LeKi saapuu Espooseen kohtaamaan entisen kapteeninsa

MESTIS / Ennakko
Santala saa keskiviikkona tuttuja vieraita.
Kuva © Petteri Äikäs
Mestis-tulokas Espoo United saa keskiviikkona vastaansa LeKin Lempäälästä. Espoolaisten, kuten myös LeKin kausi on alkanut ailahdellen. Joukkueet majailevat peräkkäisillä sijoilla 10 ja 11. Espoolaisten puolustuksessa pelaa lempääläläisille tuttu mies.

Espoo United ja LeKi kohtaavat toisensa ensimmäistä kertaa. Molempien joukkueiden kausi on alkanut mollivoittoisesti, jos tuijotetaan tilastoja. Molemmat ovat pudotuspeliviivan alapuolella ja molempien joukkueiden tehtyjen ja päästettyjen maalien suhde on pakkasella muutaman napsun verran.

Helsingissä syntynyt ja Espoon Bluesissa kiekkotaipaleensa aloittanut Jimi Santala luutii illan kotijoukkueen peräpäässä. Santala pelasi kaksi edellistä kautta LeKissä, ollen molemmilla kausilla joukkueen kapteenistossa. Viime kaudella Santalan rinnassa komeili kapteenin C-kirjain.

Espoo Unitedin alkukauden onnistujina ovat häärineet lähtökohtaisesti joukkueen kokeneet Mestis-pelaajat, kuten Markus Piispanen, Janne Kivilahti ja Santala. Sen sijaan Liiga-ympyröistä tulleet pelaajat ovat olleet espoolaisille hienoinen pettymys. Lisäksi nuori Emil Oksanen ei ole onnistunut lunastamaan häneen suunnattuja odotuksia.

Espoo United isoimpia ongelmia alkukaudella ovat olleet jäähyherkkyys ja kurittomat otteet. Useassa ottelussa espoolaisjoukkue on ottanut enemmän jäähyjä kuin vastustajansa.

LeKillä on allaan harmittava 2-3-tappio Jokipojille kotihallissaan. Joukkue menetti johtoasemansa ottelun päätöserässä. Maalivahti Christian Heljanko on ollut LeKin alkukauden suurimpia ilonaiheita. 

LeKin pisteidenteosta ovat vastanneet Liiga-lainat Waltteri Hopponen ja Tomi Peltonen. Myös Santeri Vuoti ja Miika Heikkilä ovat olleet tehokkaita.

Molemmat joukkueet ovat neljän huonoimman joukkueen joukossa sekä tehdyissä että päästetyissä maaleissa. On mielenkiintoista nähdä, miten kaksi alisuorittanutta joukkuetta selvittävät välinsä illan kamppailussa.

Seuraa Heitä

Jimi Santala #88 | Espoo United

Puolustaja

LeKin viime kauden kapteeni on palannut juurilleen ja on iskenyt neljässä pelaamassaan ottelussa vakuuttavat tehot 2+2. Rokottaako Santala LeKiä pisteiden muodossa?

Jesse Pelamo #19 |

Keskushyökkääjä

Pelamo sai ketjunsa kanssa hyvää painetta aikaan Jokipoikia vastaan edellisessä ottelussa. Pisteet kuitenkin antavat vielä odottaa itseään. Avautuuko Pelamon maalitili Espoossa?

» Lähetä palautetta toimitukselle