Maalitalkoita ja vuotavaa puolustusta luvassa?

MESTIS / Ennakko
Olli Iisakka on tehnyt maalin jokaisessa kauden ottelussaan.
Kuva © Petteri Äikäs petteri.aikas@jatkoaika.com
Espoo United palaa puolentoista viikon tauon jälkeen kotikaukaloonsa, jonne vieraaksi saapuu Peliitat. Kummankin joukkueen alkukausi on tarjonnut runsasmaalisia otteluita, joten ainakin sen puolesta tarjolla voi olla viihdettä.

Joukkueet kohtasivat ennen runkosarjan alkua kahdesti. Espoo United oli lukemin 5-3 parempi, kun Heinolassa pelattiin Suomen Cupia syyskuun ensimmäisenä päivänä. Kun molempien Cup-urakka oli paketissa, joukkueet kohtasivat kertaalleen Espoossa, ja sen pelin vei Peliitat nimiinsä runsasmaalisessa ottelussa 7-5. 

Kotijoukkue Espoo United on pelannut kolme ottelua, joista saldona on ollut neljä pistettä. Edellisessä ottelussa kolmen maalin johto kääntyi tappioksi, kun Ketterä otti Imatralla ensimmäisen voittonsa Mestiksessä.

Peliitat on voittanut yhden neljästä pelaamastaan ottelusta. Viimeksi joukkue pelasi lauantaina, jolloin KeuPa haki täyden pistepotin Heinolasta. Vierasjoukkueet ovat olleet peleissä vahvoilla, sillä molemmat Peliittojen kotiottelut ovat päättyneet tappioon ja ainoa voitto irtosi Kokkolasta.

Päävalmentaja Santeri Heiskanen ilmoitti tavoitteekseen 200 maalia runkosarjassa. Se vaatisi neljää maalia per ottelu, ja siitä tavoitteessa Peliitat on hiukan perässä. Hyökkäyspeliä voidaan kuitenkin pitää joukkueen vahvimpana aseena. 

Myös Espoo Unitedin hyökkäyspeli on ollut kunnossa. Tehoja on tullut hyvin varsinkin ylivoimalla, sillä tasan puolet espoolaisten maaleista ovat tulleet, kun kentällä on vastustajaa enemmän pelaajia. Lisäksi kolmesti kauden aikana osunut Olli Iisakka on tehnyt kertaalleen maalin rangaistuslaukauksesta.

Puhtaita papereita ei voi antaa espoolaisten puolustukselle. Joukkueen rangaistukset ovat tulleet usein isoissa sumissa, ja sitä vastustaja on osannut hyödyntää mallikkaasti.

Peliitat on sortunut neljän pelin aikana neljästi väärään vaihtoon. Sen on selvä merkki siitä, että huolellisuutta kaivataan joukkueeseen lisää. 

Seuraa Heitä

Jesse Ylönen #72 | Pelicans

Oikea laitahyökkääjä

Yli 300 NHL-ottelua pelanneen Juhan poika teki ensimmäisen Mestis-maalinsa Imatralla perjantaina. Hyvä kiekonkäsittelijä, ja ensimmäinen maali osoitti myös laukauksen olevan onnistuessaan huippuluokkaa.

Valtteri Lipiäinen # | Ketterä

Hyökkääjä

Viime kaudella Espoossa pääosin junioreissa pelannut Lipiäinen on hyvä liikkumaan, ja onkin tärkeässä roolissa rakentamassa Peliittojen peliä. Kausi on tuonut kolme syöttöpistettä ja Mestis-ura viisi, mutta maalitili on vielä avaamatta.

» Lähetä palautetta toimitukselle