Epätavallinen hattutemppuilija

MESTIS / Haastattelu
Lauantai-illan Mestis-välierien kenties yllättävimmästä suorituksesta vastasi Sportin rouhijahyökkääjä Jani Kiviniemi. 24-vuotias vaasalaisseuran oma kasvatti hattutemppuili KooKoon kustannuksella vaasalaisten 7-2-kotivoitossa.

– En muista koska olen viimeksi hattutempun tehnyt! Joskus todella kauan, kauan sitten, hymyili lauantaina Mestis-uransa ensimmäisen hattutempun tehnyt Jani Kiviniemi.

Runkosarjassa ennemminkin fyysisistä ominaisuuksistaan tunnettu Kiviniemi osui neljästi, mutta nyt samaan tuiki tärkeään kamppailuun onnistumisia tuli kolme. Vaasalaislähtöinen hyökkääjä teki joukkueensa toisen, kolmannen ja neljännen maalin.

– Harvoin on tosiaan tullut kolmea maalia samaan peliin. Tietysti todella hyvä, että ne tulivat nyt näin tärkeässä pelissä, Kiviniemi kommentoi.

– Nyt on tullut sellaisia paikkoja, joista pitääkin laittaa kiekko maaliin. Hyvä, että niitä on tullut nyt pleijareissa. Toivottavasti sama vire jatkuu myös tulevissa peleissä!


Jani Kiviniemi nousi välierien toisen osaottelun Sport-sankariksi.
Anette Naroma - http://anskun.net

”Kotiyleisö iso voimavara”

Voitto oli Sportille toinen kahteen päivään, sillä perjantaina kotkapaidat olivat oranssimustia vastustajiaan parempia jatkoajan jälkeen maalein 3-2.

Voitolla Sport harppasi välieräsarjassa 2-0-johtoon, joten KooKoon täytyy finaalipaikan saavuttaakseen voittaa kaikki kolme jäljellä olevaa ottelua, kahdesti Kouvolassa ja kerran Vaasassa.

– Yksi voitto tarvitaan vielä. Se on ihan sama, koska se tulee, kunhan tulee. Meidän täytyy vaan pelata tuota meidän omaa peliä ja liikkua hyvin. Ollaan liikkeessä paljon parempia kuin KooKoo, niin se voitto tulee sitä kautta, Kiviniemi uskoo.

Vierasvoiton hakeminen ei tule olemaan kouvolalaisille helppoa, sillä Kuparisaaren yleisön tuki on Sportille valtava etu. Lauantaina 3726-päinen kotiyleisö piti SM-liigassakin kadehdittavaa mekkalaa läpi ottelun.

– Se on kyllä iso voimavara, joka herättää jokaisen pelaajan tuolla. Se on meidän tuki ja turva vaikeinakin hetkinä, auttaa meitä kyllä todella paljon.

» Lähetä palautetta toimitukselle