Arvonen palaa Forssaan TV-kameroiden edessä

MESTIS / Ennakko
Urheilukanavan karavaani saapuu maanantaina Forssaan. Paikallisessa jäähallissa TV-valojen loisteessa iskevät yhteen FPS sekä Kokkolan Hermes. Kaksi viimeistä kautta FPS:aa valmentanut Pasi Arvonen tekee paluun Forssaan, mutta hän ei ota paineita juuri TV-kameroista kuin paluustaan Forssaankaan, kun kaksi pistettä ovat kyseessä.

FPS:n taso on heilahdellut valtavasti viime otteluissa. Joukkue onnistui puristamaan kolme pistettä paljon omaa ryhmäänsä kovemmilta joukkueilta, Jukureilta sekä KJT:ltä. Ennen kahta hyvää ottelua forssalaiset sukelsivat pahasti KalPan vieraana. Kuopiossa peli oli pelattu jo 15 minuutin kiekkoilun jälkeen. Kotikaukalossaan FPS on onnistunut hyvin - täysi pistepotti on lähtenyt ainoastaan KJT:n, Kiekko-Vantaan sekä TuTon mukaan.

Forssalaisten kauden puheenaiheeksi on muodostumassa maalivahtipeli. Ykkösveskariksi kaavailtu Pasi Keinänen on pettänyt pahemman kerran, mutta paikkaaja on löytynyt läheltä. Kakkosmaalivahtina kauden aloittanut pelannut Juha-Matti Taponen on pelaamassa täysosumakautta ja jättämässä Keinästä varjoonsa. Viime kaudella Taponen pelasi FoPS:in A-juniorijoukkueessa yhdessä Michael Ouzasin kanssa. Tämän kauden esitykset ovat olleet ailahtelevaiseen viime kauteen verrattuna mahtavia.

- Taponen pelaa myös tänään, FPS-valmentaja Pekka Laksola varmisti.

Palloseuran heikoin lenkki on perinteisesti ollut epävarma peräpää. HIFK:sta selkäävammansa jälkeen pelituntumaa hakeva Mikko Kurvinen on tuonut osaamista etenkin kiekottomaan peliin. Järvenpäässä forssalaisten puolustus toimi kohtalaisesti, joskin Taponen sai hikoilla aivan riittävästi. KJT-hyökkääjät eivät laukausten määrästä huolimatta päässeet huippuvaarallisiin tekopaikkoihin. KJT-ottelun jatkoajalla Asko Rantanen antoi ruman töötin, joka tutkitaan Jääkiekkoliitossa. Vielä ei ole varmaa, saako Rantanen pelata tänään vai kutsuuko pelikielto. Viime kauden A-nuorten kapteeni Anssi Rantasen paluu pelikiellosta vahvistaa mukavasti forssalaisten pakkikalustoa.

Andrei Makrovin ulosajo Järvenpäässä pitää miehen sivussa illan ottelusta. Virolaishyökkääjän poissaolo jättää suuren aukon forssalaisten hyökkäystehoon. Konkariosastosta joukkueessa pysynyt Matti Raunio nousee entistäkin tärkeämpään rooliin nimenomaan maalinteossa. Höyryjyrämäinen Jarno Kantelus on nostanut profiiliaan huomattavasti viime kaudesta onnistuen nyt myös pisteiden teossa. Kauden hyvin aloittanut Jukka-Pekka Koistinen on kärsinyt asepalveluksesta normaalia kiekkoilijaa enemmän. Mies on joutunut olemaan poissa harjoituksista, eikä ole pystynyt ylläpitämään parasta virettään.

- Kokoonpanot ovat muuten ennallaan, mutta Makrovin paikalle on näillä näkymin asettumassa Juha Nurmisto, joka huilasi KJT-ottelun nivusvamman takia, forssalaisten joukkueenjohtaja Petri Mäkelä summasi.

FPS:lla oli varsin kylmät tunnelmat aamujäällä, sillä joukkue joutui avaamaan paikkansa jääkylmässä kuplahallissa, kun valoremontin takia varsinaiseen halliin ei päässyt aamujäille.

- Aikamoinen mökä siellä oli, kun jouduttiin treenaamaan kuplassa. Mutta ei metelin lisäksi suurempia jännityksiä TV-ottelun takia ollut ilmassa, Laksola naureskeli .

Lassila jatkaa maalissa

Hermeksen valmentaja Pasi Arvonen tuntee FPS:n ja Forssan jäähallin hyvin. Pari kautta forssalaisia valmentanut Arvonen tuo nyt näytille uuden ryhmänsä.

- Vietin kaksi hienoa kautta Forssassa ja onhan se ihan hienoa tulla takaisin, joskin vastustajajoukkueen paidassa.

Kokkolalaiset ovat pelanneet kolme viimeistä otteluaan ilman voittoa. Joukkueen edellinen voitto tuli samassa kaukalossa kuin FPS:n edellinen tappio, Kuopion Niiralassa. Edellisessä ottelussa Hyvinkäällä Hermes hakkasi päätään seinään nimeltään Sami Heinonen. Ahmoihin Kiekko-Vantaasta palannut Heinonen pysäytti kiekon 40 kertaa ja turhautti Hermes-hyökkääjät.

Hermeksen maalivahtipelistä on ollut lähes yksin vastuussa 19-vuotias Teemu Lassila. Turun Palloseuran junioreista Kokkolaan siirtynyt maalivahti on aloittanut joukkueensa 12 viimeistä ottelua. Mestiksen maalivahtitilastossa Lassila pitää ykköspaikkaa torjuttuaan laukaukset 93,19 prosentin varmuudella. Hyvinkäällä Lassila sai kolmannessa erässä tehdä maalilla tilaa Mikko Hankaniemelle. Lassila palaa tänään tolppien väliin ja Hankaniemi normaaliin rooliinsa luukunavaajana.

Kokkolalaisten peräpää on ollut kelpo kunnossa alkukaudesta. Joukkueelle on tehty sarjassa neljänneksi vähiten osumia - 36 maalia 14 ottelussa tekee vain vajaat 2.6 maalia ottelua kohden. FPS-ottelussa mielenkiintoisimpia nimiä on ehdottomasti forssalaispuolustuksessa toissakaudella luutinut Sami Nummi. Ruotsin 1-divisioonan Tyringenissä viime kauden viettänyt puolustaja palasi Suomeen ja Kokkolaan. Hyvinkään ottelussa Nummi ei ainakaan kehuja saanut annettuaan muutaman hasardisyötön, mutta peli saattaa parantua vanhassa kotihallissa. Pakkipari Nummi - Ismo Siren tunnetaan varsinaisen hasardipakkiparina, joten jää nähtäväksi tarjoileeko kaksikon offensiivisuus ylimääräisiä mahdollisuuksia kotijoukkueelle.

Jos puolustuspää on Hermeksellä toiminut, hyökkäys on hieman yskähdellyt. Joukkue on saanut aikaiseksi reilut 3 maalia ottelua kohden, joten voittaminen ei ole helppoa. Tehot ovat jakautuneet tasaisesti, sillä ainoastaan kaksi pelaajaa on päässyt yli 10 pisteen tällä kaudella. Parhaan pistemiehen kypärää joukkueessa kantaa Niko Papinaho 12 (4+8) tehopisteellä. Loukkaantumisista kärsinyt hyökkäys on nyt kuitenkin saanut kaikki syömähampaansa takaisin, ja myös entisen forssalaisen Jani Uskin johdolla käyvät FPS:n kimppuun

Illan otteluun valmistautunut Arvonen ei suostu ottamaan paineita televisiokameroiden paikalla olosta.

- Yksi matsi muiden joukossa. Otteluun on valmistauduttu samalla tavalla kuin muihinkin runkosarjan otteluihin, eikä tässä ole juuri ollut joukkueen kesken jännitystä havaittavissa, Arvonen kertoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle