Kotkan poikii ilman siipii

MESTIS / Ennakko
Ennakkoasetelmien mukaan Ahmoille on luvassa itsenäisyyspäivän kunniaksi leppoisa maalintekoharjoitus. Jää-Kotkien toiveissa lieneekin, että Ahmojen pelaajat astelevat kaukaloon juhlatunnelmissa hakemaan helppoa voittoa.

Jää-Kotkien kaudesta 2002-03 ei paljon kerrottavaa jälkipolville jää – ainakaan positiivista sellaista. 5-1-vierasvoitto Kajaanista oli hieno suoritus, mutta valitettavan yksinäinen sellainen. 22 muusta ottelusta pisteitä on kertynyt yhteensä yksi.

Pelaajien itseluottamus on koetuksella, mutta eipä heillä ole toisaalta paineitakaan. Ukilaisten seuraava tärkeä ottelu on näet vasta maaliskuussa karsintojen alkaessa. Sitä ennen on vielä puolen runkosarjan verran aikaa hioa kuvioita kuntoon, ja viime peleissä maalinteko onkin onnistunut mukavasti. Jää-Kotkat iski kolme maalia sekä KooKoon että Kiekko-Vantaan reppuun, vaikka pistetili ei karttunutkaan.

Kotkien ahmakasvatti Marko Raita on kauden mittaan päässyt tehopisteiden makuun. Joukkueen viimeisen maalin keskiviikkona Valtti-Areenalla viimeistelleen Raidan pistesaldo on 2+5.

Ahmoille ottelu on lähinnä asennetesti. Sen verran suuri joukkueiden tasoero on, että normaalin suoritustason pitäisi riittää voittoon ilman suuria vaikeuksia. Tavallaan UJK:n kohtaaminen osuu Ahmoille hyvään saumaan, sillä sarjapisteiden kohtalon ratketessa ajoissa joukkue voi säästää avainpelaajiaan härkäviikon päättävään Hermes-otteluun.

Mielenkiintoista seurattavaa kotiyleisölle on paitsi valmentaja Janne Tormosen maalivahtivalinta, myös tehokkaimman pistemiehen kantaman sinikypärän kohtalo. Perjantaina kypärä on ensimmäistä kertaa Miikka Jäsken päässä, mutta ehdokkaita sinisen kantajiksi on neljä kolmen pisteen sisällä.

Itsenäisyyspäivän takia perjantain ottelu alkaa poikkeuksellisesti jo kello 17.

» Lähetä palautetta toimitukselle