Ahmojen haaste: TuToa vastaan ilman Michaud\'ta

MESTIS / Ennakko
Alfie Michaud on tukkinut Ahmojen maalin yhteenmenoon reilut kahdeksan erää, tarkalleen 164 minuuttia ja kaksi sekuntia, mutta ei tuki enää. Tapparan kutsuttua maalivahtinsa takaisin liigaan Ahmojen tolppien väliin luistelee Joonas Lindberg. Muutos maalivahtitilanteessa tasoittaa ottelun voimasuhteita huomattavasti.

Vahvistunut TuTo on sarjataulukon kertomasta huolimatta nykyisessä maalivahtitilanteessa jopa Ahmoja tasokkaampi ryhmä. Kotietu riittää pitämään Ahmat suosikkina, mutta vain niukasti.

Taakse jääneellä viikolla TuTon kolmessa ottelussa tehtiin maaleja vaatimattomasti kymmenen osuman keskiarvolla. Hyökkäys toimii, mutta puolustus ei.

Taitavista kenttäpelaajista huolimatta turkulaiset ovat karsintaviivan paremmalla puolella ainoastaan maalieronsa turvin, joten TuTo on vahvistanut rivejään kahdella paluumuuttajalla. Jussi Rantala ja Anssi Silfver tuovat lisätehoa pakiston kiekolliseen peliin. Sen sijaan Jussi Timonen palasi jo TPS:ään, vaikka alunperin hänen piti edustaa TuToa joulutaukoon saakka.

Hyökkääjistä pitkäaikaispotilaat Atte Saunamäki ja Timo Hurskainen ovat jo saaneet pelejä alleen, mutta laitahyökkääjä Sami Terho loukkasi polvensa viime viikolla sen verran pahasti, että kausi on paketissa hänen osaltaan. Nuori hyökkääjä Tuukka Pulliainen sai Ahmojen Juha-Pekka Loikaksen tavoin kutsun maajoukkueeseen.

Ahmoille ja kotiyleisölle lähtökohdat ovat mielenkiintoiset. Peli kulkee, ja sijoitus sarjataulukossa on parempi kuin koskaan aiemmin kauden edettyä yli puolivälin. Jos Ahmat pystyy edelleen välttämään "leijumisen", on joukkue itseluottamuksensa ja nälkänsä myötä vaikeasti voitettava kotihallissaan. Suuri haaste on kuitenkin muuttunut maalivahtitilanne, sillä Alfie Michaud'n torjumien viiden ottelun ajan tappio oli tuntematon käsite, mutta oma kasvatti Joonas Lindberg on haastavassa paikassa taitavien turkulaishyökkääjien kanssa.

Päivitetty 11.12. klo 13.28

» Lähetä palautetta toimitukselle