RoKilla haasteena pysäyttää tehokas Jiri Veistola ja onnistua itsekin viimeistelyssä

MESTIS / Ennakko
Veistola on pöllyttänyt maaliverkkoja kolmessa pelissä peräkkäin.
Kuva © Petteri Äikäs
Viimeistelyvaikeuksien kanssa painiva RoKi yrittää löytää maalijyvänsä viikonlopun toisessa pääkaupunkiseudun ottelussa. Vahvasti pelaava sarjavitonen Espoo United on kuitenkin vaikeasti voitettavissa.

Mestis-jumbo RoKi jatkaa pääkaupunkiseudun vieraskiertuettaan. Perjantaina Juha Juujärven luotsaama rovaniemeläisryhmä haastoi hyvin kärkijoukkueisiin kuuluvan Kiekko-Vantaan, mutta sortui jäähyihin ja menetti kahdesti johtoasemansa.

Kiekko-Vantaata vastaan maalivahti Toni Eskelinen joutui torjumaan yli 40 laukausta, joten RoKin pitää tiivistää puolustamistaan, jotta sarjapisteistä taistelu olisi mahdollista.

Espoo United kävi perjantaina Turussa hakemassa pisteet TUTOn vieraana. Vierasjoukkue oli hukata kolmen maalin johtoasemansa kolmannen erän viime minuuteilla, mutta tasoitukseen asti TUTO ei pystynyt. Neljän ottelun voittoputkessa rullaava Espoo United tavoittelee pääsyä neljän parhaan joukkoon. Helppoja pisteitä ei sarjajumbolta kuitenkaan ole luvassa, vaikka illan kotijoukkue onkin voittanut kaksi edellistä RoKi-ottelua.

Maalivahtipelissä sekä viimeistelyssä RoKilla toivomisen varaa

Molempien joukkueiden maalivahtipeli on kunnossa. Espoo Unitedin Rasmus Tirrosella on yli 20 ottelua pelanneista maalivahdeista paras torjuntaprosentti. Tirronen on vielä RoKia vastaan pelikiellossa tapeltuaan Hermeksen Mikael Edelmannin kanssa.

Tämänhetkinen kakkosmaalivahti Nico Vikstén on pelannut vähät ottelunsa erinomaisesti, eikä neljänneksi vähiten maaleja päästänyt Espoo United kaadu maalivahtipeliin. Vikstén torjui edellisessä TUTO-ottelussa hyvän pelin, eikä turkulaispelaajat missään vaiheessa päässyt kunnolla kokeilemaan nuorukaisen taitoja.

RoKin Paavo Hölsä on torjuntaprosenttitilaston kolmantena. Kakkosmaalivahti Eskelinen kokosi itsensä LeKi-tappion jälkeen, mutta edes 44 torjuntaa ei riittänyt perjantaina Kiekko-Vantaata vastaan.

Viimeistely onkin sarjajumbon ajankohtainen ongelma. RoKi on tehnyt neljässä viime pelissään yhteensä vain viisi maalia ja napannut yhden jatkoaikavoiton.

Espoo United on koko kaudella tehnyt kolmanneksi vähiten maaleja, mutta viime aikoina maalinteko on sujunut paremmin. Neljässä viime pelissä on syntynyt yhteensä 14 maalia. Espoolaisryhmä puolustaa omaa aluettaan todella tiivisti ja viisaasti, eikä vastustajalla ole helppo paikka yrittäessään Unitedin alueelle tai maalille.

Erityisesti Jiri Veistola on kovassa vireessä, kolmen edellisen ottelun saldo on viisi tehtyä maalia. Myös Aleksi Järvinen on tehoillut kiitettävästi iskettyään kolmeen viime peliin tehot 2+2.

RoKin viime pelien tehomies on ollut Jussi Pelto-Arvo, joka on neljään viime peliin kerännyt tehot 2+1. Erityisesti Juhani Tammiselta odotetaan piristymistä. RoKin paras pistemies on viimeksi päässyt pisteille kaksi viikkoa sitten Peliittoja vastaan.

Seuraa Heitä

Jiri Veistola #39 | Espoo United

Laitahyökkääjä

Liigastakin tuttu hyökkääjä on tehnyt maalin kolmessa viime pelissään. Jatkuuko maaliputki RoKia vastaan?

Jussi Pelto-Arvo #43 |

Hyökkääjä

Rovaniemeläisten paras yksilö Kiekko-Vantaata vastaan. Vahvaa kautta pelaava nuori hyökkääjä on kiekon kanssa aina vaarallinen ja pystyy kääntämään pelin RoKille.

» Lähetä palautetta toimitukselle