Jokipojilla kyse elämästä ja kuolemasta – pudotuspelipaikka omissa käsissä

MESTIS / Ennakko
Kotihallissaan varmasti nähdään taisteleva United, vaikka pudotuspelipaikka onkin jo varma.
Kuva © Timo Savela
Runkosarja tulee päätökseen myös Espoo Unitedin ja Jokipoikien osalta, kun kotijoukkue saa vieraita Joensuusta. Jokipojat on voittanut kaikki edelliset kohtaamiset. Ottelu on myös hyväntekeväisyysottelu, sillä kaikki lipputulot lahjoitetaan espoolaisen junioreiden hyväksi.

Vaikka espoolaiset ovatkin jo varmistaneet paikkansa kevään pudotuspeleihin, riittää Jokipojilla panosta illan ottelussa. Jos joensuulaiset onnistuvat ottamaan voiton, säilyy se kahdeksan sakissa ja voi nousta jopa kuudenneksi. Nollan tai yhden pisteen saalis ja LeKin kotivoitto taas tietäisivät mahdollisesti aikaista kesälomaa.

Illan kotijoukkue pelasi edellisen ottelunsa kuluvan viikon perjantaina, kun se kohtasi JYP-Akatemian vieraskentällä. Ottelulla oli siinäkin mielessä pieni merkitys, sillä perjantaina tuli tasan vuosi siitä, kun pelattiin Bluesin viimeinen runkosarjaottelu, joka sekin pelattiin Jyväskylässä.

United oli parempi maalein 4-2. Toisen erän puolivälin tienoilla vierailijat siirtyivät johtoon kahdella nopealla maalilla, joiden välissä pelikello kerkesi kulua ainoastaan 39 sekuntia. Ensimmäinen syntyi tasavajaalla ja siirretyn rangaistuksen aikana ja toinen puolestaan ylivoimapyörityksen päätteeksi. Maaleista vastasivat hyökkääjä Janne Puhakka ja puolustaja Niklas Tikkinen. Espoolaisten kahdesta muusta maalista vastasivat hyökkääjät Jiri Veistola sekä Juuso Kaijomaa.

Espoo United puolusti todella tiiviisti viisikkona sekä karvasi korkealta, täten Akatemia ei päässyt vaarallisille maalintekopaikoille. Aivan ottelun loppuhetkillä espoolaisryhmän puolustuspelaaminen hieman nukahti ja tuloksena nopeat Akatemian kaksi kavennusmaalia.

Jokipoikia vastaan kotijoukkueella ei ole varaa jäähyboksissa istumiseen sekä puolustuspelaamisen tulee toimia saman lailla, miten se toimi suurimmaksi osaksi Akatemiaa vastaan. Joensuulaisilla on vielä panosta viimeisellä kierroksella, joten Espoossa tullaan näkemään kovasti taisteleva ärjyryhmä.

Espoolaisten maalilla jatkaa luultavasti Rasmus Tirronen, jollei häntä haluta lepuuttaa juuri ennen pudotuspelien alkua. Näin ollen Nico Vikstén jatkaa joukkueen toisena maalivahtina. Kokoonpanosta myös voidaan nostaa esille hyökkääjä Joona Puhakka, joka on päässyt viime peleissä pelaavaan kokoonpanoon yhdessä Olli Iisakan ja Nicolas Wuolteen kanssa.

Ärjyykö Jokipojat Espoon Areenalla?

Jokipojilla on viimeisessä runkosarjaottelussa kaikki auki, sillä voitto espoolaisista varmistaisi joukkueelle pudotuspelipaikan riippumatta siitä, miten Lempäälässä lopulta ottelu päättyy. Jos joensuulaiset häviävät varsinaisella peliajalla tai saavat yhden sarjapisteen, Jokipoikien jatkopaikka on lempääläläisten käsissä.

Perjantain ottelussa onnistui maalivahtipelaaminen, sillä Samuel Jukuri torjui nollapelin, kun Jokipojat kaatoi Kiekko-Vantaan maalein 1-0 voittomaalikilpailun jälkeen vieraissa.

Myös Jokipoikien päävalmentaja Jouni Varis oli varsin tyytyväinen joukkueensa esitykseen voitokkaan Kiekko-Vantaa ottelun jälkeen.

− Oli laadukas jääkiekkopeli, vaikka 60 minuuttia pelattiin ilman takaiskuja. Toteutimme suunnitelmaa, ja se toimi hyvin, totesi Jokipoikien päävalmentaja Varis.

Jokipojat on voittanut kuluvalla kaudella Espoo Unitedin kolmesti sekä varsinkin viimeksi Espoossa hallitsi suvereenisti pelitapahtumia. Edellisen kerran joensuulaiset kohtasivat espoolaisryhmän tammikuun puolivälissä, jolloin Jokipojat oli parempi kotonaan voittomaalikilpailun jälkeen maalein 3-2. Muut kaksi keskinäistä kohtaamista menivät joensuulaisille hieman selvemmin lukemin.

Seuraa Heitä

Niklas Tikkinen #55 |

Puolustaja

Onnistui edellisessä ottelussa maalinteossa, pelannut todella hyvän alkuvuoden. Omistaa loistavan laukauksen. Jatkuuko myös hyvä vire kevään tärkeissä peleissä?

Oskari Lehtinen #58 |

Laitahyökkääjä

Turkulainen nousi perjantaina Vantaalla ainoana maalintekijänä ottelun ratkaisijaksi. Maaliverkko heilui myös viime lauantaina JYP-Akatemia vastaan, kun pitkä tappioputki katkesi. Mahdollisesti yksi kevään pelaaja?

» Lähetä palautetta toimitukselle