Mestis-kierros: Espoo United mittaa SaPKon - päättyykö RoKin tappioputki?

MESTIS / Kierrosennakko
Perjantain Mestiskierros tarjoaa monta namupalaa. Suurin mielenkiinto kohdistuu keskikastin mittelöön Espoo United vastaan SaPKo. Savonlinnalaiset ovat hilanneet itsensä sijalle kolme, kun taas espoolaiset pitävät tiukasti kiinni sijaa seitsemän. Jumbosijoista taas kamppaillaan Rovaniemellä, missä RoKi ja Peliitat taistelevat kaivatusta voitosta.
5 - 1

RoKi halajaa yhdeksän ottelun tappioputken katkoa

Rovaniemen RoKilla on meneillään yhdeksän ottelun mittainen tappioputki. Peliitat puolestaan on voittanut viidestä viimeisestä ottelusta peräti neljä.

RoKi on tukalassa tilanteessa. Se on runkosarjassa sijalla 10, ja sillä on meneillään yhdeksän ottelun tappioputki. Rovaniemeläiset kärsivät 6. tammikuuta 0−6-tappion Turussa TUTOa vastaan. Keskinäisistä otteluista voitot ovat tasan 1−1. Ottelut päättyivät 6−5 ja 2−6.

Peliitat sen sijaan on voittanut viidestä viimeisestä ottelusta peräti neljä. Ainoa tappio tuli Ketterää vastaan lukemin 1−3. Viime ottelussa Peliitat voitti TUTOn 6−4, ja Roope Mäkitalo iski hurjat tehopisteet 3+2.

TUTOa vastaan Peliitat karkasi ensimmäisessä erässä jo 3-0-johtoon. Pelicans-lainavahti Joona Voutilainen pelasi hyvän ottelun, kun taas TUTOn Markus Ruusu vaihdettiin Julius Pohjanoksaan.

Tilastot

Edelliset ottelut

RoKi

28.02
Hermes - RoKi
3 - 4 VL
23.02
KeuPa HT - RoKi
7 - 0

Peliitat

23.03
JHT - Peliitat
1 - 6
17.03
JHT - Peliitat
0 - 8
07.03
LeKi - Peliitat
12 - 3
4 - 2

TUTO hakee toista voittoa Kiekko-Vantaasta

TUTO lähtee hakemaan toista voittoa Kiekko-Vantaasta, kun tilanne keskinäisistä otteluista on vantaalaisten hyväksi otteluin 2-1.

TUTO ja Kiekko-Vantaa ovat kohdanneet kaudella kolmeen kertaan. Voitot vantaalaisille otteluvoitoin 2-1. TUTOn viimeisin ottelu oli keskiviikkona Peliittoja vastaan, kun Peliitat kairasi voiton numeroin 6−4. Viidestä viimeisestä ottelusta TUTOlla on tilillään kolme voittoa ja kaksi tappiota.

Kiekko-Vantaa puolestaan on kontannut viime aikoina. Tappioita on tullut peräjälkeen, ja saldo näyttää, että viimeiset kolme ottelua ovat tappioita. Viime ottelussa keskiviikkona Kiekko-Vantaa kärsi tappion Lempäälän LeKiä vastaan numeroin 2−4.

LeKin maalivahti Christian Heljanko joutui kiekkosateeseen, mutta LeKi löysi riittävästi onnistujia hyökkäys- ja puolustuspäässä, ja kuittasivat tärkeät sarjapisteet. Kiekko-Vantaalla oli omat mahdollisuutensa, mutta ilta oli vantaalaisille tehoton.

Piristynyt Hermes haastaa kovassa vireessä olevan Ketterän

Ketterän mainio kuuden ottelun voittoputki katkesi 3. tammikuuta KeuPaa vastaan. Hermestä vastaan Ketterä lähtee ennakkosuosikkina, kun kaksi keskinäistä ottelua ovat päättyneet imatralaisten voittoon.

Ketterä ja Hermes ovat tahkonneet kaudella kaksi kertaa toisiaan vastaan. Molemmilla kerroilla imatralaiset ovat olleet parempia lukemin 6−0 ja 4−1. Ketterällä oli maukas kuuden ottelun voittoputki, mikä katkesi tappioon 3. tammikuuta KeuPaa vastaan 2−4. Viimeisin ottelu oli voitokas Espoo Unitedia vastaan numeroin 5−1.

Hermeksen otteet sen sijaan ovat olleet kohentuneita. Viimeisin voitto tuli Jokipoikia vastaan jatkoajalla 4−3. Peliesitykset keskiviikkona Jokipoikia vastaan olivat ristiriitaiset. Pääluotsi Ari-Pekka Pajuluoman mukaan ongelma oli tiedossa.

− Johtoasemassa pelaaminen on meillä tuskaa ja aiheuttaa minulle huolta. Yksilöt yrittävät ratkoa.

9 - 1
IPK

IPK sarjakärki KeuPan kimppuun

KeuPa on kirinyt 11 pisteen karkumatkalle Mestiksen kärjessä. Iisalmelaiset sen sijaan lähtevät hakemaan kolmea pistettä sijalta kahdeksan.

KeuPa ja IPK ovat kohdanneet kaudella neljästi. Voitot otteluista ovat tasan 2−2. Joukkueet kohtasivat keskiviikkona, ja keuruulaiset olivat parempia lukemin 3−2. KeuPan sarjajohto on jo 11 pistettä toisena olevaan Kiekko-Vantaaseen.

IPK:n pelivire on ollut koetuksella. Iisalmelaiset hakevat voittoa toisessa ottelussa peräjälkeen keuruulaisista. Viimeiset kolme ottelua ovat tappioita, kun takkiin on tullut Peliitoilta ja LeKiltä KeuPa-ottelun lisäksi.

− Lähdettiin nöyremmällä ja tylymmällä asenteella peliin ja laajalla rintamalla onnistuttiin. Kyllä joka jätkä oli tänään hallilla, KeuPan pääluotsi Mikko Heiskanen totesi keskiviikkona.

Espoo Unitedin voittoputki katkesi - SaPKolla voiton paikka

Espoo United kohtaa perjantaina Savonlinnan SaPKon. Joukkueet ovat kohdanneet kaudella kaksi kertaa, joista voitot tasan 1-1. Loukkaantuneena pitkään ollut Kim Hirschovits on näyttänyt pelaajan lahjansa.

Espoo United ja SaPKo ovat kohdanneet tällä kaudella kaksi kertaa. Voitot ovat tasan 1−1, kun ottelut ovat päättyneet lukemiin 3−4 ja 3−2. Espoolaisten viisi viimeistä ottelua ovat olleet vakuuttavia: neljä voittoa ja ainoastaan yksi tappio, mikä tuli keskiviikkona Ketterää vastaan 1−5.

Pitkään toipilaana ollut Unitedin Kim Hirschovits esitteli Ketterä-ottelussa taitojaan erityisesti syöttöjen merkeissä. SaPKo puolestaan on pelannut viisi viimeistä ottelua tasaisen varmasti. Voittoja on tullut kolme ja kaksi kertaa savonlinnalaiset ovat poistuneet kaukalosta tappio niskassaan.

Ketterä-ottelun jälkeen SaPKon päävalmentaja Pasi Räsänen oli tyytyväinen joukkueeseen. Pässipaidat olivat hyvin valmistautuneet ja puolustukseen löytyi oikeanlaista puristusta. TPS-lainavahti Karolus Kaarlehdon lainasopimus jatkuu tammikuun loppuun.