Kuuden pisteen ottelu – taistelu paremmista sijoituksista kiihtyy

MESTIS / Ennakko
Espoolaisjoukkueen hyökkääjä Jiri Veistola on viime aikoina löytänyt huiman vireen.
Kuva © Petteri Äikäs
Viimeinen runkosarjaviikko starttaa Espoo Unitedin osalta, kun se saa vastaansa Heinolan Peliitat. Loppuviikosta espoolaisryhmä kohtaa vielä perjantaina JYP-Akatemian vieraskaukalossa. Lauantaina pitkä runkosarja tulee päätökseen, kun kotijoukkue saa vieraita Joensuusta.

Edellisellä viikolla United pelasi kaksi ottelua, perjantaina espoolaiset hakivat täydet pisteet Turusta ja lauantaina RoKi oli parempi maalein 3-2.

Runkosarjan päätösviikkoon kotijoukkue lähtee sarjataulukon seitsemänneltä sijalta. Edellä on muun muassa KeuPa HT sekä illan vastustaja Peliitat. Tosin molemmilla on yksi ottelu enemmän pelattuna kuin espoolaisilla.

Pelikieltonsa kärsinyt espoolaisvahti Rasmus Tirronen palaa takaisin kotijoukkueen maalin suulle. Espoolaisten toinen maalivahti Nico Vikstén pelasi edellisen viikon molemmat kamppailut. Espoolaisten kokoonpanossa tuskin nähdään muita suurempia muutoksia viime viikkoon verrattuna.

Tirronen odottaa keskiviikon ottelusta kovaa ja vauhdikasta kamppailua.

− Ihan innolla takaisin kehiin. Ei se hauskaa ole katsomosta katsella noita pelejä. Pelistä voi jo ennalta sanoa, että tiukka vääntö tulossa, ja ollaan aiemmin tällä kaudella pelattu tiukkoja pelejä Peliittoja vastaan.

Ikinä ei voi tarpeeksi painottaa viimeisen runkosarjaviikon tärkeyttä, sillä piste-erot ovat erittäin pieniä. Illan Peliitat-ottelu on todella tärkeä espoolaisryhmälle.

− Kaikki tiedostaa, että nyt on kauden tärkeimmät pelit edessä. Ei me mitään muuttamaan lähdetä, omaa peliä ja sen kautta mennään. Se on saanut meidät näin pitkälle, ja nyt mitataan, mihin oma peli riittää, Tirronen jatkaa.

Heinolalaisten huolenaiheena ailahteleva maalivahtipeli

Heinolassa puolestaan varmistettiin pudotuspelipaikka Hokki-voitolla. Heinolaisryhmä kuitenkin haluaa kynsin ja hampain välttää seitsemännen ja kahdeksannen sijat, sillä silloin pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella vastaan tulisi joko SaPKo tai TUTO. Myös heinolalaisille illan ottelussa on paljon pelissä.

Parannettavaa löytyy silti, sillä Kokkolassa Peliittojen maalivahtipeli ei toiminut toivotunlaisesti. Viime perjantain SaPKo-ottelusta mukaan tuomisena tuli yksi sarjapiste. Paremmalla viimeistelyllä mahdollisuudet olivat myös täyteen pistepottiin.

Viime lauantain ottelussa Peliitat-vahti Timo Niemi piti joukkuettaan pystyssä torjumalla nollapelin, ja voiton sinetöi silloin Juuso Perttilän kypärätemppu.

Kokoonpanossa tuskin nähdään suuria muutoksia verrattuna edellisviikkoon. Suurimpana huolenaiheena on kuitenkin heinolaisjoukkueen pelaava maalivahti. Perjantaina maalissa torjui Joonas Harald, joka pelasi aiemmin myös kotijoukkueen riveissä, ja lauantaina torjui puolestaan Niemi.

Seuraa Heitä

Rasmus Tirronen #32 | TPS

Maalivahti

Palaa espoolaisjoukkueen kokoonpanoon kärsityn pelikiellon jälkeen. Jatkuuko Tirrosen huima vire myös pudotuspeleihin?

Jere Laine #91 |

Laitahyökkääjä

Alkukauden Espoossa pelannut hyökkääjä. Saa nähdä, syttyykö Laine tutussa hallissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle