KooKoo ja Hyvinkään kirous

MESTIS / Ennakko
KooKoo lähtee leveämmän pelaajamateriaalinsa turvin otteluun hienoisena ennakkosuosikkina. Tahmeasti sujuneet viime kierrokset sekä historian siipien havina puoltavat kuitenkin Ahmojen mahdollisuuksia.

Rapakon toisella puolella rakastetaan tarinoita. Mikäli Ahmat ja KooKoo olisivat NHL-seuroja, alkaisi tämä ennakko seuraavalla tavalla:

Keväällä '98 Ahmat olivat tiukan paikan edessä. Divarikarsinnoissa oli tosi kyseessä, ja nousua yrittänyt KooKoo johti sarjaa otteluvoitoin 2-1. Hyvinkääläiset nousivat kuitenkin vieraissa tasoihin, yli 3000 KooKoon kannattajasta huolimatta. Ratkaisevaan peliin Hyvinkäällä joukkueet valmistautuivat huolella. Näin teki myös intohimoinen ahmakannattaja, postinkantaja ja sivutoiminen meedio Lady Tappurainen. Tappurainen päätti varmistaa suosikkijoukkueensa voiton, ja hautasi takapihalleen perunajauhoista leipomansa Kari Henttu -lookalike-voodoonuken. Sen jälkeen ei ole KooKoo Hyvinkäällä menestynyt, vaikka valmentajat ovatkin vaihtuneet.

Mutta, koska kyseiset joukkueet pelaavat kotoista Mestistä, unohdamme fiktion ja tyydymme toteamaan tosiasian: KooKoo on voittanut sarjapelin Hyvinkäällä viimeksi 7.11.1999, jolloin Ahmat kaatui lopulta 3-4. Voittomaalin iski Timo Nurmberg. Sen jälkeiset viisi peliä ovat siis kaikki päättyneet Ahmojen voittoon. Maalierokin on musertava 20-6.

Viime kauden kohtaamiset Hyvinkäällä päättyivät kotijoukkueen eduksi 3-0 ja 5-3. Tomi Lindforsin kypärätemppu kaatoi KooKoon Kouvolassa kertaalleen, mutta runkosarjan viimeisestä välienselvittelystä isännät poistuivat lopulta voiton saaneena.

Ahmojen Jukka Penttinen saalisti KooKoota vastaan tehot 2+5 ja "vastustajan" paitaan kesällä vaihtanut Lindfors teki neljä maalia. Kouvolalaisista tehokkain oli ykköskenttä, ja varsinkin parivaljakko Tatu Kattelus (3+4) - Timo Nurmberg (0+7).

Tämä kausi

Ahmat on saalistanut alkukauden kahdeksasta pelistään kuusi pistettä. Vastustaja KooKoolla pisteitä on kasassa 9.

Viime kauden luottomolari Sami Heinosen menetys on näkynyt Ahmojen pelissä. HPK:n kautta Vantaalle siirtynyt Heinonen oli sarjan parhaita, jollei paras, maalivahti. KooKoota vastaan hän pysäytti kiekot viime kaudella 91,4% varmuudella. Nuori itävaltalaisvahvistus Patrick Machreich ei ole ainakaan vielä yltänyt läheskään samaan, torjuntaprosentti on tällä hetkellä vaatimaton 87,3%. Kuopiossa kesken peliä maalille vaihdettu Joonas Lindberg saattaakin saada tililleen kauden toisen Mestis-avauksensa.

Kouvolassa puolustus ja maalivahtipeli on toiminut. Seitsemän ottelua pelannut Carl Grahn pitää hallussaan sarjan molaritilaston piikkipaikkaa, ja joukkue on päästänyt vasta 18 maalia. Ongelmia sen sijaan on hyökkäyspäässä. Tehottomuudesta kärsivä joukkue ei ole tällä kaudella pystynyt tekemään kahta maalia enempää vieraspeleissä. Omaa peliään on pystynyt pelaamaan vain Mikko Kinnusen jotama kakkoskentällinen.
Ahmoilta päävastuun maalinteosta on kantanut ketju Penttinen (2+9) - Loikas (7+2) - Jäske (3+4), mutta taustatukea on tullut muistakin ketjuista.

Vanhoja tuttuja

Ottelun jälkeen kentälle jäänee juttukavereita. Ahmojen viime kauden paras pistemies Lindfors siirtyi täksi kaudeksi Kouvolaan, ja kookas Marko From löysi itselleen uuden pelipaikan kotijoukkueesta. Ahma-hyökkääjä Raine Pulkkisella on monivuotinen KooKoo-tausta ja "iki-KooKoo" Mikko Outinen piipahti Hyvinkäällä pelaten tilastojen valossa hyvän divarikauden 96-97.

Lindfors oli keskiviikon Hokki-pelistä sivussa, mutta on aloittanut kauden pirteästi keräten viisi syöttöpistettä. Niinikään viime kierrokselta sivussa olleen Pulkkisen alkukausi on ollut onnistunut; tehot 1+2 sekä armoton tsemppi. Pulkkinen onkin varmasti tärkeä pukukoppipelaaja nuoressa joukkueessa.

Keskiviikon kierroksella olivat lisäksi sivussa Outinen sekä Ahmojen Lauri Tukonen. Miesten pelikunnoista ei ole selvyyttä.

Fanibussi Hyvinkäälle lähtee Kouvolan linja-autoasemalta klo 14.30. Matkan hinta on kymmenen euroa (sisältäen lipun). Lisätietoja KooKoon toimistolta.

» Lähetä palautetta toimitukselle