Petojen kohtaamisessa Ahmat ja nuoret Leijonat

MESTIS / Ennakko
Viikko sitten Mikkelissä turnauksen pelannut nuorten maajoukkue aloittaa viimeisten Mestis-peliensä rupeaman Hyvinkäällä voitolla tauolta palanneen Ahmojen vieraana. Hyvinkäältä lähtöisin olevista pelaajista Suomi-paidassa esiintyvät Mikko Kalteva ja Tommi Oksa.

Kotikisoihin valmistautuvat Aravirran leijonat ovat ehtineet syksyn aikana kohdata jo kahdeksan Mestiksen joukkuetta. Avauspelissään Kiekko-Vantaan vieraana maajoukkue oli täysin vastaantulija, mutta sen jälkeen yhteispelin parantuessa on tilille napsahtanut kaksi voittoakin.

Jonkinlaista esimakua sunnuntain Ahmat-pelille antanevat maajoukkueen tulokset muita Mestiksen alemman kastin joukkueita vastaan. TuTo ja Haukat voittivat vierailijansa vähämaalisissa kamppailuissa 3-0 ja 3-1, mutta FPS jäi kotonaan täysin aseettomaksi, kun nuoret lupaukset voittivat 4-0. Forssalaisten lisäksi Aravirran suojatit ovat voittaneet Salamat Kirkkonummella jatkoajalla maalein 5-4.

Hyvinkäälle valittu joukkue eroaa aika paljon Mikkelin maajoukkueturnauksen ryhmästä, ja pelaajistosta puuttuu useita todennäköisiä MM-kisapelaajia.

Suomi-paidan Hyvinkäällä pukee päälleen kaksi Ahmojen junioreista Helsinkiin ja Jokereihin suunnannutta peluria. Puolustaja Mikko Kalteva oli mukana nuorten MM-kisoissa jo viime talvena, ja tällä kertaa maajoukkueen pelaajistoon on valittu myös hyökkääjä Tommi Oksa. Sekä Kalteva että Oksa ovat edustaneet Suomea toistaiseksi viidessä Mestiksen ottelussa. Oksan tilillä on yksi maali, kookkaalla Kaltevalla syöttöpiste.

Lauantaina Kalteva ja Oksa pääsivät pisteille, kun Jokerit voitti A-nuorten SM-liigassa KalPan.

Ahmakasvateista tyrkyllä MM-kisoihin on myös Bluesin laitahyökkääjä Lauri Tukonen, mutta sunnuntaina Hyvinkäällä Tukonen ei mukana ole.

Mestiksestä tuttuja pelaajia maajoukkueessa ovat KalPan ja Haukkojen tulokastaiturit Aki Keinänen ja Vili Mustonen, sekä jo viime kaudella TuToa edustanut sentteri Tuukka Pulliainen.

Kotijoukkue Ahmat palasi vaikean syksyn jälkeen tauolta lupauksia antavasti voittamalla Kiekko-Vantaan jatkoajan jälkeen 2-1. Alkukaudesta harmaita hiuksia valmentaja Kari Lehtiselle aiheuttanut maalivahtipeli oli erinomaisessa kuosissa, kun armeijan takia ailahdellut Tommi Niemelä oli maalillaan itse varmuus. Tarkasti puolustanut ahmaryhmä ei pitkästä aikaa myöskään antautunut alivoimalla kertaakaan, vaan tappoi onnistuneesti kaikki kuusi rangaistustaan.

Vaihtelevalla ryhmällä pelaavan maajoukkueen ja seurajoukkueiden välisten otteluiden voimasuhteiden arvionti on hankalaa, mutta alle kaksikymppisten aiempien tulosten perusteella sunnuntain ottelusta voisi olettaa varsin tasaista. Koska Aravirran ryhmä ei ole liikkeellä kaikkein vahvimmalla ryhmällään ja Ahmojen ilme oli torstaina lupauksia antava, voisi kotijoukkuetta pitää hienoisena suosikkina.

Maajoukkue Ahmoja vastaan

Maalivahdit

31 Tommi Tervo, Ässät

32 Joonas Hallikainen, Jokerit

Puolustajat

5 Mikko Kalteva, Jokerit

6 Tommi Pelkonen, Blues

7 Ville Mäntymaa, Tappara

21 Kevin Kantee, Jokerit

24 Oskari Korpikari, Kärpät

27 Toni Kiren, Pelicans

43 Juuso Hietanen, HPK

45 Toni Niemi, Ilves

Hyökkääjät

10 Jussi Makkonen, TPS

13 Mikko Silvennoinen, Jokerit

14 Aki Keinänen, KalPa

15 Tommi Oksa, Jokerit

16 Antti Pihlström, Blues

17 Vili Mustonen, Haukat

18 Tuukka Pulliainen, TuTo

19 Jaakko Viljanen, JYP

28 Matias Keränen, Blues

39 Valtteri Tenkanen, JYP

41 Ari Kovanen, JYP

49 Matti Uusivirta, Blues

» Lähetä palautetta toimitukselle