Erikoinen pelipäivä tuo vaihtelua arkeen

MESTIS / Ennakko
Espoo United on ollut vahva kotijoukkue.
Kuva © Petteri Äikäs
Sunnuntai-iltana pelataan epätavallisesti yksi Mestis-ottelu. Kotijoukkue Espoo United saa vieraita Kajaanista. Molemmilla joukkueilla on rasitteena tappio edellisestä ottelusta. Espoolaiset hävisivät omansa LeKille ja vierasjoukkue Hokki TUTOlle.

Espoo United on ollut alkukauden aikana vahvempi kotihallissa kuin vieraissa. Siksi on odotettavissa, että poikkeuksellisessa sunnuntai-illan Mestis-ottelussa kotijoukkue taistelee kolmesta sarjapisteestä. Espoolaiset löytyvät sarjataulukosta sijalta kymmenen ja illan vastustaja Hokki löytyy viimeiseltä sijalta vain kolme pistettä jäljessä. Espoolaiset ovat kuitenkin kaksi ottelua vähemmän pelanneet.

Espoolaiset hävisivät perjantaina LeKille Tampereella luvuin 4-2. Ottelun alku oli espoolaisille todella epäonninen sekä varsin surkea, sillä Leki iski ensimmäiseen viiteen minuuttiin kaksi osumaa. Unitedin maaleista vastasivat puolustaja Victor Westermarck ja nuori hyökkääjälupaus Emil Oksanen. Unitedin tehokkaimmat olivat espoolaisten nuoriso, joista Oksanen iski tehot 1+1 ja nuori hyökkääjä Valtteri Lipiäinen kirjautti tehot 0+2. Lipiäinen on esiintynyt varsin kypsästi sekä pelannut varsin hyvin.

United paransi otteitaan ottelun edetessä, vaikkei se riittänytkään voittoon tai pisteille.

− Emme olleet hereillä ottelun alussa. Aloimme tehdä perusasioita paremmin ottelun edetessä, ja pääsimme sitä kautta peliin mukaan, hyökkääjä Jiri Veistola summasi ottelun jälkeen.

Unitedin päävalmentaja Timo Hirvonen ei ollut LeKi-ottelun jälkeen tyytyväinen joukkueensa esitykseen.

− Tiesimme LeKin huippuvireen, mutta emme onnistuneet vastaamaan siihen. Paransimme loppua kohden, mutta se ei riittänyt tänään, puheli Espoo Unitedin päävalmentaja Hirvonen ottelun jälkeen.

Kotijoukkueen maalissa jatkaa luultavammin alkukauden aikana otteitaan parantanut Rasmus Tirronen. Edellinen ottelu ei ollut Tirrosen vahvin mahdollinen. Pieni mahdollisuus on, että espoolaisten toinen maalivahti Samuli Rasilainen hyppää kehiin, jos ottelun kulku on samanlainen kuin edellisessä vierasottelussa LeKiä vastaan.

Vierasjoukkue Hokki pelasi edellisen ottelunsa eilen lauantaina, kun se kohtasi Turussa TUTOn. Ottelu päättyi TUTOn voittoon vasta voittomaalikilpailun jälkeen luvuin 5-4. Hokin maaleista vastasivat Anton Ollikainen, Risto Mattila, Joni Piipponen ja Mestis-uransa ensimmäisellään Tino Metsävainio. Kajaanilaisten maalilla torjui Tuukka Smura, joka joutui rehkimään 45 torjunnan verran, kun taas virkaveljet Kristian Järvinen sekä Karolus Kaarlehto torjuivat TUTOn maalilla yhteensä vain 22 kertaa.

Kajaanilaiset johtivat ottelua peräti kahteen otteeseen kahdella maalilla, mutta eivät onnistuneet pitämään johtoaan ottelun loppuun asti. Hokilla on myös ollut erittäin suuria vaikeuksia vierasotteluissa, vaikka haastoikin sarjassa ylempänä majailevaa TUTOa varsin mallikelpoisesti. Kauden ensimmäinen vierasvoitto tuli vasta viime viikolla Kokkolassa.

Hokilla on ollut viime aikoina suurta epätasaisuutta erityisesti erikoistilanteissa. Yli kuukauden mittainen ylivoimamaaliton putki päättyi Turussa, jossa Hokki-ylivoima jauhoi kaksi maalia. Alivoimalla joukkue kuitenkin antautui kolmeen otteeseen.

− Tiukka peli, ehkä vähän olimme tasakentällisin, ja muutenkin perässä. Kaverilla oli todella tehokas ylivoima tänään. TUTO oli kuskin pukilla ottelussa, mutta me olimme tehokkaita omissa maalipaikoissamme, ja onnistuimme puolustamaankin pääosin ihan hyvin, summasi Hokki-valmentaja Jari Laukkanen ottelun jälkeen.

Ratkaisun paikat

Kotijoukkueen tulee olla hereillä ottelun ensi minuuteista lähtien, jos se mielii saalistaa täydet kolme sarjapistettä. Perjantain ottelu oli surkea, joten parannusta pitää tapahtua perjantaihin verrattuna. Maalivahtipelaaminen tulee olla paremmassa kunnossa, niin kuin myös erikoistilannepelaaminen.

Ottelusta tulee varmasti erittäin tasainen, sillä vierasjoukkue Hokki aikoo taistella voitosta loppuun asti. Molemmille joukkueelle tulee varmasti olemaan omat hetkensä, ne pitää myös osata käyttää oikein.

Kotijoukkue on ollut kuitenkin sen verran vahva kotona, joten kajaanilaisille ei ole missään tapauksessa helppo tehtävä palata Kajaaniin kolme pistettä mukanaan.

Vierasjoukkue onnistui eilisessä ottelussaan varsin hyvin ylivoimalla, saa nähdä jatkaako se hyviä otteitaan myös Espoossa. Kajaanilaisten alivoima on toiminut koko alkukauden ajan varsin mallikkaasti, tosin TUTO-ottelussa turkulaiset iskivät kolme maalia juuri ylivoimalla.

Puolustuspelaaminen, varsinkin viisikkopuolustuspelaaminen tulee olemaan isossa osassa. Mitä pidemmäs ottelu etenee, niin sitä tärkeämmäksi se korostuu voittoa ajatellen. Kotijoukkueella on ollut ajoittaisia ongelmia viisikkopuolustamisen kanssa. Väliin mahtuu kuitenkin loistavia puolustustaisteluita, mutta myös omassa puolustuspäässä on tullut iso nukahduksia.

Seuraa Heitä

Emil Oksanen #2 |

Laitahyökkääjä

Pelannut alkukauden aikana varsin hyvin, parantaen peliään joukkueen tavoin. Iski edellisessä ottelussa yhden maalin sekä alusti espoolaisten toisen osuman. Jatkaako myös kotona hyvää pelaamista?

Niklas Näppi #13 |

Laitahyökkääjä

Maalinsylkijä on ollut alkukauden syväjäässä. Pelaaminen on kuitenkin ollut pirteää sekä paikkojakin on tullut. Joko gorilla putoaa niskasta Espoossa?

» Lähetä palautetta toimitukselle