Pidentääkö Ahmat FPS:n tappioputkea?

MESTIS / Ennakko
Ahmoilla on oiva mahdollisuus parannella sarjataulukon viidettä sijaansa lauantai-iltana, kun Hyvinkäälle saapuu kolmen ottelun tappioputkeen ajautunut Forssan Palloseura. Ahmat kaipaisi hiljalleen onnistumisia myös kahden tehovitjan ulkopuolelta, ja forssalaisten täytyisi karsia rangaistusminuuttejaan.

Alkukausi on ollut Ahmoille siitä erikoinen, että joukkue on ollut sarjataulukossa vastustajaansa ylempänä kaikissa pelaamissaan otteluissa. Ennen avauskierrostahan joukkueet listattiin aakkosjärjestykseen, joten tavallaan toteamus päti silloinkin. Poikkeusta ei tee kotiottelu FPS:ää vastaankaan, sillä Ahmoilla pisteitä on neljä, ja forssalaisvierailijalla kaksi.

Ahmat on kaukalossa osoittanut, että puheet pudotuspeleihin menosta eivät ole tuulesta temmattuja. Vieraspelit Hermestä ja TuToa vastaan tuottivat kaksi pistettä yhteismaalierolla 8-8. Vaikka Turussa loppukiri ei aivan samanlaista tulosta tuottanut kuin edellisessä pelissä Kokkolassa, kehui monivuotinen TuTo-luotsi Anatoli Bodganov silti tämän kauden Ahmoja viime vuotista paremmaksi.

Alkukaudesta Ahmojen tehot ovat olleet lähes kokonaan kahden kokeneimman hyökkäysketjun varassa. Juha-Pekka Loikaksen ketju on onnistunut maalinteossa seitsemän, ja Janne Lehtisen vitja kahdeksan kertaa. Jan Erikssonin kolmonen on ajoittaisista hyvistä kuvioistaan huolimatta päässyt maalitilastoihin vain kertaalleen, ja nelosketjun miehet eivät ole osuneet maalitolppien väliin vielä lainkaan. FPS:ää vastaan toiveissa olisikin, että pelaajat saisivat onnistumisia aiempaa laajemmalla rintamalla.

Joko Keinänen onnistuu Hyvinkäällä?

Forssan Palloseura on ajautunut hienon KalPasta ottamansa avausvoiton jälkeen kolmen ottelun tappioputkeen. Viimeksi Hermes osoittautui Kokkolassa liian vahvaksi. Ottelun tulos 6-1 oli tosin osittain harhaanjohtava, sillä FPS:lläkin oli omat tilaisuutensa, ja Hermes kaunisteli maalilukuja parilla osumalla lopussa pelin jo ratkettua. Kokonaisuutena alkukausi on kuitenkin osoittautumassa Pekka Laksolan ryhmälle odotetun vaikeaksi.

Forssalaisten onnistujia ovat olleet keskushyökkääjät Jukka-Pekka Koistinen (4+1), Tapio Ahtonen (2+1) ja Rami Jokinen (2+1), jotka yrittävät paikata Ville Kiiskisen sentteriosastolle jättämää isoa aukkoa. Tarkkoina Ahmojen puolustus saa olla myös Matti Raunion (1+2) ja toistaiseksi vasta yhden maalin laukoneen, mutta välillä vastustajan puolustajia hassutelleen virolaislaituri Andrei Makrovin kanssa.

Hyökkäys FPS:llä muutaman tähtipelurin johdolla vielä vertailun kestäisi, mutta puolustus on vuotanut jo 19 maalin verran. Forssalaisten urakkaa ei ainakaan helpota se, että maalivahti Pasi Keinänen ei ole Hyvinkään hallissa viihtynyt, eikä Keinäsen tilillä ole ainoatakaan ehjää peliä Ahmojen vieraana.

Ongelmia FPS:llä ovat aiheuttaneet alkukaudesta runsaat rangaistusminuutit, sillä joukkueen alivoimapeli on toiminut vain välttävästi. Vastaavasti Ahmat on viime kaudesta poiketen ollut sarjan ensiaskelilla parhaita joukkueita erikoistilanteissa. Kokkolan reissulla hyvinkääläisiä syytettiin paikallisessa lehdistössä rumistakin otteista, mutta Turussa taklaavan joukkueen saldona oli vain neljä kaksiminuuttista. Mikä lienee tuomarilinja lauantain ottelussa?

Harjoitusotteluissa Ahmat voitti FPS:n sekä kotonaan että vieraissa. Tämänvuotinen Ahmat on myös paperilla luokkaa vierailijaansa vahvempi, ja kun kotietu on Hyvinkäällä ja Forssassa perinteisesti ollut hieman tavanomaista suurempi, on Ahmat kotihallissaan selkeä suosikki lauantaina.

» Lähetä palautetta toimitukselle