuvat lisäksi olkapäävammojaan parantelevat Markus Haverinen ja Niko Saarenpää sekä umpisuolileikkauksesta toipuva Antti Kangasniemi. Puolustuksesta ovat pois sairasteleva Jonne Hattunen sekä joulutaukoon saakka Jeppiksen Suomi-sarja-joukkueessa pelaava Sampo Ylisiurua.

» Lähetä palautetta toimitukselle