Mestis-kierros: Hermeksellä viimeisiä iskun paikkoja, KeuPa HT:n kotiputkelle iso kanto

MESTIS / Kierrosennakko
Mestiksestä ei tällä kaudella ole olympiakävijöitä edes kiekkokääpiöiden ryhmissä, joten on hyvä, että sarja jatkuu normaalisti myös olympialaisten aikana. Perjantain ohjelmassa on neljä ottelua, joista Joensuussa voi povata sarjataulukon perusteella tasaista ottelua tai aikaisempien kohtaamisten perusteella selvää peliä.
2 - 3

Iskeekö Larinmaa syntymäkaupunkinsa joukkuetta vastaan?

Sarjan keskikastissa olevat Jokipojat ja TUTO kohtaavat kolmannen kerran kuukauden sisällä. Aiemmat ottelut ovat tarjonneet murskajaisia.

Perjantain neljästä otteluparista lähimpänä toisiaan ovat TUTO ja Jokipojat. Turkulaiset ovat kolme pistettä edellä Jokipoikia, joten joensuulaisilla on varsinaisen peliajan kotivoitolla mahdollisuus nousta tasapisteisiin. Molemmat ovat ottaneet murskaavat kotivoitot toisistaan tällä kaudella. Jokipojat voitti noin kuukausi sitten 6−1, pari viikkoa myöhemmin TUTO kuittasi lukemin 5−0.

Jokipojat on hävinnyt kaksi edellistä vierasotteluaan, mutta sitä ennen se oli kolmen ottelun voittoputkessa. Ketterää vastaan tappio tuli katkeralla tavalla, sillä joukkue johti ensimmäisen erän jälkeen kolmella maalilla. Mika Koiviston kolmen ottelun maaliputki katkesi Imatralla, mutta hän sai syöttöpisteen Joonas Larinmaan tekemään osumaan. Larinmaan pisteputki on viiden ottelun mittainen, ja yhdeksän edellisen ottelun pistesaldo on 13.

Ailahtelevasti koko kauden pelannut TUTO otti arvokkaan voiton Kiekko-Vantaasta keskiviikkona. Henkilökohtaisella tasolla isoin asia oli Veeti Vuorion Mestis-uran avausmaali. Kauden tehopuolustaja Kalle Valtola katkaisi seitsemän ottelun pisteettömän putkensa.

Ilvestä ja LeKiä tällä kaudella edustanut Henry Mäntylä liittyi TUTOn riveihin tällä viikolla.

Tilastot

Loukkaantuneet

lh
4-6 viikkoa
kh
4-6 viikkoa
kh
1-2 viikkoa
p
Loppukausi

Tällä kaudella

2 - 3

Viimeinen mahdollisuus nousta ylöspäin - tai kääntää kurssi?

Viiden pisteen päässä suorasta säilymisesta oleva Kokkolan Hermes tarvitsee voittoja. Yksi parhaista mahdollisuuksista siihen on, kun alavireinen LeKi tulee vierailulle.

Hermes sai puhtia ennen joulua tekemästään valmentajanvaihdosta, mutta aivan viime ottelut ovat olleet ohdakkeisempia. Neljän edellisen ottelun saldo on neljä pistettä. Toivoa paremmista sijoituksista ei kuitenkaan ole vielä menetetty, ja Hermeksen onkin syytä käyttää oljenkortensa.

LeKi on voittanut viimeisestä kymmenestä ottelustaan vain yhden, senkin jatkoajalla. Samalla jo melko varmalta näyttänyt pudotuspelipaikka on asettunut suureen vaaraan.

Hermeksen joukkue heikentyi, kun Risto Mattila siirtyi Ketterään ja Imatralla pienemmässä roolissa olleet Joni Kallio ja Ville Tenosalmi suuntasivat Kokkolaan. Harmia tuo myös viime viikolla Kiekko-Vantaata vastaan hattutempun tehneen Niko Kuirin loukkaantuminen.

Onko Ketterästä katkaisemaan KeuPa HT:n kotiputki?

Mestistä johtava KeuPa HT saa vieraakseen sarjakolmosen Ketterän. Ottelun voikin laskea kierroksen kohokohtiin, vaikka joukkueiden ero pisteissä onkin merkittävä.

Kun sarjaa on jäljellä kärkijoukkueiden seitsemän kierrosta, KeuPa HT:n ero sarjakakkoseen SaPKoon on yhdeksän pistettä. Kolmantena olevaan Ketterään eroa on vielä neljä pistettä enemmän. 

Ketterä on ollut sarjan parhaimpia joukkueita erityisesti kärkihyökkääjiensä ansiosta. Sarjan viihdyttävimpiin joukkueisiin kuuluvan Ketterän otteluissa tehdään usein paljon maaleja, mistä kertoo myös pistepörssin kärki, jossa imatralaisjoukkueen pelaajat löytyvät sijoilta 1, 3 ja 8.

Keskiviikkona Ketterä näytti jälleen vahvaa taisteluaan nousemalla kolmen maalin takaa jatkoaikavoittoon Jokipoikia vastaan. KeuPa HT:tä vastaan pisteet tulevat kuitenkin olemaan tiukassa, sillä keuruulaiset eivät ole tämän vuoden puolella menettäneet pistettäkään kotikaukalossaan. Edellinen kotitappio on joulukuun ensimmäiseltä päivältä.

Ketterä sai arvokkaan uutisen, kun Jukurien sopimuspelaaja Janne Kumpulainen jää Ketterään loppukaudeksi. Joukkue vahvistuu myös Hermeksestä siirtyvällä Risto Mattilalla.

Tuttuja lukemia vai jotain muuta?

Karsintoihin valmistautuva Heinolan Peliitat yrittää kerätä itseluottamustaan. Vastassa on kolme edellistä otteluaan hävinnyt Kiekko-Vantaa.

Lohipaidat ovat Peliitoille voittamaton kanto kaskessa, sillä kauden molemmat aiemmat kohtaamiset ovat päättyneet Kiekko-Vantaan hyväksi 5−2. Otteluohjelma on ollut kohtaamisten osalta takapainotteinen, sillä kolme otteluista osuu helmikuulle.

Kiekko-Vantaan edellinen voitto irtosi viime viikolla juuri Peliittoja vastaan. Sen jälkeen seurasi myös iso romahdus Rovaniemellä, kun RoKi nousi neljän maalin takaa jatkoaikavoittoon. Joukkueen alakuloisista otteista huolimatta esiin voi nosta Miro Mäkisen, joka on kuuden ottelun pisteputkessa. Sen sijaan Janne Kivilahti on onnistunut tekemään yhdeksän edellisen ottelun aikana pisteitä vain kahdesti.

Peliittojen kuumin nimi on keskiviikkoisessa tappio-ottelussa hattutempun tehnyt Niko Kivelä. Pisteitä hän on kerännyt kolmessa edellisessä ottelussaan.