FPS luottavaisena Ahmojen tähtiä pysäyttämään

MESTIS / Ennakko
Forssalaisyleisö pääsee katsomoon luottavaisena, sillä Kai Raution valmentajanimityksestä potkua saaneet vihernutut nappasivat kaksi makoisaa voittoa ennen taukoa. Sarjapaikan varmistamiseksi tärkeiden pisteiden saamiseksi forssalaisten olisi pidettävä kurissa Ahmojen pistepörssin kärkitrio.

Pitkä ja vaikea forssalaiskausi sai tarpeellisen piristysruiskeen pari peliä ennen taukoa, kun Pekka Laksola sai luovuttaa valmentajan virkansa Kai Rautiolle. Totuttuun tapaan käskyttäjän vaihtuminen nosti hetkellisesti pelin tasoa, ja FPS pääsi tauolle kahden tärkeän voiton saattelemana. Puolentoista viikon harjoittelujakson jälkeen FPS lähtee runkosarjan loppuun varmistamaan sarjapaikkaansa. Vieläkö Raution aikaansaama noste jatkuu?

Joukkueiden maalivahtitilanteet ovat mielenkiintoiset. FPS:n ykkösvahdin tittelin on lunastanut Juha-Matti Taponen, mutta Taposen kuumeillessa Pasi Keinänen väläytti torjumalla nollapelin ennen taukoa, ja uutena miehenä Ville Salminenkin odottaa mahdollisuuttaan.

Salmisen tavoin Kajaanin Hokissa kauteen startannut Sami Kitinprami on aloittanut hyvin Ahmojen ykkösmaalivahdin roolissa, mutta Kitinpramin kuumeillessa Ahmojen ykkösvahtina saattaa olla parin talven jälkeen divaritasolla tositoimiin palaava hyvinkääläislegenda, rullakiekon tuplamaailmanmestari Jarno Ekman.

Puolustajista FPS:llä ei pulaa ole, sillä ennen siirtoajan päättymistä riveihin liittyneet Juha Sinkkonen, Jarno Virkki ja Janne Juppo saattavat kaikki olla kokoonpanossa. 18-vuotiaiden maajoukkuepakki Virkki esiintyy ensimmäistä kertaa loppukauden kotiyleisönsä edessä, ja toinenkin kerholainen, Janne Juppo, on palailemassa tositoimiin polvivammansa jäljiltä. Ahmat-pelissä esiintyy myös kesken kauden Forssan jättänyt Tuomo Hirvonen, tällä kertaa tosin vierailijoiden paidassa.

Ahmoille Hirvosen paluu on ollut tervetullut, sillä kapea puolustusmateriaali on kärsinyt loukkaantumisista. Viimeisin potilas on ollut jalkojen rasitusvammoista kärsivä Marko From. Ahmakannattajia kiinnostava tieto onkin, vieläkö kokenut keskushyökkääjä Janne Lehtinen jatkaa Turo Virran vierellä ykköspakkiparissa. Yhdessä Lehtinen-Virta-parin kanssa Ahmojen tehoketju saa valtavasti "käsiä" kaukaloon, mutta hyvinkääläisjoukkue kaipaisi Lehtisen panosta myös hyökkäyksessä tuomassa lisätehoja Jäske-Loikas-Penttinen-ketjun ulkopuolellekin.

FPS:n puolustus on saanut katsella kauden mittaan tiuhaan vastustajien maalijuhlia, mutta ennen sarjataukoa joukkue piti kahdessa peräkkäisessä kotiottelussa oman maalinsa puhtaana varsinaisen peliajan ajan. Lauantaina nähtäneen, onko forssalaispuolustus todella tiivistynyt, kun haasteen kotijoukkueen alakerralle tarjoaa kauden tehokkain Mestis-kentällinen, joka välttyi vieläpä maajoukkueen Japanin-matkan rasituksilta. Kuten lähes aina Ahmojen ollessa toisena osapuolena, on ottelun ratkaisu pitkälti siinä, kuinka hyvin vastustaja saa pidettyä Loikaksen ketjun kurissa ja nuhteessa, vai saako lainkaan? Suuri kysymysmerkki on myös Jarno Ekmanin nykykunto Ahmojen maalilla.

Ennakkotiedoista poiketen Jarno Virkkiä ei ole merkitty FPS:n kokoonpanoon, sen sijaan Janne Juppo palaa loukkaantumisestaan. FPS:n kokoonpanosta on poissa myös Matti Raunio kymppitilin täyttymise johdosta

Ahmojen maalille asettuu Jarno Ekman Sami Kitinpramin kuumeillessa.

Päivitetty 14:12

» Lähetä palautetta toimitukselle