Ahmat ennätysjahtiin Forssaan

MESTIS / Ennakko
Härkäviikon jälkeiseltä minibreikiltä kaukaloon palaava FPS on tiukan haasteen edessä viimeisessä ottelussa ennen sarjataukoa. Ennätyksellistä viidettä perättäistä voittoaan jahtaava kovakuntoinen Ahmat karkaisi vierasvoitolla jo neljän pisteen päähän pudotuspeliviivan yläpuolella.

FPS selvisi härkäviikostaan – neljä ottelua kuudessa päivässä – lopulta puhtain paperein neljä pistettä aiempaa rikkaampana. KalPa antoi forssalaisille isän kädestä 9-2, mutta kotijäällä FPS-leirin tunnelmat olivat kovin erilaiset Jukureiden kukistuttua uskomattoman tehokkaan viimeistelyn ansiosta 5-3. KJT:tä ja Hermestä vastaan nähtiin varsin epätyypilliset maalilukemat forssalaisittain, kun pelit päättyivät 1-1.

Forssalaisten hyökkäyspäätä tylsyttää Andrei Makrovin poissaolo. KJT-ottelussa hankitusta ottelurangaistuksesta Jääkiekkoliitto on langettanut miehelle peräti viiden ottelun pelikiellon, joten Makrov huilaa lähes kuukauden ja palaa riviin vasta UJK-ottelussa 23.11. Forssalaisista myös Jarno Kantelus jättää Ahmat-ottelun väliin kuumeen takia.

Tapparasta lainassa oleva Ville Hämäläinen jatkaa vielä tänään forssalaisten riveissä, kuten myös HPK-laina Juhamatti Yli-Junnila. Sen sijaan IFK-pakki Mikko Kurvinen palasi Helsinkiin ja ei enää jatka viherpaidassa.

FPS:n maalilla torjunee Ahmojakin vastaan Juha-Matti Taponen, joka on hyvällä torjuntatyöskentelyllään ollut viime peleissä joukkueensa ehdottomia hahmoja.

Vierasjoukkue tuskin jää maalivahtipelissä jälkeen, sillä huomattavasti Taposta rutinoituneempi Sami Heinonen on nostanut joukkueensa seuran ennätystä sivuavaan neljän ottelun voittoputkeen. Heinosen vaikutus on näkynyt paitsi laadukkaassa torjuntatyöskentelyssä, myös kenttäpelaajien parantuneena itseluottamuksena oman pään pelissä.

Ahmojen aiemmat neljän ottelun voittoputket ovat kausilta 1996-97 ja 98-99. Tuloskaskaudellaan Ahmat otti voittojensa jatkeeksi vielä tasapelipisteen Pelicansilta maalein 2-2, mutta viittä voittoa putkeen hyvinkääläisjoukkue ei kuuden divarikautensa aikana ole vielä onnistunut ottamaan.

Pahoja poikia Forssan kaukalossa on yllin kyllin, sillä peräti puolet jäähytilaston top-10-pelaajista edustaa joukkueita. FPS:n Makrovin, Rantasten ja ex-ahma Tuomo Hirvosen rintamaa sekoittaa eniten kymmenminuuttisia kerännyt Ahmojen Juha-Pekka Loikas, joka on korkealla myös toisessa tilastossa. Maalintekijöiden listalla Loikaksen 11 täysosumaa oikeuttavat toiseen tilaan. FPS:n Matti Rauniolla maaleja on koossa yksi vähemmän.

Päivitetty 14:38 2.11.2002

» Lähetä palautetta toimitukselle