Onko vihdoin kotivoiton aika?

MESTIS / Ennakko
Viime kaudella liigadebyyttinsä Bluesissa tehnyt Niklas Andersson edustaa nyt Kiekko-Vantaata.
Kuva © Timo Savela
Mestiksessä nähdään pääkaupunkiseudun derby, kun Espoo Unitedin kauden toiseen kotiotteluun vieraaksi saapuu Kiekko-Vantaa.

Molemmat joukkkueet ovat ehtineet pelata kaksi ottelua kauden aikana, ja saldo on molemmilla yksi voitto ja yksi tappio. Lohipaidat ovat saalistaneet pisteen enemmän, sillä tappio-ottelu RoKia vastaan venyi jatkoajalle. Ehkä erikoista on, että voitot ovat tulleet vieraissa ja tappiot kotikaukalossa.

Espoo Unitedin peliä on vaivannut epävarmuus. Virheitä sattui etenkin JYP-Akatemiaa vastaan liikaa, ja se myös kostautui. Joukkueen puolustus tarjoaa kiekollisuutta, mutta huipputason oman pään luudat ovat kuitenkin vähissä jopa tälle sarjatasolle. Victor Westermarckissa on sellaiseen aineksia, ja hänen pitää ottaa myös sitä roolia, sillä esimerkiksi junioreista noussut Joel Ylä-Mononen ei ole vielä täysin tottunut aikuisten peleihin. 

Kiekko-Vantaa on hallinnut otteluitaan, ja se saa hyvää apua pelaajistoonsa KHL-joukkue Jokereilta, joka on juuri tällä hetkellä kotiputkessa. Mäkisen kaksoset Miro ja Atte ovat olleet tärkeässä roolissa vantaalaisten miehistössä.

Ongelmana on ollut tehottomuus, sillä maalipaikkojen hyödyntäminen on jäänyt heikoksi. Päävalmentaja Simo Mälkiä on nostanut esille terävyyden puutteen.

Espoo Unitedin parasta osaamista ovat tarjonneet Mestiksen tuttuihin nimiin aiempinakin vuosina kuuluneet pelaajat. Tällainen on esimerkiksi Markus Piispanen, joka on antanut kaksi maaliin johtanutta syöttöä molemmissa kauden sarjaotteluissa.

Seuraa Heitä

Markus Piispanen #18 |

Laitahyökkääjä

Viime kaudella Liigaakin kokeilemaan päässyt Piispanen on näyttänyt kauden alkajaisiksi sellaisia otteita, että tasainen 20 ja 30 pisteen välissä pyöriminen saattaa tällä kaudella muuttua ja uusi piste-ennätys syntyä.

Niklas Andersson #65 |

Laitahyökkääjä

Viime kaudella Bluesissa pelannut pelaaja vaihtoi Kiekko-Vantaan riveihin siinä vaiheessa, kun Espoossa joukkueen kokoaminen oli vielä pahoin kesken. Hän on kuulunut vantaalaisten alkukauden ilonaiheisiin.

» Lähetä palautetta toimitukselle