Mestis-kierros: Ketterä jatkamaan voittoputkeaan - pudotuspeliviivalla tungosta

MESTIS / Kierrosennakko
Ystävänpäivänä on luvassa Mestiksessä täysi kierros, kun pelejä pelataan Espoossa, Kokkolassa, Imatralla, Heinolassa, Rovaniemellä ja Turussa. Kenties kaikkein mielenkiintoisin ottelu nähdään Turussa, kun TUTOn vieraaksi luistelee ailahtevasti viime aikoina pelannut Kiekko-Vantaa.

Peliitat lähtee hakemaan pelijuonta kiinni karsintoja varten

Peliitat kohtaa KeuPan. Lähtökohdat ovat selvillä jo ennen ottelua: Peliitat kamppailee tehokkuuden ja heittelehtivien peliesityksien kanssa siinä, missä KeuPa jatkaa voittokulkuaan kohti runkosarjan voittoa. KeuPan Jere Helenius ja Teemu Huttu iskivät Kiekko-Vantaata vastaan huikeat tehopisteet, yhteensä 4+5.

Heinolan Peliitat kohtaa keskiviikkona sarjakärki KeuPan. Runkosarjan jumbosijaa pitävä Peliitat on kärsinyt puolustuksen ja maalivahtiosaston heikkoudesta. Kuitenkin joukkueen vahvuudeksi on todettava hyökkäyspeli, joka on takkuillut viime aikoina.

Joukkueen vastuunkantajaksi on ilmoittautunut Samuel Salonen, joka on tehtaillut tehopisteitä lähes piste per peli -tahdilla. Kenties tuloksia tärkeämpää heinolalaisille on saada peli uomiin karsintoja varten. Parhaan ja huonoimman tekemisen ero on liian suuri.

KeuPa puolestaan johtaa runkosarjaa kahdeksan pisteen erolla toisena olevaan SaPKoon. KeuPa on kuntopuntarissa kelposijalla, kun viidestä viimeisestä ottelusta on tullut kolme voittoa ja kaksi tappiota.

KeuPa pelasi 2. helmikuuta Kiekko-Vantaata vastaan Keuruulla ja voitti selvästi 7−2. Silmiinpistävää oli se, että KeuPan miehistöstä jopa yhdeksän pelaajaa puuttui kokoonpanosta, kun nämä pelasivat liiga-JYPin matkassa Helsingissä. Pisteitä naputtelivat muun muassa Jere Helenius, 2+3, ja Teemu Huttu, 2+2.

Joukkueet ovat kohdanneet kuluvalla kaudella kolme kertaa, ja Peliitat on voittanut kaksi ja KeuPa yhden ottelun.

Tilastot

Jatkuuko Ketterän voittoputki? Jokipojilla edessään tärkeä ilta

Seitsemän ottelun voittoputkessa oleva Ketterä hakee parempia asetelmia kevään pudotuspeleihin. Jokipojat sen sijaan on noussut kuudenneksi ja haastaa mallikkaasti vastustajia, olivat nämä millä sijoilla tahansa runkosarjassa.

Imatran Ketterä on tällä hetkellä Mestiksen kuumin joukkue. Sen voittoputki on venynyt jo seitsemän ottelun mittaiseksi. 7. helmikuuta joukkue voitti Espoo Unitedin helposti 6−2. Ketterälle tarjoiltiin mahdollisuutta johto-osumaan kahden miehen ylivoimalla, kun Unitedin Kim Hirschovitsille tuomittiin 2+10 minuuttia selästä taklaamisesta. Hetkeä myöhemmin Jesse Väkelä joutui jäähyaitioon korkeasta mailasta. Näistä huolimatta Ketterä ei pystynyt maalintekoon.

Jokipojat ja Ketterä ovat kohdanneet runkosarjassa neljä kertaa. Voitot ovat Jokipojille 3−1. Jokipojat pelasi niin ikään Unitedia vastaan, kun paremmuudesta taisteltiin 9. helmikuuta Joensuussa. Ottelu oli tiukka joensuulaisille, mutta erätauon jälkeen kaukaloon luisteli virkeä kotijoukkue.

Jo ensimmmäisessä erässä oli nähtävissä, että kotijoukkue Jokipojat tuli illan otteluun paljon Unitedia fyysisempänä. Jokipoikien viisi viimeisintä ottelua ovat menneet niin, että voittoja on tullut kolme ja tappioita kaksi.

Kuntopuntarin heikoin lenkki saa vieraita Lempäälästä

Espoo United on pisteen päässä pudotuspeleistä. LeKi sen sijaan löytyy runkosarjasta sijalta seitsemän.

Espoo United ja LeKi kohtaavat toisensa viidennen kerran. Voitot aiemmista otteluista ovat tasan 2−2. Espoolaiset ovat kohdanneet viime aikoina vaikeuksia, kun viidestä viimeisestä ottelusta vain kahdesta on tullut voitto. Tappiot tulivat IPK:lle, Jokipojille ja Ketterälle.

Espoolaiset ovat kärsineet erinäisistä tärkeistä asioista. Viisikkopuolustus hajoaa turhankin usein. Lisäksi maalinteko ja hyökkäykset tökkivät, mikä on johtanut siihen, että viimeistely puuttuu. Suurimmat ongelmat espoolaisilla on puolustuksen kanssa, kun vastustaja pääsee liian helposti hyökkäysalueelle.

LeKi sen sijaan kärsi lauantaina suurinumeroisen tappion SaPKolle maalein 4−7. LeKille ottelu oli monivaiheinen. Ottelu oli käytännössä pelattu, kun SaPKo meni 3−1-johtoon. LeKille avautui tuhannen taalan paikka tulla tasoihin, kun Otto Mäkinen pääsi yrittämään rangaistuslaukausta. Peter Forsbergin lanseeraama harhautus pysähtyi kuitenkin Roope Urpolahden patjaan.

− Paikalla olleet näkivät, mitä kaukalossa tapahtui. Olimme pelin päällä, mutta ihmettelen oikeasti, miten voitto voi toisinaan ratketa, totesi LeKin pääluotsi Miikka Kuusela.

4 - 2
IPK

Taistelua pudotuspeliviivan tuntumassa - RoKI ja IPK ottavat mittaa toisistaan

Rovaniemeläiset ovat vielä mahdollisuuksien rajamailla menossa pudotuspeleihin, jos tuijotetaan runkosarjan tilannetta. IPK sen sijaan pitää kahdeksatta sijaansa hallussaan kynsin ja hampain.

RoKi taistelee pääsystä pudotuspeleihin, kun se löytyy runkosarjan sijalta kymmenen vain neljä pistettä IPK:ta jäljessä. Joukkueella on allaan viidestä ottelusta kaksi voittoa ja kolme tappiota. Voitot ovat tulleet KeuPaa vastaan 1−0 ja Kiekko-Vantaata vastaan 5−4.

RoKi on kärsinyt isosta määrästä puuttuvia pelaajia. RoKi oli perjantain kotiottelussa altavastaaja, eikä saanut peliään kuntoon kuin vasta kolmannessa erässä. Sitkeys kuitenkin tuotti tulosta, ja voitto jäi Rovaniemelle. Joukkue taistelee voitosta tosissaan kokoonpanon vajeesta huolimatta.

IPK puolestaan on petrannut otteitaan. Viidestä viimeisestä ottelusta on kertynyt kolme voittoa ja kaksi tappiota. Lauantaina 10. helmikuuta joukkue voitti Espoo Unitedin 3−1. Iisalmelaisten maalivahti Aleksi Autio pelasi mainion pelin, ja oli yksi IPK:n voiton takuumiehistä.

− Tänään me olimme tehokkaita paikoistamme ja hyödynsimme kaverin heikkoudet, totesi IPK:n päävalmentaja Janne Sinkkonen ottelun jälkeen.

Tilastot

3 - 2

Rakkaat viholliset TUTO ja Kiekko-Vantaa ottavat mittaa toisistaan

Ylemmän keskikastin joukkueet TUTO ja Kiekko-Vantaa ottavat mittaa toisistaan keskiviikkona Turussa. Turkulaiset ovat hivuttaneet itsensä vaivihkaa sijalle viisi.

TUTO ja Kiekko-Vantaa ovat rakkaat viholliset toisilleen. Keskiviikkona Turussa mitellään ylemmän keskikastin ottelussa tärkeistä pisteistä siitä lähtökohdasta, että Kiekko-Vantaa on sijalla neljä ja TUTO sijalla viisi. Eroa joukkueiden välillä on neljä pistettä.

Joukkueet ovat kohdanneet runkosarjassa viisi kertaa, ja voitot ovat vantaalaisille 3−2. TUTOn ottelu 9. helmikuuta SaPKoa vastaan sujui mollivoittoisesti, kun kotijoukkue koki tappion maalein 0−1.

− Tiesimme, että TUTO on kotikentällä erittäin kova ensimmäisellä kymmenellä minuutilla. Lähdimme tappamaan sitä nimenomaan vahvalla kiekollisella pelillä, SaPKo-käskijä Pasi Räsänen myhäili tyytyväisenä voitto-ottelun jälkeen.

Kiekko-Vantaa kohtasi 7. helmikuuta Heinolan Peliitat. Lohipaitojen rutiinisuoritus takasi vantaalaisille kolme sarjapistettä numeroin 5−2. Saldona viidestä viime ottelusta on kolme tappiota ja kaksi voittoa. 

0 - 1

Hermes haastaa sarjakakkosen SaPKon siipirikkoisena

Hermeksen pelit ovat olleet kautta linjain melkoista pakertamista. Joukkue ei ole onnistunut maalinteossa, ja se on kärsinyt kolme tappiota viidestä viimeisestä ottelusta, kun takkiin tuli Espoo Unitedilta, IPK:lta ja Jokipojilta. SaPKo puolestaan hakee vahvistusta sarjan kakkossijan säilyttämiseen.

Hermes löytyy runkosarjasta sijalta 11. Sen peliesitykset ovat olleet melkoisen vaisuja, mutta sillä on vielä mahdollisuudet nousta pudotuspeleihin. Pudotuspeliviivan tuntumassa käydään kovaa taistelua viimeisestä paikasta, kun IPK, Espoo United ja RoKi yrittävät kasvattaa pistetiliään.

SaPKolla on takanaan täyden kuuden pisteen ottelut viikonloppuna. Voitot tulivat TUTOsta 1−0 ja LeKistä 7−4, mutta otteluiden välillä oli suuria eroja pelillisesti. TUTOa vastaan joukkueen pakka pysyi hyvin kasassa ja maalivahti Roope Urpolahti piti nollan sekä torjui yhden rangaistuslaukauksen.

Lauantaina SaPKon peli oli lepsumpaa, eikä joukkue ollut aina pelin päällä yhtä terävänä. Kokoonpanosta puuttui neljä pelaajaa, joten parhaalla miehistöllä joukkue ei pelannut. Matias Pulli loukkaantui ottelun tiimellyksessä, eikä enää palannut kaukaloon.